Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 12:13:53
pinkie pie
Ja sam čitala da je ne treba piti u prvom tromesečju,a kasnije ne pretjerivati jer izaziva kontrakcije...a čisti sok od aronije ima u Bingu,u staklenoj boci,mislim da je oko 4 KM :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 12:34:44
mala curica
IZVORNA PORUKA: pinkie pie
I kod mene je ista stvar,kukovi bole i pucketaju kad ustajem ili se okrećem,sva sam raštimana,sad trebamo uzimat malo više kalcijuma (jogurt,mlijeko) :D
Bas kao sto kazes sva sam rastimana. A u sustini ja jako malo uzimam Ca Morat cu poceti vise unositi puzem jogurta,sira....mlijeko fujjj ne volim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 12:43:47
mala curica
Da u pravu si i u banana ima.Sreca banane bas volim i mogu im dosta pojesti,samo sto mi poslije bude kao kamen u zeludcu.Njih moram.imati.u stanu....heheh. Jogurt volim,mislim mogu pojesti /popiti......a mlijeko nema sanse.....smrdi mi.Ni prije ga nisam.nikada pila.
Tebi jos 3 nedjelje i ulazis u 36 sedmicu.....znaci jos malo.da izdrzis Ja imam neki osjecaj da necu docekati termin.....samo da doguram do 36 i onda beba neka planira vani
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 12:51:57
pinkie pie
Super ...a meni je doktorica rekla izdrzi jos dvije sedmice makar,pa onda smiješ fino u šetnju i kupovinu,joj dosadilo mi ovo mirovanje,i prošle dvije trudnoće sam mirovala i imala sam jake bolove,sad su prestali hB...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 12:53:01
lala88
zenice sta je dobro za zgusnjavanje krvi, ja imam rjetku, kad mi vade uvjek im krvave rukavice i meni po ruci se izlije cim ubode ako nestavi epruvetu odma sve ode po rukama onog ko vadi i mojim. Trombociti mi ispod granice, nisu puno ali su pali ispod granice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:05:51
pinkie pie
Evo čitam da je nekoj ženi pomogao mix,med,limun i kakao,a to je normalna pojava u trudnoći,samo treba pratiti da ne padnu baš skroz,ideš li hematologu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:11:59
lala88
modrice se pojave, ali ne ide krv iz nosa, dr mi nije nista rekao, njemu je to izgleda ok, ja vadim svaka 2 mjesec krv, sad jedem sumski med i ponovo cu vaditi pocetkom maja. Citala sam da znaju pasti na 50 i da se vrate posle poroda kod mene su 141 bili prije 1,5 mjesec, a referentna vrjednost je od 180-400
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:16:37
Seashells
Zdravo zene I ja sam novi kolacic ovdje, nadam se lijepom druzenju i cavrljanju s vama . Ustvari nadam se da sam dobrodosla? Ja sam 32 sedmica i kod nas je Da malo unesemo i plave boje na ovaj spisak. Trudnoca je uredna samo sto zadnjih 10-tak dana ledja bole strasno, danas me uhvatila desna strana, skoro da ne mogu nista da radim. Imal' neko savjet kako smanjiti te bolove? Mozda nekom kremom masirati, ne znam ni sama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:21:34
pinkie pie
Nije ti to strašno,samo pij sok od cvekle,svježe cijedjene sokove,ako ti doktor nije ništa rekao onda nije ni alarmantno,čuvaj se povreda,zbog modrica i kontroliši se češće.to se sve vrati nakon poroda na normalu,samo se ne sikiraj i uživaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:23:21
lala88
seashells dobro dosla, pijes li magnezij? Neka te TM masira. Nadam se da ces uzivati u pisanju s nama. Nek si nam usarenila spisak Alman gdje si imamo dva nova clana?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:24:01
pinkie pie
Hej dobrodošla,i ja sam nova ovdje i isto sam ...možda ležiš na jednoj strani pa te zato boli,,meni najviše godi desna strana...a i mene je znala puno bolit desna strana stomaka i desna noga,kontam beba pritiskala neki živac,jer nisu znali šta je...:)
< Poruku je uredio pinkie pie -- 14.4.2015 13:26:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:31:44
LieToMe RR
Dobrodoslica novim trudnicima
Ja imam problema sa malo guscom tj nabijenijom krvi, bas bude pregusta kad je vade. Divke nije zabrinut ali vec drugi put mi govori vise zeleni i vise tekucine...a samo to i jedem i pijem vode, cajeva, domacih sokova, donat...ma samo pijem i trcim na wc.
Ne znam jel ima jos nesto od prehrambenih proizvoda da "razrjedjuje" krv. Nije nista strasno ali su vec dva puta zaredom na donjoj granici. cak su i oni plusici izrazeni (ono kad vade KKS i DKS pa za volumen krvi na dnu nalaza sto budu plusici, budu zrnca ok ali volumen im je povecan).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:32:03
Seashells
Hvala na dobrodoslici Pijem samo prenatal, nalazi su mi inace sve vrijeme ok, ne znam smijem li na svoju ruku uzeti magnezij sumece ili da cekam posjetu doktoru. Muza cekam s posla i odmah da masira Spavam i na lijevoj i na desnoj strani, mozda malo vise na lijevoj. Danas sam bas kriza, nadam se da je prolazno i da me nece pratiti do kraja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:38:38
pinkie pie
Sirutka je za razredjivanje krvi i jabukovo sirće,ne zajedno naravno ...inače kad se pije sirutka treba praviti pauze,baš zbog toga što razredjuje krv...nadam se da će ti pomoći :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:44:58
LieToMe RR
Magnezij bi svakako trebala piti u trudnoci, on moze samo pomoci ne moze odmoci. Dobar je za grceve, raspolozenje, za zivcani sistem...protiv umora...ima 1001 dobru stvar koju cini organizmu i nikad ga viska. Prenatal pijem i ja (pila sam ga i u prvoj trudnoci) sad u apotekama sarajevo ima akcija kupis 4 prenatala (fazon je samo da ti upisu datum kupovine u tekicu i zaheftaju racun) i peta kutija je gratis
Ako ti doktor do sad nije rekao za magnezij pitaj ga na sljedecem pregledu. meni je moj doktor jos u prvoj trudnoci na samom pocetku naglasio dobrobiti magnezija (bilo da uzimas sumece, prah bilo da ga pijes kao gaziranu vodu (donat i mivela mg)
IZVORNA PORUKA: Seashells
Hvala na dobrodoslici Pijem samo prenatal, nalazi su mi inace sve vrijeme ok, ne znam smijem li na svoju ruku uzeti magnezij sumece ili da cekam posjetu doktoru. Muza cekam s posla i odmah da masira Spavam i na lijevoj i na desnoj strani, mozda malo vise na lijevoj. Danas sam bas kriza, nadam se da je prolazno i da me nece pratiti do kraja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:46:52
LieToMe RR
Ne znam gdje cu sirutku naci, moze ovo jabukovo sirce, to mi je prihvatljivije Hvala puno za info!
IZVORNA PORUKA: pinkie pie
Sirutka je za razredjivanje krvi i jabukovo sirće,ne zajedno naravno ...inače kad se pije sirutka treba praviti pauze,baš zbog toga što razredjuje krv...nadam se da će ti pomoći :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 13:50:46
Seashells
Hvala na odgovoru. Ukljucit cu i magnezij, ako nista bar donat mogu piti.. Ovi bolovi i grcevi su nepodnosljivi zadnjih dana. Hvala i za inf.za prenatal, nisam znala A jesi pila samo u trudnoci ili i poslije, meni doktor rekao i poslije trudnoce da nastavim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 14:04:19
LieToMe RR
Ja sam poslije trudnoce popila cini mi se jednu kutiju samo (tako ce me i u ovoj zakaciti ta gratis kutija taman nekad kad se porodim) Ja sam i u prvoj trudnoci i poslije nje pila maticnu mlijec, domacu. i u ovoj sad svako jutro uzmem na vrh drvene kasicice tu maticnu mlijec. Od mamine prijatelji rodjak bavi se pcelarstvom i izvozi cak i vani med i maticnu mlijec, pa preko nje nabavim tu ampulu maticne mlijeci koja se drvenom kasikom umuti dobro dobro sa kilom meda, toliko mutis do besvjesti da ona bude nekakva bjelkasta. rasporedim u manje teglice i u frizider i onda laganini na taste ujutru kad progledam uzmem to sa malo vode zalijem i tako zapocnem svaki dan.
Ja sam dobrobit ove maticne mlijeci vidjela kad sam se porodila (na stranu sto mi se u trudnoci sve i sto niej bilo stabilno ustabililo, od zeljeza i svega ostalog). Kad sam pocela malenu dojiti mlijeka je bilo u izobilju da sam morala izdajati i prosipati jer ona u pocetku nije mogla sve da posiki. Jednom smo ostavili mlijeko u frizideru to se cep napravio na mlijeku ko onom kravljem domacom
Kad smo malenu odveli na prvu vakcinu i kad su je izvagali mene pitala pedijatrica cime je hranim...reko dojim iskljucivo...kaze od cega vam je onda mlijeko
Magnezij pij obavezno, dobar je protiv grceva i bolova u misicima. A dobar je i za redovnu stolicu kod trudnica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 14:05:05
lala88
mene je prije mjesec bolio lumbalni dio kicme, prvo sam mislila da je kamen u bubregu, pa da su kontrakcije, nakraju se ispostavilo da je lumbago i pomogao mi je magnezij direct nakon trece kesice i sad pijem sumeci magnezij. Pijem i prenatal ali magnezija u trudnoci nije nikad viska, slobodno pij magnezij nemoze ti naskoditi.