|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
14.3.2015 17:04:15   
saamy
Hei drage moje osjecam hladnocu,glava me boli imam bebicu koju dojim neznam sta da radim!? mala curice dosla si kako je mama?? Bejbi poslala sam ti pp!

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 726
14.3.2015 17:50:12   
bejbibi
Hellooo zenice evo i mene, jos sam na nogamauser posted image ...danas citav dan vani hodala, isla u posjetu prijateljici i evo sad dosla kuci... Pijem kafu..

Vidim MALA C nam se vratila user posted image draga ja ti bas htjela danas pp pisat da vidim sta je stobom,bas se bile zabrinule zenicw,pitale za tebe... Drago mi je da si dobro i da ti je kolko tolko bilo fino u bih user posted image

SELZY draga ja.nikakvih naznakauser posted image izgleda ti ces prije mene haha...ja bekad samo imam jak pritisak dole i.zigne me a uhvati me i grc na lijevoj preponi bas gadno a nekad me i desna strana stomaka boli, ne znam sta je to.. Valjda nogicama gurka.. A bogme aktivna mi malauser posted image

SAAMY sad cu vidjet pp....

Ostale sta ima,kako ste mi???

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 727
14.3.2015 17:53:30   
bejbibi
Saamy jel zahtjev za prijateljstvo!?????

Vidim imam nekw zahtjeve al nece da prihvatiuser posted image mozda sto sam s moba, pokusat cu.opet kasnije il na lptp..

Jel se i vama desava da ne mozete prihvatiti neciji zahtjevuser posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 728
14.3.2015 18:21:25   
bejbibi
Hej zenice moje juce ste cini mi se spominjale sminkuuser posted image naravno ne pomisljam na sminkanje prije poroda al recimo po izlasku iz bolbice da..ja sam vec u toaket torbicu stavila maskaru,kreon i korektoruser posted image sta mislite o tome??? Il da izvadim?? Prislu trudnocu fakat nisam nista od toga ponijela al evo sad nesto mi se sminka user posted image valjda cu bit raspolozena za to al nek stoji.. Slazete li se???

I imam jedno pitanje za iskusne mamice oko vodenjakauser posted image posto mebi u prvoj trudnoci nije oukao zanima me sada u roku od kolko se treba u bolnicu ici ako pukne????

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 729
14.3.2015 18:38:27   
rose
kad pukne, krenes odmah user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 730
14.3.2015 19:24:05   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: rose

Ma kontam ako.se gdje zadesim,u gradu il sl pa kolko imam vremena..da se ne.porodim usputuser posted image al valjda be ide to tako brzouser posted image

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 731
14.3.2015 19:34:17   
rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ma kontam ako.se gdje zadesim,u gradu il sl pa kolko imam vremena..da se ne.porodim usputuser posted image al valjda be ide to tako brzouser posted image

neces se poroditi...rizik je da propadne pupcanica pa se pritisne i beba bez kisika bude....zato treba odmah sjest u auto i u bolnicu...a tamo horizontala

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 732
14.3.2015 20:19:41   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

neces se poroditi...rizik je da propadne pupcanica pa se pritisne i beba bez kisika bude....zato treba odmah sjest u auto i u bolnicu...a tamo horizontala

Valjda se stigne na vrijeme user posted image ....nemam nikakvih naznaka zasad al ne zna

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 733
14.3.2015 22:12:02   
alman
a ne mogu vjerovati da nam se vratila mala curica, e stvarno si na bila uvalila u brigu, sto se nisi javljala user posted image moja terminusa draga nemoj nas vise napustati ovako dugo il ces dobiti minus velik ko kuca user posted image

evo i ja tek dosla kuci bila po obicaju kod svojih user posted image

bejbibi ja sam i prosli put ponijela nesiser sa sminkom, pa kad sam izlazila iz bolnice fino se nasminkala, rekoh da budem lijepa na slikama user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 734
14.3.2015 23:06:47   
mala curica
Terminuso moja user posted image
Lupka li bebica,jeli pupo narastao,jesi li se ti mnogo udebljala....... i jos tona pitanja user posted image
Necu vise nigdje ici,ovjde gdje gid da sam imam net tako da cu biti tu.
Zaglavila u Bosni user posted image
Moras mi pupu slikati da vidim jeli veci od moga user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 735
14.3.2015 23:16:22   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Terminuso moja user posted image
Lupka li bebica,jeli pupo narastao,jesi li se ti mnogo udebljala....... i jos tona pitanja user posted image
Necu vise nigdje ici,ovjde gdje gid da sam imam net tako da cu biti tu.
Zaglavila u Bosni user posted image
Moras mi pupu slikati da vidim jeli veci od moga user posted image

ma raste Boga mi fino, sve sto sam dobila al mislim da nisam vise od 5kg mi je u stomaku i na kukovima, odnosno na straznjici user posted image ja sam zadovolja sad za sad, beba hvala Bogu aktivna pogotovo navece kad legnem pa se nikad smiriti lupkam ja nju prstima po stomaku a bebi jos jace uzvrati user posted image
trebala bih iduce sedmice na kontrolu pa da vidimo i sta je, nesto sam i ja nestrpljiva kad vidim sve znate sta nosite user posted image

a slikat cu se pa cu staviti slikicu

Neposredna veza do poruke: 736
15.3.2015 0:10:12   
scarlett
Evo i mene malo user posted image

Alman, blago tebi, ja sam dobila do sada čini mi se 15 kg, jučer se vagala, imam 92 user posted image
Čini mi se da u prosjeku dobijam 1 - 1,5 kg sedmično user posted image
Slatko (inače bih mogla živjeti na slatkišima i odreći se slanog) skoro nikako ne jedem u ovoj trudnoći, ali zato bih slano mogla stalno. Pokušavam se kontrolisati, ali očito mi ne ide baš. user posted image Ne jedem nikakve grickalice, sasvim, sasvim rijetko. Jedem otprilike 3 puta dnevno i možda malo više nego inače kada nisam trudna, ali se svaki zalogaj lijeeeeepiii user posted image

Jučer me boljela ona kost dole opet, imala sam i ja te menstrualne bolove, baš mi je bio ružan osjećaj, jer sam sa sinom u 8. mjesecu prokrvarila kada su mi se javili takvi bolovi. Osim toga, imala sam ca. 1,5 h, konstantno kontrakcije. Priznajem da sam se pravo prepala, uzela sam 2 Mg, jer mi je dr. rekla da smijem i 2 uzeti, ali trebalo je vremena da djeluju. Onda sam se primirila i evo danas je dosta bolje. Samo se brate umaram i otičem.

Kupila sam nekih stvarčica za bebu u FISu, peškire, a dosta sam dobila od prijateljica. Sada moram da kupim još nešto za iznijeti bebu, krevetac, možda komodu ako nađem neku povoljnu, sve što sam vidjela je iznad 300KM.

Ima li neka od vas onaj spisak šta treba za bebu, da malo prekontrolišem.

Nisam čitala postove, pa ne znam je li neko odgovorio za dr. Dekovića.
Ja se naručila kod njega privatno u ponedjeljak, jer sam čula da je u bolnici skoro nemoguće doći do njega. Držite mi fige da sve bude ok. Nadam se da će me moći preuzeti, jer nekako najviše njemu vjerujem u odnosu na ono koliko sam ja imala prilike da ga upoznam i na osnovu komantara drugih trudnica o njemu.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 737
15.3.2015 0:14:05   
scarlett
MC, neka si sretno stigla kući, vjerujem da ti je vrijeme u BiH proletjelo, a isto tako vjerujem da si se još više nervirala zbog raznoraznih procedura kod nas.

Ja sam se nadala da ćeš se javiti na forum, pa da se možda uspijemo izorganizovati na jednu brzinsku kaficu.

Evo ja sam upoznala i jednu ženicu s foruma na onom predavanju u Nahli - Merien. Izgleda da ćemo ići zajedno na vježbice za trudnice. user posted image Merien, vidimo se aBd u utorak. Koliko nas ovdje ima da živimo u Sa. Hajde da organizujemo jednu kaficu user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 738
15.3.2015 2:32:23   
Marien
Draga Scarlett, hocemo, vidimo se u utorakuser posted image
I ja pocela naticati a usta mi kao operisana user posted image user posted image i tek sad su me poceli lupati hormoni, nervozna sam ko pasce a do sada sam stvarno bila "zen" trudnica user posted image
Pozdrav novim trudnicama i dobrodoslica velika ko kuca, bilo je vrijeme da se obnovimouser posted image
Terminusama puuuno strpljenja i lakih dana do kraja!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 739
15.3.2015 2:35:11   
Marien
Evo linkova sa spiska Scarlett:
http://www.yumama.com/beba/0-3-meseca/3632-spisak-neophodnih-stvari-za-bebu.html
i
http://www.ringeraja.ba/forum/oprema_za_novoro%C4%91en%C4%8De/m_18651/tm.htm

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 740
15.3.2015 2:37:38   
Marien
Ako nekom treba posteljinica, evo preporuka- meni sila teta sa Facebooka (Profil Hany_home) takodjer trudnica, predivno i jeftino mi sasila: ogradicu, kompletnu posteljinu, paravane-zavjese i lazy bag stolicu, za par dana i dostavila na adresu, prezadovoljna sam, sad narucujem prekrivac za spavacu...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 741
15.3.2015 10:08:41   
bejbibi
Jutro user posted image naspavale se?? Ja onako...danas sam punih 40 user posted image ....sutra aBd idem na kontrolu u bolnicu pa cemo vidjeti sta ce reci doktor (ako se danas ne.porodim)... Sutra mi je i rodjendanuser posted image pa nesto razmisljam da je bolje da ga proslavim fino,a cura nek ima svoj dan.. Uglavnom termin mi je prekosutra zvanicno al vidjet cemo sta dan nosiuser posted image moram vam priznat da imam malu tremu user posted image sad znam da moze svaki.tren biti pa zatouser posted image

Uglavnom ako.se ne javim dva tri dana zaredom znajte da sam.rodila aBd..da sve prodje ok.... Mozda se stignem.i javit ko zna,prije nego krenem pravac bolnicauser posted image ..

Danas vodim M na kontrolu pa se nadam aBd dobrim vijestima.....

Ps.juce mi je pao niz stepenice Muser posted image bila kod prijateljice a oba u zgradi zivi i krenuli, M prije mene niz stepenice i skotrljo se tri cetiri puta..nisam ni vidjela kako jer sam se pozdravljala snjom... Srecom,dragi Bog ga sacuvao, ni ogrebotine..bio debelo obucem pa se nije ni udario...kazu da je prvih 6 sati za povrede glave kriticno al on je ghB bio ko uvijek... Pretrnula sam svauser posted image

Neki autor...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 742
15.3.2015 12:09:26   
AzraB
Dancek user posted image ! Kako ste mi danas?

U Sa prelijepo vrijeme napokon user posted image
Danas idemo kod moje mame na rucak sa svekrom i svekrvom, kaze mama hajde dodjite dok i ja mogu jos sa sobom izaci na kraj user posted image
Jutros sam primila lijepe vijesti, drugarica koja se trebala poroditi u ponedjeljak, rodila je danas jednu maluuu cujicuuu, ali je iz nekog razloga morala na carski user posted image
Sad mene uhvatila prpa sta ce mi reci dr sutra na kontroli, samo da sve bude kako treba aBd.

alman tako i ja sa svojom user posted image komuniciram user posted image ja njoj lupnem prstom, ona meni uzvrati i to nekad bas zna lupnuti ko bokser masallah user posted image bas nas je mm snimao jutros, lijepo smo se ismijali user posted image

mala c drago nam je da si se vratila, nadam se da si se lijepo provela u bih. Sad odmaraj i uzivaj do kraja trudnoce user posted image

scarlett ako zelis mogu ti u pp poslati spisak stvari za bebu i tebe da pripremis prije poroda, ja sam ga dobila od svoje jetrve, bas onako podugacak?

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 743
15.3.2015 12:30:16   
bejbibi
Hello zenice, evo i nas sa kontrole...hB pluca mu cidta al i dalje mora sirup piti dok ne prestane kasalj skroz.....

I kod nas prelijepo vrijeme al nesto sam umorna ne da mi se ic nigdje.. Al vidjet cemo :))

< Poruku je uredio bejbibi -- 15.3.2015 12:31:21 >

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 744
15.3.2015 12:39:31   
mala curica
Scarlett,nisam znala da si pisala o kaficiuser posted image
Nisam uspjela sve da procitam,ponekad uhvatim vremena i brzinski preletim da vidim jeli sve ok s okruglicama .

Alman,masAllah za aktivnu bebicu,user posted image
Moja se od petka usutila,ponekad malo lupi,kao da se proteze,a ostale dane je bila bas aktivna,majicu pomjeri koliko lupi.user posted image
Ja sam se udebljala,malo vise od tebe user posted image

Kako stomak raste svi mi govore djecak,bas samo naprijed raste(kako kazu kod nas u spic).
S obzirom da je dok. rekao da nije siguran da je curica,pocela sam i ja da se kolebam.Kao sto si rekla,jedva cekam da saznam sta je,onako iz radoznalosti.
Jedna Turkinja ovdje u Opcini je rekla da je 100% sigurna da je djecak,kod nje moramo dijete upisati kada se rodi,ako Bog da.Kaze bas je zanima jeli pogodila.....hmmm
user posted image

Ajde kada uhvatim vremena,sad ce njegovi doci na rucak,uslikam pupu pa stavim na temu stomacica.

Ostale gdje ste?

Bejbibi,dokle si zeno,koliko ti je dana jos ostalo?
Imas li ikakvih znakova da bi moglo uskoro?
Kako se osjecas,imas li teboga?

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 745
15.3.2015 12:59:54   
bejbibi
MALA C draga, ja evo cekam svaki sekund hoce li krenutiuser posted image sutra sam barucena u bolnicu kod svog doktora ako se ne porodim dotad hehe...a zvanicni termin mi je prekosutra... Tegoba nekih nemam posebnih..osim jakog pritiska dole nikakvih drugih naznaka...cura moja aktivna u 100user posted image ...nekad me u lijevu preponi udari grc me uhvati kako je ruzno... A namjestila se vec u polozaj za izacuser posted image kad cu ne znam ni ja...sutra mi rodjendan pa reko da ga prvo proslavim pa nek se onda i porodim hahauser posted image e drage moje ostarilo se, 28. Sutrauser posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 746
15.3.2015 13:05:42   
mala curica
Znam da ti je rodjendan,mm 18tog
Znaci cura se ipak okrenula?Nije zadkom?user posted image
Ja jos ne vjerujem da ti se problizilo tako blizu da svaki sahat ocekujes.user posted image
Sto laksi i brzi porod od srca ti zelim.
Sada sam ja uzbudzena i nervozna.user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 747
15.3.2015 13:08:21   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: mala curica

Znam da ti je rodjendan,mm 18tog
Znaci cura se ipak okrenula?Nije zadkom?user posted image
Ja jos ne vjerujem da ti se problizilo tako blizu da svaki sahat ocekujes.user posted image
Sto laksi i brzi porod od srca ti zelim.
Sada sam ja uzbudzena i nervozna.user posted image

Ahaha ribiceuser posted image sretan rodjendan tm da ga sto ljepse provedete...

Okrenula se fino user posted image sad samo da izadje user posted image

Hvala draga, i ja svima vama zelim sto lakse porode aBd :))..... Brzo proleti vrijeme.... Javim vam se aBd obavezno :))... A zao mi nekako da necu vise biti tolko aktivna na temiuser posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 748
15.3.2015 13:08:56   
bejbibi
Mala c stavi nam ovdje sliku pupe:))

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 749
15.3.2015 13:12:00   
alman
kako ste mi drage user posted image , lijepo vrijeme vani pa odmah i raspolozenje je boljeuser posted image i ja se evo kontam da izadjem malo sa malcem prosetati

bjbibi user posted image bas mi je drago sto je malome bolje ma to je njega neki virus uhvatio proci ce to ako Bog da dok dodje sekica, ti ono sutra ides na kontrolu, hajd nek bude hairli eto dogura ti do termina user posted image

mala c a eto meni govore da je curica zato sto mi je stomak raste samo naprijed, jos se ko malo nazire gdje je bio strukuser posted image , a kad sam bila trudna prvi put stomak mi je bio bas sirok vidjelo se sa ledja da sam trudna user posted image i kazu mi sto je nisko da je curica, joj babske price user posted image al da je nisko bas jest, i vec mi sad nekad bas smeta

Azra hodaj draga dok jos mozes user posted image

skarlet draga ja sam u startu imala pofino viska kg tako da se malo i cuvam, al sad ce kazaljka da krene punom parom da se pomjera user posted image

Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *