Halimaa -> RE: anemija (24.11.2012 0:22:52)
|
Čitam vaše postove pa mi bude lakše... Naime, i ja od od rođenja H. ludim zbog njegove anemije, imao ju je od kada se rodio.. i evo sve do sada čini mi se ni jednom mu nalaz krvi nije bio kako treba..A sad su mu tri godine. Kao beba je pio preparat za željezo, a pio je i sokove od borovnice, maline, dzigericu, teletinu i sve to.. Nikad mu željezo nije bilo unutar granice, uvijek ispod... Elem, namjerim se ja na sok od cvekle, pravim u sokovniku evo već 2 mjeseca. Prije 10-tak dana uradimo nalaz, bio je tad i bolestan, željezo unutar granice, doduše ne mnogo,ali unutar. Uradimo danas nalaz ( opet simptomi nahlade, u međuvremu ispio cefaleksin) željezo u nuli, kao i sve one druge vrijednosi. HGB 114 a gornja granica 138. Meni došlo da plačem.! Jednom sam negdje pročitala za neki oblik anemije gdje tijelo nije sposobno proizvoditi željezo ili se ono previše troši u organizmu, i sad me to muči [sm=smiley13.gif]. Ne znam zašto mi doktorica nije rekla da uzmemo neki preparat, samo je ponavljala ishrana, ishrana, ono što već sve znam... Da li bi uzela na svoju ruku željezo, ili da joj se ponovo javim i pitam treba li mu nadomjestak...
|
|
|
|