hatepsut -> RE: Jelovnik u vrticima!!!! (20.4.2012 0:14:08)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: azuro Jaja ne samo što nisu dobra zbog holessterola, nego i zbog salmonele. Jaja su inaće izvor salmonele. Stručnjaci kažu da jaje koje je" izleženo" prije sedam dana da je već staro, što znaći u prodavnici kad kupujete jaja sigurno nećete naći svježe, a kad ih kupite dok dođu na dnevni red prođe puno vremena, iako na pakovanju piše da traju mjesec dana. Neko reće daje djeci suho meso, pa suho meso je otrov za odrasle, a kamoli za djecu. Ja prva volim suho meso, i pojela bi odma kilo, ali ga iz tog razloga uopšte ne kupujem. ko god je ikad u zivotu fasovao salmonelu, zna da je ovo djelimicno do nikako tacno...da uneses salmonelu tek tako, jeduci svjeza (ne mislim na nepecena, nego ne-stara), kuhana ili przena jaja, zaglavila bi bolnice, i to infektivne klinike s velikim proljevom i drugim tegobama... meni se to nikad nije desilo od jaja, imam frizider i tavu...ali mi se desilo od pilece salate od ferhatovica[sm=smiley36.gif] za djecu jaja nisu losa....njima je potrebno vise masnoce nego odraslima... podpisujem animaglcal,ko zna sta bi bilo s mojim djetom po ovoj teoriji.Jaja non stop jede,ne zato sto mu se nude nego zato sto voli.Suho meso nije otrov ,ono je neprijatelj za one koji se bore s viskom kg,masoncama i sl.Zivim s mesarom i prodali smo ko zna koliko suhog mesa,jos niko se nije otorvao nego traze jos.Inace ne navijam za "svoje" ja licno nisam ljubtelj i samo iz tog razloga ga ne jedem.
|
|
|
|