RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:30:07)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da ali oper nije jasno od dana poslednjeg ciklusa je 5 sedmica i 3 dana a ne 6 sedmica i 0 dana kako ona pise.:(:(:(

mozda se dr malo zabunila,to ti je sesta sedmica 5+3,znaci 5 punih i gazis sestu

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:36:27)

Di ste zene.....vidim i novih clanica i anonimna....
Anonimna sve su ti zene objasnile,pa ljaljda doktor najbolje zna po uz koja si sedmica,mislim da si 5+ 3i to je odmah6-ta sesmica.[sm=smiley1.gif]
Nezz zasto je tvoj partner sumnjicav...[sm=zmeden.gif]
Pa ako ste i ali ne zasticene odnose naravno da je moguce da zatrunis.

A sto se tice imena...
.samo pisite ja registrujem.i upijam.svako ime kao ideju ....[sm=smiley36.gif]
Za curicu nemam predstavu,mouda Dannya ili Lajla(mm se svidja)
a za djecaka bas ni jedno ime nemam.Zelim neko.kratko,lijepog znacenja.

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:39:46)

Tako je ovo vrijeme fuj,oblacno spava mi se a ne mogu da zaspim....pa sam isto drogirana[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:44:52)

IZVORNA PORUKA: Leena

Carobno, hvala, draga! Radujem se zbog tebe i princeze[sm=bravo.gif]
Iman, zeznu ti mene, nisam sebe spominjala, cestitala zenama, ali ti lijepo izleti[sm=jezicek.gif]
Nisam znala za trudnocu, imala sam neku terapiju, pa moram na farmakologiju da utvrdim je li sve ok, pa se jos ne smijem radovati[sm=smiley1.gif]
Anonimna, meni je datum posljenje m 9.3., isto sam 5 sedmica trudna, ne racuna se to po datumu zaceca, nego po zm

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
Leena, ja kontam Iman se zeza. Aaaaaa sto mw obradova[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] A bit ce sve ok aBd, sigurna sam. Ja sam ionako non stop na lijekovima[sm=smiley36.gif] Uopste ne sumnjam da ce sve to proci odlicno i da ce one dvije preslatke curice dobiti bracu ili seku.[sm=bravo.gif]

Anoniman, sto ti kazu to je trudnoca od 5 plus 3 ili 4 dana. Mozda je dr zaokruzila na sest sedmica ili se zbunila. Ne kontam tu sumnjicavosti nikako. Meni je recimo O kasnila i 5 ili 6 dana sigurno, ali nijedan dr nije to spomenuo a ja ocekivala da ce plod kasniti za tih par dana...nije to bas sve u dan tako. Pa zene i rode prije termina ili prenesu pa nije problem i ne sumnja se kada se zacelo. Tebi neka je sretno u svakom slucaju.

Pandice, pa gdje si ti?[sm=smiley36.gif] Evo nas i ovdje zajedno[sm=bravo.gif]

mala curice, i ja nemam uopste predstavu za zensko ime..ali nikako[sm=smiley36.gif] ma hajde smislim do kraja nesto..evo gledam ove prijeldoge i ja[sm=smiley36.gif]

maksi, evo i ja zmirim na jedno oko[sm=smiley36.gif] a sve mi zao zaspat..sta cu veceras raditi[sm=jezicek.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:53:50)

Carobno[sm=jezicek.gif] jesi vidjela sto me jetrva ocinka, a nisam mislila jos govoriti, do iduce kontrole [sm=smiley1.gif] ovo se "zalomilo", ali nije mi zao ni najmanje[sm=jezicek.gif] samo da aBd bude sve ok... Snimala sam rtg zuba i koristila neonpenotran forte vaginalete. Kaze mi dr da je zracenje kod rtg zuba bas malo, pa nije to problem, a ove vaginalete se ne daju u prvom trimestru, pa trebam to provjeriti, mada bi trebalo biti ok. Danas sam uzela uputnicu za farmakologiju i laboratoriju (vec ocekujem echerichiu coli u urinu, obiljezila mi je pocetak obje prosle trudnoce).... I da, morala sam prestati dojiti L. Zbog kontrakcija blagih (sve vrijeme imam osjecaj da cu dobiti[sm=smiley13.gif])
Za sada dobro podnosi, teze ja nego ona...

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:03:10)

Leena, ja sam mozda dva ili tri mjeseca prije trudnoce snimala mamografiju i onako bezveze usput na recepciji gore na Kosevu upitam smijem li ja raditi na trudnoci, kad neki fin dr bio i kaze hajde sad sa mnom. To je bilo na Radiologiji. I provede me nekim stepenicama drvenim i upadnemo nekom u kancelariju. Sjede dvije tete i momak. Oni su fizicari. Nesto su uglavnom specijalizirali oko tog zracenja i uticaja istog generalno na zdravlje. Kad se oni razletise oko mene, oni su mislili da sam ja trudna i da sam snimala mamografiju pa su mi povadili sve moguce naucne radove koji dokazuju da su ta danasnja zracenja puno manja nego prije i da su dobro usmjerena. Njima nije prestavljalo problem moja mamografija koja je opet bliza stomaku a kamoli ta kolicina zracenja koja je usmjerena na zube. ALi eto ti opet provjeri i vidjet ces da ce ti svi potvrditi da su danasnji aparati puno bolji od onih ranijih i usmjereniji sto je najbitnije. Elem, poslije traktata, ja ne rekoh da nisam trudna, bilo me sramota koliko su ljubazni bili[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (17.4.2015 19:26:57)

[Sadržaj poruke je obrisan]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:27:07)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Leena, kad vidjeh da si pisala na ovoj temi pomislih "evo je opt trudna, nije normalna" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

5. Sedmica, nisam normalna [sm=jezicek.gif]

stvarno ili se zezas? [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:29:04)

Carobno, hvala, draga! Radujem se zbog tebe i princeze[sm=bravo.gif]
Iman, zeznu ti mene, nisam sebe spominjala, cestitala zenama, ali ti lijepo izleti[sm=jezicek.gif]
Nisam znala za trudnocu, imala sam neku terapiju, pa moram na farmakologiju da utvrdim je li sve ok, pa se jos ne smijem radovati[sm=smiley1.gif]
Anonimna, meni je datum posljenje m 9.3., isto sam 5 sedmica trudna, ne racuna se to po datumu zaceca, nego po zm

o pa cestitam [sm=bravo.gif] bit ce to dobro aBd. ...ja sam bila godinu dana na terapiji betablokatorima pa cim skontah da sam trudna, promjenih...sad sam na verapamilu...ne si odreagovala odmah a ja ti zelim da bude kako zelis [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:30:44)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Anonimna sve su ti zene objasnile,pa ljaljda doktor najbolje zna po uz koja si sedmica,mislim da si 5+ 3i to je odmah6-ta sesmica.[sm=smiley1.gif]

A sto se tice imena...

moze i sa zastitom...ja sam vam ziv prmjer [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:34:57)

Carobno[sm=jezicek.gif] jesi vidjela sto me jetrva ocinka, a nisam mislila jos govoriti, do iduce kontrole [sm=smiley1.gif] ovo se "zalomilo", ali nije mi zao ni najmanje[sm=jezicek.gif] samo da aBd bude sve ok... Snimala sam rtg zuba i koristila neonpenotran forte vaginalete. Kaze mi dr da je zracenje kod rtg zuba bas malo, pa nije to problem, a ove vaginalete se ne daju u prvom trimestru, pa trebam to provjeriti, mada bi trebalo biti ok. Danas sam uzela uputnicu za farmakologiju i laboratoriju (vec ocekujem echerichiu coli u urinu, obiljezila mi je pocetak obje prosle trudnoce).... I da, morala sam prestati dojiti L. Zbog kontrakcija blagih (sve vrijeme imam osjecaj da cu dobiti[sm=smiley13.gif])
Za sada dobro podnosi, teze ja nego ona...

ooo zao mi zbog L ...a ja procitah Imanin komentar al ocito nepazljivo pa ni ne skontah dok nisi sama prijavila...ovaj put cu ja prije tebe [sm=smiley36.gif] kad se samo sjetim kad si E rodila...ja negdje na pocetku [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:36:26)

IZVORNA PORUKA: Iman83

O Bože... Sorry[sm=zardeva.gif][sm=zz_hot.gif][sm=smiley36.gif]

Ja kontam ti zenama rekla pa se sad redovno javljas.
Ma znamo mi tebe, ti na RR se vracas kad si trudna.[sm=smiley36.gif]

Zene, pravite se da vam nisam rekla. Ko mm...[sm=smiley36.gif]

ja fakat nisam skontala da si je odala...odo trazit tvoj prethodni post da procitam pazljivo [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 19:38:23)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja kao padobranac, nisam bila na rr ne pamtim od kada, slucajno udoh i vidim carobno jutro i rose trudne [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Cestitam drage moje!
Cestitke i ostalim trudnicama, naravno, samo su me ove dvije vijesti bas obradovale [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Juhuuuuuu[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Je li još uvijek ne smijem nikome reći? Da kažem mm ponovo?[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mene opalio trudnicki glupitis pa pola ne kontam

vidi kako zaredah s postovima...ko kad na ovoj temi nema puno chata [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 20:14:31)

rose..ti monolog opalila[sm=jezicek.gif]
elem, ne skontah ni ja sta Iman napisa. Ne bih ni pomislila da ona ne napisa 5. sedmica[sm=smiley36.gif]..pa se i ja vrnuh da vidim sta je to Iman napisala[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 20:26:25)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

rose..ti monolog opalila[sm=jezicek.gif]
elem, ne skontah ni ja sta Iman napisa. Ne bih ni pomislila da ona ne napisa 5. sedmica[sm=smiley36.gif]..pa se i ja vrnuh da vidim sta je to Iman napisala[sm=smiley36.gif]

ma ja dok ja stignem sve a srecom nema puno...od ovog sistema sam odustala kod chat teme na zajednici [sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 20:33:58)

Rose, ja od svih simptoma, osim izostanka [sm=hudicek1.gif], imam jedino taj glupitis

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 20:42:11)

hehe ne daj se...znas da ostali simptomi dodju malo kasnije [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 20:51:44)

Leena bice sve uredu vidjecces,Carobno ti je sve fino napisala.

rose nije samo kod tebe i mene muci taj glupitis[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nekada bas dugo treba da nesto skontam[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Carobno ja mogu spavati u svako doba samo me danas nesto zeza[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 21:03:27)

cestitam novoj trudnici, iskreno se nadam da ce sve bit uredu[sm=smiley1.gif]

Pcelica Maja5 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 6:59:24)

Uranile naspavale drage.. Nesto se rano probudim,pa ne mogu spavat nikako, a na pocetku trudnoce sam bila velika spavalica..
Citala sam vas malo, nisam ulazila na forum ovo dana..

Vidim tema su bila imena, nisam ni ja jos nesto posebno razmisljala, i meni se svida Zehra, Ajsa, Amna, Hadzera a Emina posebno[sm=smiley1.gif] . Moja kcerkica kad je pitam kako ce nam se zvat beba kaze Amna,a jos ne znamo spol ;)

Od muskih Ahmed,jos otkako sam djevojka bilo to mi ime nesto drago..[sm=smiley36.gif]..

Muz je dao kcerki ime, a ovoj bebici aBd red bi bilo da ja dam [sm=smiley1.gif]..

§vim trudnicama zelim ugodnu i lijepu trudnocu i hairli porod ;-)

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 8:27:17)

Jutro zene,

Nije me bilo nekoliko dana, ziva i zdrava hB[sm=smiley36.gif]. S malom hodali, pa gosti.
vidim ima i novi trudnica, dobro dosle..taman nas vise pa i chat mozda bude aktivniji [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 8:28:55)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

A sto se tice imena...

moze i sa zastitom...ja sam vam ziv prmjer [sm=smiley36.gif]

[sm=duda.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 9:36:38)

uranile drage moje, ja se nesto bas nisam naspavala, premda sam ranije legla neo inace, al sam cijelu noc osjecala da me boli ova moja osmica, joj jest nasla sad izbijati kad sam trudna, tako da slam ustala umornija nego sto sam zaspala [sm=smiley13.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 9:51:09)

mozda je impaktirani umnjak pa gura druge zube....izvadi, nemoj se patiti ima anestezija bez adrenalina

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (18.4.2015 10:02:08)

Alman..i mene je sztasno bolila dok je izbijala. Okolo meso oteceno ma haos [sm=smiley13.gif]. Jedna se pocela kvariti i ja je izvadim. Mozda da odes do zubara da se posavjetujes[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>