Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 8:28:55
memsi
Jutro od mene, Ponovo lijep i suncan dan.Nadam se da se niste jutros prepale kad je zaljuljalo,uf uf uf.Ja taman utonula u san nakon sto me glavobolja dobro izmucila kad ono zaljulja dragi Boze kako sam se prepala.Jedva ponovo zaspah.Bio je dobro jak,joj kako se ja plasim zemljotresa drage zene. Jucer se bilo u malo setnji, kupovini i super iskorisili dan .U fisu sam nasla staklene flasice za bebu i malu i veliku i odmah sam ih kupila jer ih je jako tesko naci pogotovo vecu,pa cisto da znate.Drage moje ja pravo uzivam u razgledanju tih djecijih stvarcica a i u kupovini istih.Da li se neka od vas vec lagano priprema i kupuje bebi opremu. I danas nam zelim da se lijepo provodemo i iskoristimo ovaj divan dan,valjda se nece vrijeme pokvariti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 10:20:04
ninuska
Jutro dame,
Ja ustadoh u devet, jedva. Kasnije cemo po malu i na kafu negdje. Ali oblacno. memsi gdje si ti pa je suncano? Osjetila sam.zemljotres . Bas sam se prepala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 10:42:18
rose
IZVORNA PORUKA: memsi
Jutro od mene, Ponovo lijep i suncan dan.Nadam se da se niste jutros prepale kad je zaljuljalo,uf uf uf.Ja taman utonula u san nakon sto me glavobolja dobro izmucila kad ono zaljulja dragi Boze kako sam se prepala.Jedva ponovo zaspah.Bio je dobro jak,joj kako se ja plasim zemljotresa drage zene. Jucer se bilo u malo setnji, kupovini i super iskorisili dan .U fisu sam nasla staklene flasice za bebu i malu i veliku i odmah sam ih kupila jer ih je jako tesko naci pogotovo vecu,pa cisto da znate.Drage moje ja pravo uzivam u razgledanju tih djecijih stvarcica a i u kupovini istih.Da li se neka od vas vec lagano priprema i kupuje bebi opremu. I danas nam zelim da se lijepo provodemo i iskoristimo ovaj divan dan,valjda se nece vrijeme pokvariti.
ja ne kupujem nista...sve imam...cak i te staklene flasice velike i male trebam velikoj curi kuiti krevet i ormar a ostalo cemo lako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 11:21:55
ninuska
IZVORNA PORUKA: memsi
Ninuska u Sarajevu sam,bilo suncano jutros kad sam ustala ali evo koda ce se bas pokvariti vrijeme.Ma neka ostane i ovako dobro je,samo da ne pada.
i ja sam iz sa :). Sad i kod mene izbija sunce, ali oblaci se ne daju, cini mi se . ja sam koristila plasticne aventove flasice. Staklene mi preteske. E, kad je imala god dobili smo staklenu Nuk-ovu i sluzila je za vodu dok se nine razbila . cekam potvrdu jel definitivno decko ili je 'pak.cura. bilo bi super ako bude cura jer nista ne bih morala kupovati . Bile bi rodjene par dana razilke
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 13:59:04
LieToMe RR
Heeloouuuu Joj kod mene dani tako dinamicni...citavu proslu sedmicu smo imali goste, bas sam se umorila...juce smo iskoristili onaj divan dan i sa malenom u skitnju. Kolica, opremu i krenuli isto na izlet. Dobacili i do Alte, kupila sam dvije majice sa onim aplikacijama. Krepali smo od hodanja, malena je uzivala a vala i mi.
Danas kod svekrve, pa usput izletimo i na pijacu na ciglane u potrazi za helankama i pantalonama. Tacno isto da sam kuzna...kad pitam imate li za trudnice prvo me odmjere od glave do pete Tako da cu sljedeci vikend na otoku (jebiga kad radim do pola 5 pa nisam nigdje prispjela radnim danima).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 14:20:03
lala88
zdravo zene, evo i mene. Kod mene sunce iako je se naoblacilo, evo skoro stigla sa Arizone pala sam s nogu, ali sam svasta kupila, cak sam i bebi kupila dekicu, uzela u svjetlo zelenoj boji moze i za djecaka i za djevojcicu. Nasla sam pamucne obicne majce po 5km kupila 2 da imam za po kuci, a mogu i za vani super izgledaju. Torbe koje su u radnjama po 40-60 km tamo su od 20-30km kupila 2, i mm kupio sebi svasta, bas sam se nahodala, ali nezalim. Preporuka svima koji idu u tom smjeru da navrate cjene su odlicne. Sad odmaram veceras pozvani na rostilj, super necu nista kuhati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 12.4.2015 19:36:19
alman
pozdrav drage moje, evo da i ja sta sarnem danas da ne napravim minus ja evo danas cijeli dan po kuci malo generalku opucala, pravila pitu i kolac,
sinoc me opet zub probudio u pola cetri i nisam zaspala do sedam, poslije malo zaspala do 9, tako da sam dobro ista uradila kako sam nikakva ustala sretno na kontroli LieToMe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 9:18:33
alman
uranile naspavale, gdje ste vi. prosao je vikend hajmo malo aktivnije pisati lijep dan a ja imam jos posla po kuci al valjda stignem do podne poraditi pa da poslije malo izadjemo i prosetati steta bi bila cijeli dan provest u kuci sretno na kontrolama koje idu ove sedmice, da sve bude uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 9:18:48
M.A.M.
Jutro zenice kako ste mi? Ja sam se bas posteno nahodala za vikend,lijepo vrijeme pa mi nista nije mrsko,malo sam pocela i pripreme za krecenje,doduse vise mama nego ja Hmm nesto mi sporo sad lete dani,a vidim nemamo ni terminusa do maja,cekajte samo da ja i moje terminuse dodjemo do svog mjeseca nece vam biti dosadno ima nas MasAllah najvise
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 9:49:24
LieToMe RR
Juuutrrrrrroooooooo Evo mene frisko sa pregleda
Bebica odlicno, mashala napredujemo, rastemo, morfologija odlicna, sve odlicno... pravi mali zmaj Pored mog imena jos uvijek ostaje prazan prostor ni ovaj put Divanovic nije uspio da vidi jel ili . Imamo i slikicu tabana u zraku iznad glave u nekom presmjesnom polozaju ovo je neki gimnasticar/ka . Kaze da dugo nije vidio bebu u ovim polozajima kao sto je nasa bila danas (imamo i 3-4 slike tih presmjesnih polozaja). Cak u jednom trenutku dok je mjerio protok kroz pupcanu vrpcu beba je pocela da se igra sa pupcanicom pa se i tu malo zadeverao dok je uhvatio protok. Elem ostadoh ja kod njega i po sata dok smo sve pretefterali.
Meni pritisak malo nizak, pokrupna je i beba pa me malo i pritisce ali nista strasno. Ja sam 2 kg u +, zadovoljan je. Rekao mi je da sto cesce na poslu ustajem da prosetam (da je najgori polozaj za trudnicu sjedenje). Krv mi je malo gusca pa preporucio vise tekucine pa tacno ne znam kako vise da pijem kad sam stalno sa nekim soljama i casama .
Cjelokupni dojama je da je bebica za 21 punu sedmicu napredna, svi parametri su ok, svi prstici na broju, organi se lijepo razvijaju... Tako da meni vece srece od ovoga nema
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 10:10:22
LieToMe RR
MAM nama bi Divanovic rekao da covjek moze da uhvati ovu kamikazu u letu sta je beba jutros izvodila to je bas bilo presmjesno
Ja sam malo umorna od vikenda, hodanja i gostiju a kad pomislim na radnu akciju koju jos nismo poceli ni sprovoditi u djelo . Da mi je taj projekad krecenja vise skinuti s dnevnog reda. I trebamo malenoj otici krevet da vidimo (ovaj trenutni putni cemo lijepo oprati i spakovati dok se bebica ne rodi).
Jel neko slucajno pio aroniju? Mamina prijateljica mi rece da bi bilo dobro da prije poroda popijem litar onako na taste, samo nisam nikog do sad cula da je kupovao i pio pa ako imate kakvih iskustava gdje u SA kupiti i kolika je cijena bilo bi super. Biljku sam malo guglala kazu da je carobna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 10:14:24
M.A.M.
Znas li slucajno koliko kosta 4D kod Divanovica?Ja ti nisam pila aroniju al kupujem one sokove 100% bez secera pakovane po 0,7 negdje oko 5 km kostaju,a vidjela sam u bingu da ima aronija oko 10 km 0,5 l al mislim da se ipak ono malo razblazi sa vodom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 10:19:15
LieToMe RR
Ne znam koliko kosta 4d kod njega, nama je u prvoj trudnoci radio u sklopu sa obicnim uzv-om, mada meni to nije sta plaho bitno... evo ti broj pa nazovi i pitaj 641-666 (a onda kad mi budes u komsiluku obavezno navrati na kafu )
Ma ja gledam da pijem sto manje sokica, dugo smo i cijedili, pijem brusnicu, nanu, kamilicu...hrpu onih nekih domacih, dosta i vode pijem...slomih se kad moram na wc dok se raspakujem urin mi je ok skroz, nema ni bakterija, nema bijelog pranja, ma svi nalazi ok jedino me ta gustoca krvi mao zeza
da mi je domace zove, tacno bih ubila za jedno litar domaceg soka od zove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 10:26:23
M.A.M.
Ma ja pijem sta god mi kupe ,juce mi je svekrva pravila domaci sok od jabuke, cvekle i mrkve,mogu ti reci da je preukusan a znam da ce bebi dobro doci rad zeljeza,zvacu ga bas da vidim,a javim se ako budem isla,ako ne budes na poslu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 10:43:48
LieToMe RR
Uzmi neki kasni termin ja sam do pola 5 na poslu pa onda bujrum na kaficu i na neki domaci sok . A vala bujrum na kafu i mimo Divketa.
Ma pijem i ja sve i svasta, sta god mama i svekrva donesu, naprave, kazu (ili znam da je dobro), krkam i maticnu mlijec svako jutro na tastice. U prvoj trudnoci i poslije poroda mi je bio birilac. To je prava stvar ako se moze kod nekog poudanog iz prve ruke naci.
Jedino sto me u ovoj trudnoci slatko ubi i kad ne mogu nista drugo slatko vazda mogu. U prvoj slatko nisam mogla ni ocima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 20:21:46
alman
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Znas li slucajno koliko kosta 4D kod Divanovica?Ja ti nisam pila aroniju al kupujem one sokove 100% bez secera pakovane po 0,7 negdje oko 5 km kostaju,a vidjela sam u bingu da ima aronija oko 10 km 0,5 l al mislim da se ipak ono malo razblazi sa vodom
ja sam zvala jednom da pitam i nema 4D, pokvario mu se aparat i nikad ga jos nisu ni popravili, al ti ponovo provjeri ja sam zvala u januaru
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 20:28:57
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Juuutrrrrrroooooooo Evo mene frisko sa pregleda
Bebica odlicno, mashala napredujemo, rastemo, morfologija odlicna, sve odlicno... pravi mali zmaj Pored mog imena jos uvijek ostaje prazan prostor ni ovaj put Divanovic nije uspio da vidi jel ili . Imamo i slikicu tabana u zraku iznad glave u nekom presmjesnom polozaju ovo je neki gimnasticar/ka . Kaze da dugo nije vidio bebu u ovim polozajima kao sto je nasa bila danas (imamo i 3-4 slike tih presmjesnih polozaja). Cak u jednom trenutku dok je mjerio protok kroz pupcanu vrpcu beba je pocela da se igra sa pupcanicom pa se i tu malo zadeverao dok je uhvatio protok. Elem ostadoh ja kod njega i po sata dok smo sve pretefterali.
Meni pritisak malo nizak, pokrupna je i beba pa me malo i pritisce ali nista strasno. Ja sam 2 kg u +, zadovoljan je. Rekao mi je da sto cesce na poslu ustajem da prosetam (da je najgori polozaj za trudnicu sjedenje). Krv mi je malo gusca pa preporucio vise tekucine pa tacno ne znam kako vise da pijem kad sam stalno sa nekim soljama i casama .
Cjelokupni dojama je da je bebica za 21 punu sedmicu napredna, svi parametri su ok, svi prstici na broju, organi se lijepo razvijaju... Tako da meni vece srece od ovoga nema
bas mi je drago sto je sve uredu i sto lijepo napreduje bebica, a valjda ce nam sljedeci put pokazati sta je ma neka je samo zivo i zdravo
ja sam cula da ko ima ustu krv, pije vodu sa sircetom, kao to razrjedjuje krv, a sad da li se smije u trudnoci ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 20:33:18
alman
Ne znam koliko kosta 4d kod njega, nama je u prvoj trudnoci radio u sklopu sa obicnim uzv-om, mada meni to nije sta plaho bitno... evo ti broj pa nazovi i pitaj 641-666 (a onda kad mi budes u komsiluku obavezno navrati na kafu )
Ma ja gledam da pijem sto manje sokica, dugo smo i cijedili, pijem brusnicu, nanu, kamilicu...hrpu onih nekih domacih, dosta i vode pijem...slomih se kad moram na wc dok se raspakujem urin mi je ok skroz, nema ni bakterija, nema bijelog pranja, ma svi nalazi ok jedino me ta gustoca krvi mao zeza
da mi je domace zove, tacno bih ubila za jedno litar domaceg soka od zove
i ja sam jucer spominjala jedva cekam i od zove i od visanja sok, sad ce jos malo, a imamo i zasadjenu aroniju ove godine bih ako Bog da trebala da fino rodi da napravimo soka, onako svjeza bas i nije za jelo,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 20:36:33
alman
Uzmi neki kasni termin ja sam do pola 5 na poslu pa onda bujrum na kaficu i na neki domaci sok . A vala bujrum na kafu i mimo Divketa.
Ma pijem i ja sve i svasta, sta god mama i svekrva donesu, naprave, kazu (ili znam da je dobro), krkam i maticnu mlijec svako jutro na tastice. U prvoj trudnoci i poslije poroda mi je bio birilac. To je prava stvar ako se moze kod nekog poudanog iz prve ruke naci.
Jedino sto me u ovoj trudnoci slatko ubi i kad ne mogu nista drugo slatko vazda mogu. U prvoj slatko nisam mogla ni ocima.
a i maticnu mlijec proizvodi moj muz, sad ce u maju krenuti, pa cu tamam pred porod imati frisku ako kome bude trebalo ima kod nas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 20:41:50
alman
e ja sam se danas pravo naradila, skonta la sam da nemam vise sta cekati dani prolaze ko ludi, tako da sam posla polahko od ormara razvrstavanja odjece, veliku sam vrecu odjece pripremila da dam tetisni njenom malom, tako da sam danas samo jednu sobu malo smjestila koja mi inace i sluzi kao ostava, i radna soba i veseraj sve u jedno ne znam sta bih bez nje tako da sam zvanicno pocela da pripremam pomalo za mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 13.4.2015 22:54:08
Marien
Cao zenice moje, vec sam ocekivala minus od Alman pa da pozurim da se tuspasim , mi okrecili, ocistili, pranje bebinih stvari gotovo, peglanje do pola, sobica, krevetac, kolijevka, samo da se namjesti , danas sam usla u deveti pa je i torba za bolnicu manje vise spremna. Stalno sam istrzana da ce ranije krenuti beba, jucer neki bolovi- reko` evo ga, danas ne izlazim iz wc-a sve mislim pocelo je , sutra idem na ctg i kontrolu. LietoMe cestitam i drago mi je sto je sve tako super na pregledu, neka skace mali ili mala gimnasticarka , ostale su nam isto dobro koliko sam uspjela upratiti. Falile ste mi i citanje vas dok smo bili u radovima...