ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (21.5.2015 18:37:45)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: pandica Ziel sretan rodjendan, sve najbolje i sretno na pregledu. Kud ces veci poklon od gledanja svoje bebice za birthday [sm=smiley1.gif] sve hocu cesdtitat i zaboravim...ziel sretan rodjendan [sm=smiley1.gif] Hvala drage moje [sm=smiley27.gif] Danas sam bila na kontroli, dopuna fetalnog. Sve kosti bebe su ok, nalaz krvi ok, imam nizak faktor rizika za te neke trisomije, ali nuhalni nabor je 3mm. Doktorica kaze da je malo iznad normale i preporucila amnio ili tripl. Ja rekla radije tripl. Ali sad guglam da je nuhalni 3mm normalan i da tripl test i nije bas pouzdan -bacanje para. Sta mi vi kazete na to ? U dilemi sam... [sm=zmeden.gif] meni je triple bio 1,7 i opet sam radila amnio...sad ne znam..cini mi se da on malo raste pa se smanjuje a da ga kasnije vise nije mjerodavno mjeriti...triple je statistika...sto ce reci ako dobijes 1:5000 znaci da ce jedna mama s tim rezultatom dobiti bebu s nekom trisomijom..e sad sve iznad 1:250 je nizak rizik...kod mene je u prvoj trudnoci bio 1:150 (NN bio 1,7) i amnio ok....ovaj put da sam radila triple bio bi garant 1:80 jer rizik raste s godinama..a NN je opet bio 1.7....tako da sam ja odmah isla na amnio A koliko imas godina? Mislim taj nuhalni 1,7 mm spada u normalan [sm=zmeden.gif] Hocu reci nije mi jasno zasto si radila amnio ? tada sam imala 33, NN 1,7 a triple test joj inace bila praksa..mislim da sve skoro rade triple ili je zbog toga sto sam bila blizu 35...e posto je triple bio 1:150 sto je visok rizik, isla sam na amnio sad mi je 38, NN je opet 1,7....ali je meni sada na triple jos veci rizik jer isti raste s godinama...i preskocila sam ga i isla odmah na amnio Aha, ja se nesto bojim amnio, radije cu izbjeci to ako ikako moze, ali mislim da necu ici ni na triple, jer sve bebine kosti, srce i nalaz krvi su ok a ovaj rezultat 3mm kako ja vidim spada u normalan... Bila sam se malo danas zabrinula ali sam razmislila vec kad sam dosla kuci... Kod nas u TK se sve placa, za sve te dodatne pretrage moras ici privatniku, pa i fetalni skrining i triple... Ne znam kako je u KS, ovdje privatnici samo grabe....
|
|
|
|