rose
|
IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: Galicia Ovdje od kako udjes u bolnicu moze suprug i familija biti s tobom i tokom porodjaja i sve do dana dok ne krenes kuci. Imas privatnu sobu gdje se poradjas i privatnu sobu poslije. Svi mogu biti s tobom. Tv imas, i beba moze a i ne mora biti s tobom cijelo vrijeme. Nikakav extra tretman ne dobijas, jer su ti svi na raspolaganju 24/7, doktori, babice, sestre, tehnicari, itd. Ovdje je to sve normala. I na CR muz moze biti s tobom u sali. Zene sa maramom, niko i ne pita za maramu. Stavljas i skidas sa glave sta god hoces/neces. Jedino nikab ne mozes imati, jer se ipak mora pacijent nadgledati tokom CR, kisik, ovo ono. Niko te i ne pita za maramu. Nosis sve svoje stvari kako hoces, trenerku, ovo ono.....Unosis u bolnicu sta god pozelis, dolazi ti koga god ti pustis da ti dodje. I nista extra ne placas. Zasto bi marama bila problem? ma, uopšte marama nije problem, problem je biti skorz pokrivena, a to si i ti navela, upravo zbog praćenja stanja porodilje a, to kod vas je divno i zaista humano, iznad svega, ja prvi pord, izmorena nakon dva dana i dvije noći porođajnih bolova, helem rodim hairli, i muž mi donio supu, nema ko da mi je unese, jer ne može se ući u taj dio gdje su porodilje i bebe, i ja ustanem nekako do vrata i srušim se, a one sestre na mene, kao kud sam krenula, krenula u pm, da prostiš, on zvonio, niko otvarao nije i mene zove na mob, ja ustanem i tu mi i bude kraj, kd tamo prtisak prenizak, krv loša, znači to da imaš nekoga svog pored sebe je od velikog značaja ma nije to humano..to ti debelo platis evo sto gali kaye..kasnije kontaj kako ces platiti
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|