teacher75 -> RE: Bebe 2009/2010 (24.4.2010 23:43:00)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Hanady RR Lila25 ja sam svoju djecu stavljala u hodalicu ali baš od 5,5 ,jrcrni nisma to je zaista rano. poštujem sve stavove onih koji hodalice ne žele ali eto mojoj djeci nisu naštetile nimalo. Starija je bila od 7 mjeseca do godinu dana kada je prohodala. Mlađa od 8 mjeseca do 10 mjeseca kada se počela sama uspinjati i jenostavno nije htjela u hodalicu nego je gurala po kući, i bez obzira što se rano porpela prve samostalne korake je neparvila prije nekoliko dana. Meni hodalica ništa štetno nije djeci uradila ali zaista sa 5,5 mjeseci milim da je rano...opet ako je beba naprednija ( kod moje kolegice djete sa 5 mjeseci imalo 9 kg) nije lako bez hodalice oko poteške i naprdne bebe mada mislim da fizionimija i mototrika bez obzira na kilažu nisu spremne sa 5,5 mjeseci biti u hodalici. ja bih samo voljela da mi neko objasni za sta sluzi hodalica, jer ce beba ionako kad tad prohodati, sa ili bez hodalice. nisam jos nikad cula da zdrava beba nije prohodala... pa znaš šta teacher tebi je pozicija zaista povoljna, obaveze tvoje i moje oko kuće i djeteta se drastično razlikuju. ja zaiste nemogu da kuham u kuhinji i da mi djete leži na pločicama dok ja to radim, a jesti mora zar ne. Starija je bila živahna do bola i stalno me smarala tako što mi je plakala ako nije sa mnom, u hranilici nije htjela mirovati a ja sam imala toliko obaveza da nikako nisma mogla sve to stići obaviti sa njom, hodalica mi je bila ogromna pomoć. Drugo dijete...e to je bio cirkus...starija tri godine imala a beba 8 mjeseci, beba hoće da puže, dok ja uđem u kuhinju starija je šutne, namjerno je zgazi...beba hoće kod mene...uspne se uz kuhinju i pravo na rernu, pa onda za trenerku pa trenerka na pod...ma užas. meni je hodalica bila ogromna pomoć kod odgoja djece. Ti i drugi mogu misliti da sam egoistična kada ovo kažem...ali zaista moje obaveze nisu mi dozvoljavale da sama u kući od 150m2 po cijeli dan dok mm ne doće obavljam poslove i izdržavam porodicu bez hodalice. jednostavno bila mi je pomoć, one nisu plakale, ja sam sve stizala i danasn imama zdravu porodicu koja ima stečene navike, doručka, ručka, čistoće i svega u sito vrijeme zato što mi je hodalica pomogla da to postignem. vjerovatno to zavisi najvise od bebe, lana se ne buni ako lezi sama u kreveticu i gleda baby einstein ili se igra na podu na baby gym-u(jos ne puze) dok ja kuham i sredjujem stan. nisam je navikla na nosanje, nije ni bilo neke potrebe, jako je rijetko nosam. place samo kad je pospana, gladna il kad se ukaki. ostatak vremena je hb mirna. nasi roditelji kazu da smo i ja i mm takvi bili kao bebe... nadam se da ce takva i ostati. kad propuze (ako propuze-nesto i sumnjam da ce, polijena je) onda cu grabiti da kuham i sredjujem dok spava ili dok je mm tu
|
|
|
|