Finepex
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Galicia Ovdje od kako udjes u bolnicu moze suprug i familija biti s tobom i tokom porodjaja i sve do dana dok ne krenes kuci. Imas privatnu sobu gdje se poradjas i privatnu sobu poslije. Svi mogu biti s tobom. Tv imas, i beba moze a i ne mora biti s tobom cijelo vrijeme. Nikakav extra tretman ne dobijas, jer su ti svi na raspolaganju 24/7, doktori, babice, sestre, tehnicari, itd. Ovdje je to sve normala. I na CR muz moze biti s tobom u sali. Zene sa maramom, niko i ne pita za maramu. Stavljas i skidas sa glave sta god hoces/neces. Jedino nikab ne mozes imati, jer se ipak mora pacijent nadgledati tokom CR, kisik, ovo ono. Niko te i ne pita za maramu. Nosis sve svoje stvari kako hoces, trenerku, ovo ono.....Unosis u bolnicu sta god pozelis, dolazi ti koga god ti pustis da ti dodje. I nista extra ne placas. Zasto bi marama bila problem? Koliko sam ja cula, ovdje se svaki " poseban" tretman placa od CR pa poroda u kadi, bazenu, kako se to zove. Znaci, ako nije opravdano, ili s razlogom... negineti porod na stolu..jos pravo naograjises kada svi odu kuci, a ostane jedan dezurni, i nekoliko #"obicnih" kako da kazem, tehnicara, osoblja, babice,sestre. I to ti cijelu noc pjevaju, strpi se. nece jos. Ti osjecas trudove, bolove. znojis se, ne mozes zaspati, a ono te ubijedjuje da foliras.da se nes jos porodit. daj.. jest tako ali hajde realno..jel oni tebi mogu pomoci da te prestane boliti ako ti nisi jos dovoljno otvorena...hoce li ti pomoci da vristis i zoves ih..nece...suti, disi i cekaj svojih 10 prstiju...ja sam to prosla i ne procam ti bezze...disala, malo tu i tamo glas pustila, najsretnija bila kad dodjose po mene da me vode u salu...tamo 5 minuta i gotovo ...prirodni porod boli i traje...to je fakat i tu ti niko ne moze pomoci sem tebe same. zar nisu 4 prsta? pa valjda ima nesta za ublazavanje bola..ako trudnice smiju tokom trudnoce kljukat apaurine..zasto nebi nesta za to? Najlakse je reci suti i trpi. Isto za carski rez. za carki rez, sam cula dvije razlicite informacije. Tj kada je zeni nepotreban a zeli ga.. Jedna je da kosta 600 ili 800KM, a druga je da kosta 2000KM. Znaci, opet kazem, cula sam, eh sada jel tacno. nije li..