kaktuscic -> RE: Bebe 2009 (30.7.2009 22:31:08)
|
I ja konacno nadjoh vremena da dodjem na ovu temu... Danas su nam 4 sedmice a bebac dobio samo 300 gr, pa smo isli na pedijatriju na Gradinu, i na moje veliko iznenadjenje neonatolog je sasvim zadovoljna bebom, tj. njegovim izgledom, motorikom i posebno stolicom. Haman mi nemamo dobru tehniku dojenja, pa nam je danas dr. pokazala kako cemo ubuduce. Imam mlijeka za 3 djece a moje haman bilo gladno, ali on ima i do 7 stolica denvno, pelena je uvijek mokra, bljucka poslije podoja, ali je dojio i po sat i pol, smirivao se uvijek na siki, odnosno spavao i uzimao koliko je htio, jer dr. kaze da je bio gladan ne bi imao toliko stolica. Sve u svemu neonatolog nam savjetuje da nastavimo samo sa dojenjem i garantuje da ce beba krenuti dobivati na kilazi, ali mi je jako cudno sto nam je ponovila nekoliko puta da je kilaza uopste ne interesuje, nego samo stolica, a i za nju kaze da je idealna. Sve nalazi su uredni i eto hB beba je zdrava, ali me ta kilaza i pored dr. koja je jako strucna (to su mi 3 pedijatra potvrdila) i koja nam je tako fino sve objasnila ipak brine... Eh da, problem je i u tome sto su moje grudi ogromne a bebin jezik malen i on ne moze uhvatiti cijelu areolu pa je hvatao samo povrsno... Sad cemo probati dojiti kako nam je ona pokazala i pokusti jos koji dan ovako, pa cemo vidjeti... Jako zelim da ga dojim i trudim se da ne panicim i vjerujm da cu uspjeti, strasno sam iscrpljena, sama sam sa bebom po cio dan ustajem po 2 puta nocu da ga dojim i jos uvijek mislim da cu izdrzati sve ovo [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|