Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:16:11
alman
bejbibi ti sad fino odvrni muziku za trbusni ples i malo muza obraduj a i ubrzat ces porodjaj to sam bas neki dan citala na netu, pa se smijala, joj luda to rekla mm pa me sad stalo podsjeca da bih trebala da malo vjezbam bit ce mi lakse se poroditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:18:52
mala curica
Hvala bejbibi,takodje i ti svoj rodjedan da docekas u rahatluku,ne misli na to sto godine saltaju naprijed Hocu postavit cu samo dok uhvatim priliku da slikam.Rucak privodim kraju pa sad ce i oni uskoro,valjda. Jos nju da gledam a ne progovorim ni rijeci.Zena se ponasa kao da je u svojoj kuci nista se ne stidi da zasjedne jesti.(halal bilo).
Hmmmm alman,i kod mene je nekako kao nisko ili se to meni cini.S ledja se ne vidi da sam trudna.Ma od ovih nagadjanja iz radoznalosti zbunjujem se,jrdva cekam da nam pokaze sta je.Nadam se da to nece ostati iznenadzenje na porodu,ako Bog da.
Bejbibi,nepita te,ina li i jedna clabica tvoj broj ili nesto da joj javis kada se porodis.Da ne cekamo kada ces nam ti javiti.Znas da smo nestrpljive da zaigramo kolo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:20:25
luela
I ja sam sutra na pregledu.Neko je sponinjao dr.Sanjina,ja sam bila par puta kod njega ranije,nisam se nikad narucivala.Nazoves Jezero i vidis kad radi,i kad odes dole ono gdje se rade uz pregledi i kad predas knjizicu samo kazes da hoces kod njega.On je pristupacan i da svoj broj mobitela pa se za preglede onda mozete dogovarati. Konacno sunce u gradu kao sto neko kaze ali mene vec duze drzi neko neraspolozenje i nemam zelje da izadjem iz kuce nigdje :( jos me muci i ovak kasalj i neko preznojavanje.Jel druge trudnice imaju problema sa vrucinom u nogama?Ja na primjer zadnjih mjeseci nema sanse da mogu navece kad legnem da pokrijem noge,iako je grijanje iskljuceno u spavacoj,mogu sve drugo da pokrijem ali noge nema sanse,uvijek su vrele.A inace kad nisam trudna,ruke i stopala su mi hladna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:32:54
alman
luela sretno sutra na pregledu, ato za vrucinu mi je bilo prosli put, pred kraj trudnoce bio mjesec dec i januar, ja nisam mogčla da smislim da obucem carape i skoro sve sam bila u majici kratki rukav, a sad se smrzoh ziva spavam obavezno u carapama i kad sjedim uvijek se moram necim pregrnuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:44:28
luela
alman hvala! :) ja imam taj pojas i nosim ponekad,uglavnom kad puno hodam,i ako nemam vec neku potporu jacu na odjeci.nije los ko nosi nisko ili koga ledja bolje ili ko ima krupniju bebu.samo ga nemojte nositi non stop jer onda slabe trbusni misici.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 13:54:59
alman
ja sam prosli put pitala dr. al mi nije rekao da nosim nisko, nego sam citala da inace kod druge trudnoce, zbog vec oslabljenih misica da je normalno da bude nize ma ako me podju vise boliti ledja nabavit cu pojas pa makar ga ponekad nosati ,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 14:05:03
luela
Najbolje ga je staviti ujutro prije nego se ustane pi kreveta.Ja cim ustanem,a to vec par mjeseci,imam dole bas jak pritisak neki,a doduse i vene su mi dole iskocile jos u 5 mjesecu :( pa valjda odatle i taj sjecaj pritiska.Dobro dodje pojas i sad kad je bilo hladno a jakna se ne moze zakopcat i:)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 14:37:37
scarlett
Ja počela malo po kući raditi, slažem neke stvari u ormaru i odvadila podosta stvari koje mi niti mogu sada, niti će mi moći sigurno još bar narednih 6 mjeseci, pa da oslobodim jednu policu i tu planiram stvari za bebija. Bar dok ne vidim hoću li naći kakvu povoljnu komodicu. Sad mi krivo što počeh raditi, ovako lijepo vrijeme napolju, al ne volim ostavljati poslove na pola. I dok završim već će se smračiti. Uskoro se sat pomijera, to mi je baš drago bar će nas duže grijati dnevna svjetlost.
Luela, ja imam isti problem, meni je stalno vruće od početka trudnoće, u zadnje vrijeme mi noge baš često otiću, pa onda kada legnem samo ih pomijeram, jer zagrijem to mjesto na krevetu. Sa svojim momcima se svađam po cijeli dan, oni pojačavaju grijanje, ja smanjujem i otvaram prozore, onda kad završim poslove zavučem se u spavaću, otvorim prozor i ugodim sebi, a oni nek hajcaju sebi ostatak stana, ja tamo ne mogu biti. Kada je toplo, samo neka nervoza kroz mene prolazi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 14:44:18
scarlett
Merien, hvala na linkovima. Kakav prekrivač šiješ? I meni treba za bračni, skoro smo ga kupili, ne daje mi se puno novca, al recimo ove koej sam do sada viđala nisu mi nešto.
Azra, pošalji, nije na odmet. Hvala! Ma znam ja odprilike šta treba, al opet da ne zaboravim šta. Ma nije problem ni da zaboravim, al eto nekako mi lakše kad znam da sam većinu stvari pripremila. Prije skoro 6 godina sam pripremala prvi put, pa sam malo ispala iz fola
Jučer sam kupila omekšivač koji sam koristila za sina, pa me miris baš vratio nekako u to vrijeme, malo sam bila nostalgična, ali moram priznati i malo nervozna, kad se sjetim svog onog stresa s dojenjem, grčevima, pa presvlačenjem, kupanjem, dal radimo sve dobro... Nadam se da smo sada već iskusni po tom pitanju i da će biti lakše
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 15:16:37
maksi
Drage trudnice raspisale ste se bas
Mene nekako cudno boli stomak pod dnu pa i u ledjima cinimi se da su opet bubrezi,u 12 sedmici sam imala upalu a i pjesk mi se pokrenuo. U srijedu idem na redovnu kontrolu pa cu vidjeti.
Ja jos ne znam pol a iskreno mi nije ni vazno cak mislim da je opet djecak,ali sve ostale zanima koga god sretnem svi pitaju jeli ovaj put cura ja drsko odgovorim beba je idu mi na zivce sa tim komentarima.
Mala curice koja si ti nedelja?
Bejbibi moj dugi porod je bio brzinski nisam znala sta me snaslo,neki osjecaj u ledjima i guranje dole otisla na redovnu kontrolu ,pregleda me doktorica 8 prstiju otvorena nisam mogla da vjeruje,sve se brzo odigralo i tebi zelim od srca tako,trebala si nekoj clanici ostaviti broj da nam javis kada stigne cura
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 17:25:38
alman
evo mi se vratili iz setnje, bas je lijepo al na suncu u hladu hladno nekako ostar zrak, kako udjoh u kucu odmah mi nos procurio da vas pitam koji caj od brusnice kupujete, ja uzimala onu suhu brusnicu pa ne znam da li se ona treba staviti u vodu pa da malo kuha, ja je zaljevala prokuhalom vodom pa nikad da pusti malo boju
evo od jucer stalno moram na wc, a kad odem samo kap dvije, pa moram pojacati vise caja, valjda sam se dobro prehladila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 17:29:58
alman
kad sam prosli put bila na kontroli, pitao me dr.da li idem stalno na wc, ja mu rekla da idem al da ne osjecam upalu nego sto puno pijem tecnosti a i kad me bebi pritisne besiku moram odmah na wc, pa mi on rekao da kupim neke tablete probiotik od brusnice, al ja nisam htjela dok mi nije bio gotov nalaz urina, koji je bio tad uredan, pa da li je nek od vas pila te tablete meni se iskreno ne piju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 18:25:12
lala88
alman prokuhaj suhu brusnicu, jer treba joj vremena da pusti boju i to nece biti intenzivna boja kao kod caja, jer u caju ima cvijet hibiskusa koji daje onu crvenu boju, a ako pravis suhu stavi je u hladnu vodu i pusti da prokuljuca par puta, pa poklopi i ostavi da se ohladi. drage zene jel vas bole ledja, dr mi dao neke tablete protiv bola i kad sam jednu popila odma prstalo, ali sam procitala na upustvu da moze naskoditi bebi i necu da ih pijem vec trpim. Boli bas puno, neznam kako boli porod al ovo je haus.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 19:30:31
Selzy
Zenice moje drage pomolite se i proucite sta za mene, ja sam vam u bolnici trebala bih se poroditi do veceras, danas mi je pukao vodenjak .. Ljubim vas sve!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 19:41:03
alman
IZVORNA PORUKA: Selzy
Zenice moje drage pomolite se i proucite sta za mene, ja sam vam u bolnici trebala bih se poroditi do veceras, danas mi je pukao vodenjak .. Ljubim vas sve!
sretno draga moja, dovit cemo za tebe da nam se sto lakse i brze porodis i da nam na ovaj svijet donese zdravu i lijepu bebica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 19:50:02
maksi
Sretno da sve prodje u najboljem redu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 19:53:23
Psiholog27
Da ti Allah olakša amin, da sve prodje kako treba,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 20:58:49
mala curica
Mila,da ti dragi Bog olaksa i da lahko rodis svoju zivubi zdravu bebicu. Mislimo na tebe.
Maksi ja sam 25-ta nedelja.
< Poruku je uredio mala curica -- 15.3.2015 20:59:48 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 15.3.2015 22:32:25
bejbibi
Selzy draga sretno, pa ode ti prije menw ....
Ja cistila jucu,sutra na kontrolu moram pa me mozda zadrzi ko zna. Pa nek bude cisti..oprala tri masine evo sve se susi,kupala se sredila itd.. Sad me sce boli al valjda sam se umorila...
Mala c, nazalost draga ne znam nijednu clanicu licno nit koja ima broj :(.. Javit cu vam nekako..znat cete uglavnom,ako se citav dan ne javin ....
Ja sam bas nervozna nesto imam trrmu miram priznat....
Maksi da hoce i.moj porod bit ko tvoj
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 7:40:27
bejbibi
Jutro zenice,sta je ovo, niste bile aktivne sinoc :(.......... Evo ja ustala da se spremim i idem na kontrolu... Bas me neka trema uhvatila ...vidjet cemo aBd sta ce reci
Pozelite mi srecu :))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 8:24:34
LieToMe RR
Juttrrrroooooo
Ja u nove radne pobjede nakon burnog i aktivnog vikenda. Subota u krugu familije (dragom bio rodjendan ) on navece sa rajom a ja grlila wc solju (zakon fizike kaze sve sto udje mora i da izadje ) Juce divan dan iskoristili za setnju sa curicom po Vilsonovom (nakon sto sam opet nakon dorucka primjenila zakon fizike ). Vikend proleti kao da ga dragi Bog nije ni dao
Jutros na vagu, i dalje na -2 kg a ravno 17 punih sedmica
Popijem jos ovo sto ima nacetih tableta (bedoxina i reglana) i prestajem jer ocito ne pije vode. Nekima nije sudjeno da jedu u trudnoci i da imaju bar jedan dan osjecaj sitosti