|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
25.7.2009 11:47:05   
Anoniman
Evo i nas opet. Prezivjeli smo prvu temperaturu...zapravo pravu, pravcijatu virusnu prehladu i bilo je UH.......Tri dana temperatura nesto preko 39...on se jadnicak stvarno borio k'o lav a i mi zajedno s njim...masaze, tusiranje, kupanje, cepici cak u jednom momentu i voltaren. Mogu reci da sam se tek treci dan ustelila s kupanjem i masazama...kako i sta...prije toga smo ga dobro izmaltretirali s tusiranjem...pa je uzasno vristao od cega je i promukao...sad mi jadnicak ima glas kao neki jazz pjevac...A mi kao otisli na planinu da dijete nije  u Sa po ovim vrucinama i tamo nas je drugi dan u 23.00 uhvatilo. Pocelo je sve s „bezazlenih“ 27,5 na sta sam ja odmah rekla da se pakujemo i idemo nazad dok je moja mama mene ubjedjivala da ne panicarim...medjutim hvala bogu da sam tvrdoglava jer se majcin instinkt pokazao tacnim...oko 3.00h mu je skocila a posto sam sama hipohondar ja u kuci imam cepice...tako da smo sto se toga tice bili „spremni“...ah da i zaboravih reci da sam ga odmah s planine odvukla u hitnu (opet moja hipohondrija) nasta je dr. u hitnoj rekla neka sam, jer mu je ipak prva temp i upozorila me na konvulziju da budem i na to spremna...al' me je isto tako iznervirala kada mi je rekla da je to zato sto ne doji...kao da sam ja kriva sto nisam mogla dojiti

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 1051
25.7.2009 11:52:39   
Anoniman
A, mali laf imao turuuser posted image user posted image user posted image user posted image , a ja se pitam kako ste, znaci bili ste na planini ali kratko, bas mi je zao, ali sva sreca da se dobro zavrsilo, ljubim malog lafa a i hrabru mamuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1052
25.7.2009 11:56:57   
škorpija
Pitala sma već na temi pedijatar al evo i ovdje da upitam, jel ima ko iskustva sa dr. Vadžihom Dreković iz doma zdravlja Omer Maslić?

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1053
25.7.2009 11:58:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

A, mali laf imao turuuser posted image user posted image user posted image user posted image , a ja se pitam kako ste, znaci bili ste na planini ali kratko, bas mi je zao, ali sva sreca da se dobro zavrsilo, ljubim malog lafa a i hrabru mamuuser posted image user posted image user posted image

Hvajaaaa...pozelila sam teuser posted image user posted image al' ono malo vremena sto sam imala sam koristila da dahnem i ispusim...jah propusila sam se ova zadnja tri dana...al' opet bacam definitivnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1054
25.7.2009 12:00:40   
R&T@
Pusa za bebu i bravo za mamu user posted image !
Hvala bogu, pa je prošlo!
A, kad cujem taj razlog ne znam da li bi vrištala ili se smijala! Fuuuuuj!
Da je tako, sve bi dojene bebe bile uvijek zdrave.
Hvala bogu pa postoji AD mlijeko!

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1055
25.7.2009 12:02:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Pitala sma već na temi pedijatar al evo i ovdje da upitam, jel ima ko iskustva sa dr. Vadžihom Dreković iz doma zdravlja Omer Maslić?

ja sam sada Andreja odmah vodila kod dr. Mire Ademovic...nisam uopste ga vukla u D.z...nego ravno kod nje jer ju svi hvale cak su mi u nasem D.z dali njezin broj one sestre user posted image ...jest privatnica al' neka

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1056
25.7.2009 12:10:44   
škorpija
Dadada ti si evo druga koja hvali tu dr. miru, isto mi to reče i mamina curA, možeš li mi poslati na PP njen broj, gdje se nalazi njena ordinacija

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1057
25.7.2009 12:14:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Dadada ti si evo druga koja hvali tu dr. miru, isto mi to reče i mamina curA, možeš li mi poslati na PP njen broj, gdje se nalazi njena ordinacija

naraFski...imas pp

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1058
25.7.2009 12:14:52   
Anoniman
cuj propusila, pa mogu misliti onda kako si se prepala, uh, vjeruj ne smijem ni pomisliti na prvu temp., dobro si se ti i snasla, ma sad cemo mi nadoknaditi mahalanjeuser posted image , ato za dojenje nek vise popuste sve te dr. sa silnim savjetovanjima, i omalovazavanjem drugacijeg nacina prehraneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1059
25.7.2009 12:24:08   
Anoniman
Ma svjesna sam ja da je dojenje najbolje..al' mi nije potrebno da mi se to nabada na nos pogotovo ne u takvim situacijama.....
Kao da ja ne bi voljela da moj Andrej doji...em je zdravije za njega...em za mene..em lakse...em jeftinije...ali kad ne moze ne moze i hvala bogu da postoji AD za takve slucajeve...a nju skoro da sam stosirala u tom momentuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1060
25.7.2009 12:50:44   
škorpija
ma pustu bogati, kad te pita dr. ti reci dojim, oni sad svaku živu bolešćinu pripisuju dojenju, ja sam svojoj na početku rekla da dajem i dohranu i upisali su to fino u bebin karton, i sad svaki put kad idemo na bocu, dr. pita jel beba doji, ja kaže da ( jer je to tačnouser posted image , doji ali i dajem dohranu) i ona više ništa ne zapitkuje a ja ne govorim i mirna bosna. Možda nije fino tako ali nekad je mamino psihičko zdravlje bitnije od svegauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1061
25.7.2009 12:51:35   
škorpija
greška , htjedoh reći nedojenju , pripisuju svaku bebinu bolest ili problem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1062
25.7.2009 12:57:35   
Hanady RR
M akoja ti je to luđakinja u hitnoj rekla...pa doji moja Farah a sa 4 i pol mjeseca  smo jedva pregurale bronhitis, i temeperatura i kašljanje i sve ostalo a da nepričam da je sumamed pila i primala inekcije da prodiše.

Hanadi sam odgojila na HIPP-u prva prehlada joj bila sa 13 mj.

neka je on nama bolje a te gluposti oko toga kao doji ko nedoji pusti eto ja sam oba iskustva imala pa šta Hanadi živa i zdrava Farah još malo i ona će sa sike na adaptirano...moram se za posao spremat.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1063
25.7.2009 13:11:31   
Anoniman
sta vi mislite zasto moja beba povraca kad sam mu davala nadohranu,,znaci posle cicke 15min dat nadohranu on je sve povracao nemislim mu davat i nedajem vise al zanima me mozda mu neodgovara ili nemoze siska i nadoh.
sva sreca pa ja imam mlijeka punooooo,,bogami i mislim ga nastavit hranit abd.dokle god imam bez obzira sta mi tko govorio.....
nego mislim si nedo bog da nemam mlijeka vidis nadohranu povraca sta bi!!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1064
25.7.2009 13:13:57   
Anoniman
ma inace djeluje jako "fina"user posted image ...prvo sam to prepisala cinjenici da radi na hitnoj pa se nagleda svega al' brate sve mi bi jasno kada pocne da mi pametuje...nije svako za doktora a pogotovo za pedijatra... inace mislim da je to najteza grana medicine ...pedijatrija...valja toliku odgovornost nositi na sebi a djeca jos ni neznaju reci sta im je...tj. gdje ih i sta boli pogotovo bebe

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1065
25.7.2009 14:31:57   
R&T@
Cesto bebe povracaju kad kombiniraju dojenje i nadohranu.
Nego ova moja bebana odjutros bojkotuje spavanje. A, ja se tek ponadala da je skontala da treba malo žmirnuti i danju.
Naučila je da privlaci pažnju gunđanjem, jer to nije gukanje, više kao da se svađa sa mnom.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1066
25.7.2009 22:06:57   
neki
Dadada,kako je sad maleni?Nadam se da je dobro,pusa vama dvomauser posted image user posted image user posted image
Hanady,stvarno nisu normalni u DZuser posted image user posted image user posted image Mog Saida je Lejla skupa sa Sajdom slala u bolnicu,jer nije dobivao na kilazi,non stop nalazi,urin,urinokultura,dok nismo naletili na Aidu,pa nam je dala Ceclor i rekla cim se maleni osuneti  sve ce biti ok(navodna e.coli,jer urin u onoj kesici tamo stoji Bog zna koliko dugo),sad je hB sve ok sa njim,da ga vidis samo,masallahuser posted image user posted image user posted image

Nego,ja ovog malenog zvrka ne smijem samog ni sekund ostaviti na podu,vrti se,prevrce i odeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1067
25.7.2009 22:15:05   
Hanady RR
E ja dans zatvorena u kući sma sa farah i skontam dok je ona u igraonici na podu da se ja istuširam. ja izađem u dnevni boravak djeteta mi nema na igraonici ja pogledam a ona duša slatka prevrnula se otrbuške i otpičila pod stolić u dnevnom boravku pošla za malom lopticom koju je snimila ispod ugla valjda je hanadi tamo sakrila. Ja sva pretrnula...mašalah počela je da puže sa 5 mjeseci svaki dan nova zezancija sve su manje šanse da je smijem ostaviti samu i na minutu :)

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1068
25.7.2009 22:24:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki

Dadada,kako je sad maleni?Nadam se da je dobro,pusa vama dvomauser posted image user posted image user posted image
Hanady,stvarno nisu normalni u DZuser posted image user posted image user posted image Mog Saida je Lejla skupa sa Sajdom slala u bolnicu,jer nije dobivao na kilazi,non stop nalazi,urin,urinokultura,dok nismo naletili na Aidu,pa nam je dala Ceclor i rekla cim se maleni osuneti  sve ce biti ok(navodna e.coli,jer urin u onoj kesici tamo stoji Bog zna koliko dugo),sad je hB sve ok sa njim,da ga vidis samo,masallahuser posted image user posted image user posted image

Nego,ja ovog malenog zvrka ne smijem samog ni sekund ostaviti na podu,vrti se,prevrce i odeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image

Ma super smo...hvala bogu...ne mogu da vam objasnim srecu...svi smo danas k'o da smo na bingu dobiliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 1069
25.7.2009 22:42:18   
škorpija
Moj bebac dobio dans na poklon onu ležaljku sa vibracijom i muzikom, ali nije baš oduševljen, ne znam, možda je premali za to, ima tri mjeseca. Hoće li vaši bebci da sjede u tom hepeku (ko ima) i koliko obično dugo leže?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1070
25.7.2009 23:02:56   
neki
Skorpija,moj hoce i to uzivauser posted image A sad vec bogami hoce i da ispadne iz nje,moram ga pazitiuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1071
25.7.2009 23:09:20   
škorpija
Auser posted image koliko ono tvoj ima mjeseci, i jel uključiš da ga trese il samo "nako" leži

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1072
25.7.2009 23:12:51   
neki
user posted image user posted image user posted image Moja je obicna,ne treseuser posted image user posted image user posted image Lezi kad kod ga spustim,ali sad je vise na podu,pa ja letim za njimuser posted image user posted image user posted image Said ima 6mj. i 7 dana,nazdravljeuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1073
25.7.2009 23:30:49   
belmac
i moja guzara hoće u ležaljku, ali relativno kratko. uživa da iz nje gleda tv. ali je obavezno moram vezati, jer stalno diže guzu u zrak odgurujući se nogama i na kraju skroz spuzi na kraj ležaljke. hoće cura sa svoja 4 mjeseca i par dana da ustane user posted image
ako je  spustim na krevet odmah se ukreće na stomak i slijedi borba. definitivno je moram početi spuštati na pod jer i ja imam osječaj da će i moja amna  kao i mala farah propuzati s 5 .mj
dada drago mi je da je bebara dobro.

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1074
25.7.2009 23:33:19   
Anoniman
moj izdrzi 5 min. i to ako sjedim pored njega i pravim budalu od sebeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu belmac)
  Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *