škorpija
|
Enisa ja kad sam rodila Benjamina bila sam skoro stalno sama s njim. Muž na poslu, svekrva nezainteresovana, mama u Banjaluci.....Noću, hvala Bogu, nisam imala problema, jer je od mjesec dana spavao u komadu cijelu noć, ali zato danju samo sika, spavanje na siki i tako u krug....Ja gladna, kuća u haosu, ukočena od ležanja po dva sata dok dečko spava i jede. Tako je bilo dva mjeseca i onda okrenem ploču i počnem ga puštati da plače. Možda zvuči surovo, ali tako je. Stavim ga kraj sebe, ja jedem, on plače...I tako par dana i prestao. Isto je bilo i sa spavanjem na siki. Par dana se bunio kad ga poslije jela spustim u krevet i prestao. Nikad mu ništa nije bilo zbog plača, ali nisam ga nikad puštala duže od 15 minuta. Uveče ili preko dana kad neće da zaspi, a uspavljuje se u rukama (maženje, ljubljenje, bez ljuljanja) ili na siki spustim ga u krevetac, otplače 10-15 minuta, i zaspi. Dovoljno je da mm ili ja sjednemo u njegovu sobu, sam legne i zaspi. Mm mu zna vrlo često zaprijetiti: "Spavaj! Odnijeće te mama da plačeš." I još nešto kad plaču čini se da traje vječno, ali nije. Prati sat i vidjećeš. Prvo da potpišem ovu mudru ženu . Bogami i ja sma ajdina odvikla od nosanja puštanjem da plače, ne postoji druga metoda, a fakat su me ruke toliko bolile da više nisam mogla, bojala sam se da mi ne ispadne. E Ajdin je sinoć napravio prve korake. bila prijateljica kod mene, ja nam kuhala kafu, kad ona viče, vidi, vidi, a on se pustio od trosjeda i ode prema tv-u i uhvati se za komodu sav sretan. Od tad stalno vježba , pušta se i pada, bojim se da će se razbiti ko kruška, ali valjda tako mora . Megi fakat ste nam mogle doći, baš ste neke