|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
30.10.2009 9:07:57   
Sonja
jutro i od menee
ja zavrsila obaveze oko user posted image nahranila presvukla igrala se i uspavala
pa reko da vidim sta ima
ja sam vec 5 dana bolesna...da izv. imam proliv katastrofa...boli me stomak..
nema sta nisam pokusala al ne uspijeva se zaustavit...na kraju cu doktoruuser posted image
najgore mi sto sam malaksala pa me strah nosat Adina jer je stvarno potezak
a ni sveki nema bas vremena jer ima mamu na postelji...
ma joj izdvera ziva..
Adinu samo sto nije i drugi zub izasaouser posted image ljubi ga mama
bas mu je nabubrilo i vidi se onaj rascjep(il kako se vec kaze:)
pusa za sve bebe

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6326
30.10.2009 9:11:50   
Nunichi
Pa jesil uzela prolife ili ercefuril ili nesto?
Nemoj jesti slatko i mlijecno.
I mi smo napipali jos jedan zubic. user posted image Sad gornja jedinica krece. user posted image
Ljubi nam slatkisa i nadam se da ces brzo ozdraviti. user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6327
30.10.2009 10:13:55   
Pretty mamma
Joj, pa tako puno mama se bori sa virusima, baš mi je žao.
Kod mene NOVITETI! Kako se Laura počela okretati na stomak, sada NE PRESTAJE. Ja ju vratim, a ona ponovo i tako nekoliko puta. Jutros se samo jednom probudila, iza 4 i tek ujutro prije 9!!!!
Uglavnom, to noćno buđenje-pogledam krevetić, a ona se okrenula na bok i zabila glavu u kut kreveta (gdje je ogradica) i ni tamo ni vamo. Lijepo se gđica prevrće po krevetu!
Jutros u 9 se budim i imam šta vidjeti...ona na stomaku, dignute glave i gleda u mene kad ću se probuditiuser posted image .
Muče ju desni jako...cucla donju usnu. Kako da ju odviknem od toga? Hajde što bali i grize, i radi neke brrrr zvukove, ali baš cuclanje usne???
Evo, opet je zaspala, a i vrijeme se poboljšava...možda ćemo kuda van.
Pusica svima, ja sam se raspisala, ali kad sam sretna što se naučila okretatiuser posted image .
Apotekarko, sretno!!!

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6328
30.10.2009 10:35:22   
Srculence
Drage moje evo da se i ja javim.Ja sam malo zabrinuta...Dino nikako neće da spava na desnom boku.Primjetila sam to 1 dan prije nego što smo otkrili da je iamo upalu desnog uha.Sad je naime upala sanirana i sve al on i dalje odbija da spava na desnoj strani...čak sam primjetila jutros da i glavicu kad ga držim u rukama neće na desnu stranu da okreće ili je to samo jutros jer prije nisam obračala pažnju na to.Sad sam uspjela da ga ostavim da spava na desnoj strani al ne znam do kad jer negoduje i stalno se okreće na lijevu(mislim glavu okreće). Ja nešto kontam da ga možda uho još po malo poboljeva pa je zato.Pravo se brinemuser posted image .Jel neko imao sličnih iskustava?

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6329
30.10.2009 10:41:58   
Pretty mamma
Hej srculence,
Laura isto nije htjela baš na desnu stranu. Kad bi ju ostavila da leži, nije bilo problema, prvih mjesec dana. Kad je malo ojačala, stalno se okretala na lijevu stranu, čak i kad bi ju nosila. Ne brini se ništa, pomalo stavljaj bebu na stomak, neka jača vratne mišiće, naučit će ona na obje strane stavljati glavicu bez problema. Laura je jedno 3 mjeseca okretala glavu na lijevu stranu, sad je ok.
Još jednom, ne brini, to je faza.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 6330
30.10.2009 10:51:30   
Srculence
Pretty mamma hvala ti na ovako brzom odgovoru!!!I kod njega je bilo ok prvih mjesec dana a onda je došla ta upala uha i neće na desnu stranu.Možda to uopšte nema veze sa upalom al ja eto pomislila....
Baš mi je sad lakše puuunouser posted image user posted image user posted image .
Hvala još jednom i poljubi Lauricu!!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 6331
30.10.2009 10:56:44   
Pretty mamma
Koliko ja znam, bebe sa upalama uha uopće ne vole ležati jer ih boli, ako pajki onda je sve sanirano, ne sekiraj se.
Pusica Dini od Laure.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 6332
30.10.2009 11:01:40   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

Muče ju desni jako...cucla donju usnu. Kako da ju odviknem od toga? Hajde što bali i grize, i radi neke brrrr zvukove, ali baš cuclanje usne???

sigurno su zubici
Adin je sve cuclao donju usnu..nekako je bas uvlacio unutra i izbio mu zubic..
sad opet to radi..jer ide drugi donji..desni..
nista se ne brini...kad izadje zubic prestat ceuser posted image

Nuni ljubni mi te zubice slatke...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6333
30.10.2009 11:05:10   
Ex Yu
Srculence njega da boli on uopste nebi spavao ili bi na neki drugi nacin primjetila jer na takav bol bebe inace vrisnu i imaju histerican plan drugaciji nego inace tako da se to primjeti ... a sto se tice spavanja evo moj ima 5 mjeseci i uvijek je spavao na lijevoj strani a sad kako se okrece mislim glavu kad spava nekad se prebaci i na desnu ali rijetko tako da nemas potrebe da brines

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 6334
30.10.2009 11:05:49   
Ex Yu
Srculence njega da boli on uopste nebi spavao ili bi na neki drugi nacin primjetila jer na takav bol bebe inace vrisnu i imaju histerican plan drugaciji nego inace tako da se to primjeti ... a sto se tice spavanja evo moj ima 5 mjeseci i uvijek je spavao na lijevoj strani a sad kako se okrece mislim glavu kad spava nekad se prebaci i na desnu ali rijetko tako da nemas potrebe da brines

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 6335
30.10.2009 11:06:01   
Ex Yu
KOMP MI POLUDIO user posted image user posted image

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 6336
30.10.2009 11:10:24   
Pretty mamma
Zaboravih napomenuti, jučer je Laura napravili prvi "puz" unazad...vjerojatno slučajno, ali je bilo predivno za gledati user posted image

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 6337
30.10.2009 11:20:18   
dady

Zaboravih napomenuti, jučer je Laura napravili prvi "puz" unazad...vjerojatno slučajno, ali je bilo predivno za gledati user posted image

čestitamo!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

Neposredna veza do poruke: 6338
30.10.2009 11:36:28   
delly
ciao :) moja curica ima 3 mj i 5 dana i vec 2 sedmice ona uvlaci donju usnu user posted image ma zar je moguce da su zubi ? stavim joj prst usta ona "cese" desneuser posted image nije li rano ili? to uvlacenje usnice jeli normalno?

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 6339
30.10.2009 11:39:15   
Srculence

Čestitamo i miuser posted image !!!
Ex Yu hvala puno na odgovoru!!!Lakše mi je sad punooo!!!!Pusa za tebe i Danijalauser posted image !

Neposredna veza do poruke: 6340
30.10.2009 11:40:03   
delly
ja imam jos jedno pitanje,.
moja samo na ledima spava ,na boku ma nema sanse,a na stomaku ma uh haus je tad ,samo se odguruje da kao puze a glava joj cijelo vrijeme dignuta nema sanse da ju spusti da zaspe a samo se nogama odguruje i rita,.nije neki ljubitelj. pa samo spava na ledima jeli to ok? user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 6341
30.10.2009 11:44:54   
Sonja
dalilah bas sam sad pisala o uvlacnju usne...moguce je da su zubici jer oni pocnu svrbit 1-2 mj.prije kod nekih beba

a ni adin nije spavao na stomaku do prije par dana...samo j htio na ledja
sad rijetko spava na ledjima ..sam se okrene na stranu ili stomak..
ne brini sve su to njihove faze...bude i prodje
no sikirikiuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 6342
30.10.2009 11:56:37   
Anoniman
P. mamma, bravo za prvi puzuser posted image user posted image
deliah, ma i moja Ajna nikad nije spavala ma stomaku, ja sam je rano stavljala na stomak po nekoliko miuta kad je bila budna da vjezba i od tada ona konta da kad je na pupi treba da radi sklekoveuser posted image user posted image , neka spava na ledjima, nema veze, vjerovatno okrene glavu na stranu i vidjeces poslije kad ojaca ona ce e okretati sama na stranu i li vec sta joj bude pasalouser posted image
Ajna se od 3. mjeseca okrece na stomak i to uvijek na desnu stranu i tako je i danas, ubrzo ce napuniti 7 mjeseci aBd ali nikad se ne zeli prevrnuti sa lijeve strane na stomak, niti zeli spavati na lijevom boku, i ne zna se lijepo vratiti na ledja, to je vise neko bacanje ili slucajan paduser posted image , ali zato puze od 5 mjeseci user posted image , ma sve je to ok, a to za sisanje usne nije bas vezano za zube, Ajna je to radila neko vrijeme kad je imala mozda 3 mjeseca i prestala je ali jos nema zubeuser posted image
Enisa zelimo vam brzo ozdravljenje, a Sari puno zagrljajauser posted image
Sonja, i tebi zelim brz oporavak, a da probas caj od sipkauser posted image , mozda ti je to od nervoze kad si cekala mengu, a ja sam sklona prolj. kad dobijemuser posted image
Mi spavamo danju jako malo, po 15 minuta, a nocu spava od 22:00 ili kasnije i do 9-10 ujutro, a budimo se z ajelo 10000000 putauser posted image
Jutros smo jeli u novoj hranilici, i svidja nam seuser posted image

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 6343
30.10.2009 12:04:09   
delly
hvala vam user posted image
ma nesto mi je nervozna i jucer i danas user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6344
30.10.2009 12:04:51   
marinčii
joj matej je nešto danas nervozan užas spava mu se a nikako da zaspe,evo ga ljuljala na rukama i bio zaspo ja ga spustila u krevetić on seprobudio..i evo kmeči pa vrišti ,trpa ruke u usta.ma više neznam šta da radim s njimuser posted image a jučer je bio tako dobar i miran
prettymama bravo za lauru i njeno puzanjeuser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6345
30.10.2009 12:06:40   
Pretty mamma
Jeeeee...dakle dadilja valja!!!
Ni Laura ne spava na stomaku, baš kao ni Ajna. Kad se tako okrene, diže glavu i gleda okolo, a ne da pajki....ma neka spava kako hoće. Eto noćas se samo 1 budila i odspavala do skoro 9.
Kupila sam joj calgel za bezbolnije nicanje zubica, ponekad baš zaplače jer ju boli pa ću probati s tim.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6346
30.10.2009 12:14:31   
delly
da vas pitam koliko cesto ih kupate?? mi svoju svaki dan i pola 17 .pa mi govore da nije dobro a mala uziva u kupanjuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6347
30.10.2009 12:15:47   
Pretty mamma
Laura se kupala svaki dan, sada svaki drugi.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 6348
30.10.2009 12:22:43   
Anoniman
P. mamma, probaj, ja jos nisam mazala desni, nije jos strasno, ali ona je hranjenje totalno izmijenila, vise ne doji svaka 2 sata, ja ponudim ali ona povuce malo i nece,mozda je malo i kasice zasite iako ne pojede puno, jos da nocu manje doji ali polako, i jako je nemirna preko dana, samo se zavlaci negdje oko racunara i ostalih stolovauser posted image  

Neposredna veza do poruke: 6349
30.10.2009 12:26:17   
myb@by
Pozdrav za mame i malu raju od mene i Ajšeuser posted image .
I nas dvije smo malo prehlađene.Žao mi je bebe jer nema još ni mjesec dana.Nešto kašljuca i kada doji nekada hropće ali bitno je da nema temperaturu.Grčevi nas danas hvala Bogu ne muče (kuc kuc).
Delilah ja svoju bebu kupam svako vece oko 21 sat,ali pošto je sada malo prehlađena neću je kupati dva-tri dana.Ona uživa u kupanju ali mrzi oblačenje poslje.
Ajšica najviše voli da spava na stomaku.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 6350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *