LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (23.6.2015 10:10:43)
|
IZVORNA PORUKA: anitaa Citam ovo za ljubomoru od strane prvorodenih i.savjete od strane dusebriznika, ovi nn-ovi nisu ni bitni, a nase mame ko mame, sjecam se ubacila mi moja bubicu kad je S. s godinu trebala krenuti u vrtic, kako ce, bice tesko jer ste puno vezane (a ona se rodila druzeljubljiva, nije htjela ni u parkic ako nema druge djece) i na kraju S. normalno prosla sve faze prilagodbe, od zainteresovanosti do otpota do obozavanja vrtica koje traje i traje, zali Boze mog stresiranja, kkoje je curici samo odmoglo, a o mm-ovoj vaznoj ulozi u svemu tome da ne govorim...uglavnom sad 3 godine poslije, mama glasno razmislja kako ce.sad ona kad vise ne bude jedna i jedina, ali zato ja prst u uho :-). [sm=bravo.gif] anita bravo za veliku curicu. koliko upratih i tvoja i kao i malena od rose su dosta starije od moje L (njoj ce za koji dan 2,5 godine) i ona jos uvijek poprilicno ne shvata to da ce postati starija seka iako mm i ja se trudimo da joj moju veliku pupu priblizimo onoliko koliko mozemo djetetu od 2,5 godine (mazimo pupu, tepamo, ona dusa draga ima uvijek zelju da nahrani mene i bebu i sve nam zivo nosi i gura u stomak [sm=smiley36.gif]). ja uopste nemam nekih strahova da to nece fercerati kako treba (planiramo jeukljuciti u sve zivo oko bebe od presvlacenja, kupanja, igranja...da bude dio svega), nemam cak probleme ni sa najblizima (mamom i svekrvom muski dio porodice je poprilicno van tih prica [sm=smiley36.gif]) mislim najnormalnije se ponasaju svi. meni je jedino fascinantna potreba ljudi oko mene (prvenstveno radnih kolega i nn lica [sm=smiley36.gif]) koji kao da se trude da "useru" ovu moju srecu i blazeno stanje sa glupim komentarima. ja ne znam jel to neka potreba ljudi da kazu bilo sta pa bubnu ono najgore, mislim, cuju li se kako to zvuci i izvagaju li prije nego sto ce reci. da se razumijemo to mene ne tangira ni najmanje nego eto...fascinantna mi ta moc "mahale" koja uvijek zna najbolje [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|