RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:53:41)

Sada mi se svidjaju Mak,Kan,Arijan, vidjecemo

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:53:54)

AzraB...31.03 [sm=rozacrtici.gif] porodila se[sm=bravo.gif]
Luela... 03.04. [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]

Psiholog27...04.05 [sm=modricrtici.gif]
Marien...13.05 [sm=rozacrtici.gif]
Scarlet...17.05 [sm=rozacrtici.gif]
No idea...25.05 [sm=rozacrtici.gif]

Pinkie pie...04.06. [sm=modricrtici.gif]
Bella...08.06. [sm=rozacrtici.gif]
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. [sm=modricrtici.gif]
Alman...29.06 [sm=rozacrtici.gif]
Mala curica...30.06. [sm=rozacrtici.gif]

Sabiinaa...01.07.[sm=rozacrtici.gif]
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07.
Adano...22.07. [sm=rozacrtici.gif]
Memsi ...22.07. [sm=rozacrtici.gif]
Anitaa...30.07. [sm=rozacrtici.gif]

Maksi....06.08.[sm=modricrtici.gif]
Rose...14.08. [sm=rozacrtici.gif]
Pandica ...15.08. [sm=modricrtici.gif]
Mastalica...15.08.
Putujuca...18.08. [sm=modricrtici.gif]
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. [sm=modricrtici.gif]
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. [sm=rozacrtici.gif]
Ninuska ...23.09. [sm=modricrtici.gif]

Aidana ...06.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:55:19)

IZVORNA PORUKA: pandica

Hvala puno [sm=smiley1.gif] Eto kao sto mala curica rece neka nas da vam malo zašarenimo spisak [sm=smiley36.gif]

Što se muških imena tiče, moja dva favorita su Mak[sm=smiley27.gif] i Benjamin [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: alman

Evo da se i ja prijavim na ovaj spisak. Termin nam je 15.08.2015 ako Bog da i kazu da je [sm=modricrtici.gif] Za sad hvala Bogu sve je ok, samo sto se mama puno deblja. Nisam puno količinski počela da jedem, ali mi se izgleda sve prima. Doduse, čini mi se kako sam prenatal počela koristiti da se kile samo lijepe..
Imam jedno pitanje za vas, da li je neka imala problema sa zubima. Iako pijem dosta mlijeka, jedem sireve, pijem prenatal meni zubi pucaju, plombe ispadaju ne znam vise sta da radim. Moj stomatolog je na GO, čekam da se vrati, pa do tada ne znam sta da radim. Da li smijem neki dodatak da uzmem i da li ima nesto bas za trudnice?

Hvalaaa[sm=smiley1.gif]

dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu do kraja i da sve bude uredu, sad cu te dodati na nas spiask i bas mi je drago sto imamo jos jednog djecaka na spisku.
mene jedino cesto zabole svi zubi, al mi je to vise iz razloga sto su mi pocele nicati osmice i gornja i donja pa kad se to upali sve me boli.
a ne znam sta bih mogla dodatno da koristis

Benjamin je i meni prelijepo ime,mm navalio ko mutav ako bude musko da bude Hamza ja se bas i ne slazem,vec smo poceli ratovati oko imena

pinkie pie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:56:13)

Maksi,pa i tebi aBd treće dijete [sm=bravo.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:57:50)

Kako sam samo potrefila... [sm=smiley36.gif]

Baš nas ima u augustu, a ja se prepala nema niko, jer sam na drugoj temi dugo bila sama [sm=smiley36.gif] Tek danas nabasah na ovu pravu, gdje su sva raja [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:58:30)

Ima nas najvise [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 14:59:43)

Bilo bi veselo da svi krenemo na jedan termin i u jednu bolnicu hahah[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:00:52)

Da tako sam i ja nesto racunala,ali na ultrazvuku beba je 5mm...sto je nemoguce s 4sedmice ili ne znam jednostavno se ne razumem u to jeli se vidjelo bebino srce.pokusavam da nadjem nacina i logiku za to objesnkenje

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:01:07)

ni mi nemamo pojma koje ime dati a nesto i ne pricamo posebno o tome, a bilo bi krajnje vrijeme

lijepo mi je ime Imran, kao i Hamza, premda je Harun meni najdraze [sm=smiley36.gif]

a za curice meni se odavno svidja ime Nahla, Sejma, Lamija, a mali bi volio Zehra i on sve govori da ce se tako zvati [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:02:37)

Bilo bi veselo da svi krenemo na jedan termin i u jednu bolnicu hahah[sm=smiley36.gif]

A velika je sansa da se neke i sretnemo u bolnici [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:03:12)

u 7 mjesecu same [sm=rozacrtici.gif],[sm=smiley36.gif]

pinkie pie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:03:31)

Alman,lijepa su sva nabrojana imena,a ja imam jednu Lamiju pametnicu,tako da znaš da su curice sa tim imenima zlatne [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:05:49)

psiholog, marien i ne idea nam se nesto ne javljaju kako su usle u deveti a one su sljedece u iscekivanje [sm=duda.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:06:03)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da tako sam i ja nesto racunala,ali na ultrazvuku beba je 5mm...sto je nemoguce s 4sedmice ili ne znam jednostavno se ne razumem u to jeli se vidjelo bebino srce.pokusavam da nadjem nacina i logiku za to objesnkenje

Srce se cuje u 7 ili 8 sedmici zavisi od trudnice,imas na internetu raznih alata oko termina trudnoce i poroda,upises prvi dan zadnje m i odmah ti odredi sve,kao i velicinu bebe odprilike

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:09:43)

naravno da je moguce... bebino srce tek za par sedmica

http://www.babycenter.com/slideshow-baby-size

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:10:09)

IZVORNA PORUKA: pinkie pie

Alman,lijepa su sva nabrojana imena,a ja imam jednu Lamiju pametnicu,tako da znaš da su curice sa tim imenima zlatne [sm=smiley36.gif]

vjeruj mi da ja kad biram imena, pokusavam da se sjetim sto vise osoba koje nose to ime i trazim zajednicke osobine kod tih osoba, to mi je veoma bitno naravno pored lijepog znacenja,
a upravu si za Lamije, ja ih znam nekoliko i sve su jako pametne, ljubazne, ostroumne, pune samopouzdanja [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:11:43)

Da nek su nam zivi i zdravi,ti ces prije roditi pa ako Bog da ocekujem iskustva sa troje djece,malo me je strah

Maksi,pa i tebi aBd treće dijete [sm=bravo.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:12:40)

Lamija je lijepo, pa i Uma, Selena...moja S. je prvo govorila hoće Ajša da nazovemo seku, pa sad zadnje Sofija (to valjda iz vrtića)...sad valja i sa njom postizati kompromise, nikako na zelenu granu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...zezam se, nešto mi sad to i nije prebitno, godine valjda...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:13:23)

ti si 6-a sedmice i ako gledas po netu gledaj mjere za 6 sedmicu

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:13:47)

Ja sam prva na spisku za avgust,ima da otvorim mjesec [sm=smiley36.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:22:24)

IZVORNA PORUKA: maksi

Ja sam prva na spisku za avgust,ima da otvorim mjesec [sm=smiley36.gif]

Osim ako ja ne preletim sa 7. mjeseca na 8. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , prošli put prebacila 12 dana preko termina, umjesto očekivane Lavice dođe mala Djevica... ko to zna, beba mi je bila jako nisko, maltene sam osjećala da me lupka na području CR-a, a ovo zadnjih 10,15 dana osjećam da se povukla i nekako poprečno po stomaku legla, namješta se dama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (opet očekivana Lavica)...

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 15:49:43)

Ovo za Lamiju si definitivno upravu, mi u porodici imamo jednu i stvarno je fantastična. Bistra, oštroumna, pričljiva... ma hej... za poželiti.
A upravu si ima nesto u imenu, definitivno treba gledati i značenja i karakteristike ljudi sa tim imenom.
IZVORNA PORUKA: alman

vjeruj mi da ja kad biram imena, pokusavam da se sjetim sto vise osoba koje nose to ime i trazim zajednicke osobine kod tih osoba, to mi je veoma bitno naravno pored lijepog znacenja,
a upravu si za Lamije, ja ih znam nekoliko i sve su jako pametne, ljubazne, ostroumne, pune samopouzdanja [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:06:32)

Da ali oper nije jasno od dana poslednjeg ciklusa je 5 sedmica i 3 dana a ne 6 sedmica i 0 dana kako ona pise.:(:(:(

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:13:18)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Leena, kad vidjeh da si pisala na ovoj temi pomislih "evo je opt trudna, nije normalna" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

5. Sedmica, nisam normalna [sm=jezicek.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (17.4.2015 18:19:16)

Carobno, hvala, draga! Radujem se zbog tebe i princeze[sm=bravo.gif]
Iman, zeznu ti mene, nisam sebe spominjala, cestitala zenama, ali ti lijepo izleti[sm=jezicek.gif]
Nisam znala za trudnocu, imala sam neku terapiju, pa moram na farmakologiju da utvrdim je li sve ok, pa se jos ne smijem radovati[sm=smiley1.gif]
Anonimna, meni je datum posljenje m 9.3., isto sam 5 sedmica trudna, ne racuna se to po datumu zaceca, nego po zm

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>