lely -> RE: Cvijece na balkonu (4.7.2009 15:09:00)
|
Da ne otvaram novu temu,pisat cu ovdje... Prije otprilike 2mj posadila sam prkose u vazne,sve je bilo ok i bili su prelijepi,ali pojavile su se neke crne bubice na njima.Te bubice su vremenom slabile biljku,a presle su i na ostalo cviejce.Nisam znala kako da ih unistim,posto nisam htjela kupovati neke hemijske prepare,reko najbolje je da pronadjem prirodan lijek . Te rasade sam kupila u Mercuru na Stupu i vjerujem da su bili zarazeni,jer se samo pojavilo na njihovim rasadima pa preslo i na drugo cvijece. Skoro sam se bila predala,ali jedna fina teta mi je rekla sta da probam i kako da unistim te baje.Te bubuce znaju cesto biti i na ruzama,pa evo vam lijek ako neko ima problem sa tim. Jednostavno je,samo u jednu praznu bocicu od steleksa li nekog drugog proizvoda koji ima pumpicu (koji ste potrosili) naspite vode i nasjeckajte bijelog luka (ja sam stavila citavu glavicu).To ostavite negdje na suncu par dana,procjedite i spricajte po zarazenim biljkama. Meni je pomoglo,cvijece se oporavilo,jeste da malo smrdi ali je prirodno,a i smrad ispari brzo.
|
|
|
|