Chuchi -> RE: da li snovi djeluju na vas (10.8.2009 0:04:01)
|
IZVORNA PORUKA: sarisari Ja jako cesto sanjan u toku noci i po par snova na zalost vecinom sanjam ruzne i strasne stvari i jako, jako se prestrasim u snovima da mi se zna desiti da sam svjesna da sanjam i da molim Boga da se probudim, a ne mogu, takodjer znam sanjati isti san po par puta i cak se sjetiti da sam to nekada negdje vidjela, neki ljudi kazu da svaki san ima neko znacenje ili da je neko upozorenje, ali naravno trebalo bi znati to dobro protumaciti, ja se ni ne trudim da ih tumacim samo kazem "Na hajr i na doro" tako sam cula od starog svijeta da se kaze. Jao kod mene je nesto tako slicno: I ja cesto sanjam jedne te iste snove, i to u razmaku od po nekoliko godina! Cesto kad se prepadnem u snu pocnem da razmisljam kako je to samo san, i kako samo treba da se probudim i da ce ga nestati. Ili ako se u snu protiv necega ili nekoga borim, pomislim ma to je san, mogu ja njega lako savladati, sad ce on vidjeti[sm=smiley36.gif] i hu-ha i zavrsim po kratkom postupku. Vecinom se u tim momentima i probudim! Znalo mi se takodjer desiti da sanjam moju mamu (koja je umrla) i da mi san bude toliko stvaran, da zaista pomislim da je sve oprave! kad se probudim cijeli dan budem pod uticajem tog sna, zeleci da je san bio java. Nekoliko sam puta sanjala tako mamu, i svaki put lijepo, i svaki put me je u snu nesto ili mazila, ili nesto lijepo govorila, ili dosla od nekud a ja joj se obradovala! I to jos joj kazem u snu, nek si mi dosla znas li ti koliko te dugo nije bilo, i nemoj sad vise nigdje ici [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Odoh spavati curke [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|