Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 13:40:33
lala88
mi smo raspolzeni, ali se bojim da bebi sta nebude. Sinoc mi je posle keksa napuhao se stomak, kasnije se vratio u uobicajnu velicinu. Dr mi nije nista rekao, na zadnjoj kontroli je rekao da sam upotpunosti zatvorena. Znaci keks nesmije da trpi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 13:45:55
alman
bejbibi draga ti jos 2u1, hajd neka je do termina , kako je maleni jeste li ozdravili, a djevera je stvarno suvisno komentarisati
salzy ima li kod tebe kakvih promjena i naznaka dacesta bit uskoro
lala ma smijes draga dokle god mozes, kod mene je ova trudnoca cudo jedno nikad cesce i nikad bolj nista me ne smeta ni stomak anaravno da je pozeljan u 9 mjesecu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:18:29
bejbibi
Hello zenice,jeste.mi se raspisale svaka cast ..ja izasla malo vani.nisam mogla vise u kuci.biti,sve me.nervira... Alman razumijes me.pokrivena si i ti,znas kako je...helem...nisam se ni na rr mogla konektovati tek sad uspjela....
Novim clanicama dobrodoslica i uredne trudnoce :) eto povecava se nas spisak ..... Ja sam jos 2u1, nemam zasd bolove, ono uobicajeno...osjecam jak pritisak dole al se cura bome gura jos nadam se da nece jos...
Mi smo jos uvinek malo bolesni,i dalje.kasljemo.tek.u nedjelju ga moram na ko.trolu voditi i nadam se da ce prestat kasalj i da su pluca custa inace cemo.morati inhalirati..a nisa. Ga vodila u dz na inhalacije,odvovorile ste me.vi a i dr ova privatno sto.ide rekla da ga ne vodim jer moze svasta pokupit sgo.i jest...morat cemo kupiti onaj inhalator.pa kod kuce ... Vjerujte da sam tako.umorna..... Kuca je haos zivi dzaba svo moje briskanje.....
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:25:25
lala88
ja sutim, opet me bugrezi pocinju, sad malo ali obadva. Evo razmisljam da li da idem sad dok je dr tu ili da cekam da se pogorsa pa da idem u dezurstvo, joj bas mi se ne ide nikad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:26:18
alman
u potpunosti te razumijem, al on tupan,da ga tako nazovem ocito ne konta neke stvari, ne razumijem neke ljude ja ti se divim kako do sad nisi pukla ma bit ce bolje ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:29:18
alman
IZVORNA PORUKA: lala88
ja sutim, opet me bugrezi pocinju, sad malo ali obadva. Evo razmisljam da li da idem sad dok je dr tu ili da cekam da se pogorsa pa da idem u dezurstvo, joj bas mi se ne ide nikad
lala i mene malo desni bubreg zna zaboliti, evo bas od jutros ga osjetim kao da neto zavibrira ne znam kako da ti objesnim, al mislim da je normalo da bubreg zaboli zbog prosirenja kanala u trudnoci,al naravno ako te bas boli bolje je otici dr.nego razbijeti glavu sta li je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:32:43
lala88
mrzim ici dr, jos kad mi kaze nije nista opasno pukla bi ga sakom (otkud znam da nije opasno nisam dr) valjda ce proci, napravila sam kamilicu, ako neprodje oticu u dezurstvo, posto ima dezurstvo na ginekologiji. Mrsko mi i rucak praviti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:40:50
alman
joj ne znam ni ja sta za rucak,bebi evo kako sam ustala aktivna pravo bas lijepo gurka,jedva cekam ako Bog da u utorak na kontrolu pa cu pitati da li je if] ili , ako ne zaboravim kao prosli put
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:50:10
Pcelica Maja5
Drage moje trudnice, ja sam nova na forumu..Trudna sam 13 sedmica, osjecam se prelijepo..Imam vec jednu djevojcicu dvije god i 8 mjes .. Bila sam malo prehladena ali evo ide nabolje..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:57:19
alman
IZVORNA PORUKA: Pcelica Maja5
Drage moje trudnice, ja sam nova na forumu..Trudna sam 13 sedmica, osjecam se prelijepo..Imam vec jednu djevojcicu dvije god i 8 mjes .. Bila sam malo prehladena ali evo ide nabolje..
draga moja dobro nam dosla, da ti i ovdje zazelim urednu trudnocu do kraja i da se lijepo druzimo, napisi nam termin poroda pa da te uvrstim na spisak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 14:57:22
luela
Ne zezajte se sa tim bubrezima u trudnoci.Njacesce je desni taj koji strada radi fizionomije jer je nizi i beba ga pritiska.Obicno u 2 ili 3 tromjesecu tek se ti problemi jave.Ja nisam imala bolove do jedan dan kada sam 12 sati umirala od bola pokusavajuci izbacit kamen,dok bubreg nije gotov eksplodirao,i morala sam ugradit stent iako je kamen bio na samom izlazu ali nije se moglo vise cekati.Btw nikad nisam ni imala kamen niti pijesak.Na jezeru vam puno oko toga nece pomoci,nego samo urolog ultrazvukom.I pored stenta jos uvijek imam otok manji ali dok se ne porodim bice tako kazu.Hocu da kazem da sam prije nego me je uhvatio bubreg,na par sedmica,imala konrakcije i jake bolove u stomaku,obisla sto odijeljenja na kcus,apaurini,buskopani,progesteroni,da bi se sve smirilo i kroz par sedmica krenuo bubreg,a valjda je to sve i bilo od njega.Tako da se pazite.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 15:02:45
M.A.M.
Uh sto ste mi se raspisale,dobrodoslica novim trudnicama E ovako zene moje,ja jutros bila na kontroli i sve je ok sa bebicom hvala Bogu,od nervoze neke sam zaboravila i pitat jel pisa ili cuna ,gledala me je dr vaginalno i rekla da je grlic skracen sto i sama znam jer mi je radjen konus,uputila me na jezero u ponedjeljak na konsultacije sa dr koji mi je radio konus.Kaze nemoj se bojati uglavnom moze tako ostati i do kraja trudnoce jer nisam otvorena,ali da ipak to pogleda veci strucnjak i da uradim serklazu ako bude bilo potrebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 15:06:17
alman
IZVORNA PORUKA: luela
Ne zezajte se sa tim bubrezima u trudnoci.Njacesce je desni taj koji strada radi fizionomije jer je nizi i beba ga pritiska.Obicno u 2 ili 3 tromjesecu tek se ti problemi jave.Ja nisam imala bolove do jedan dan kada sam 12 sati umirala od bola pokusavajuci izbacit kamen,dok bubreg nije gotov eksplodirao,i morala sam ugradit stent iako je kamen bio na samom izlazu ali nije se moglo vise cekati.Btw nikad nisam ni imala kamen niti pijesak.Na jezeru vam puno oko toga nece pomoci,nego samo urolog ultrazvukom.I pored stenta jos uvijek imam otok manji ali dok se ne porodim bice tako kazu.Hocu da kazem da sam prije nego me je uhvatio bubreg,na par sedmica,imala konrakcije i jake bolove u stomaku,obisla sto odijeljenja na kcus,apaurini,buskopani,progesteroni,da bi se sve smirilo i kroz par sedmica krenuo bubreg,a valjda je to sve i bilo od njega.Tako da se pazite.
ma mene ne boli tako puno, nego samo ponekad osjetim da me zaboli al pretezno kad se nahladim, pa pojacam vise caja od brusnice najmanje litar dnevno i prestane, i vise toplim noge
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 15:15:51
lala88
mene juce dva puta po 10 min i prestane, sad 10 min i evo prestao, ako jos jednom zaboli idem dr. Samo neznam jel se trebam javiti ginekologu ili dr porodicne medicine li u hitnu? Mozda je i upala jer ja inace imam E.coli, ali kako sam trudna sve ok, prije mjesec vadila nalaze sve ok, bjelancevina nisam imala. Sad popila caj i prestade. Ynam da je opsano moja sestra je lezala u bolnici tokom trudnoce zbog kamena u bubregu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 15:26:45
AzraB
luela hvala ti na opsirnom odgovoru ma i mislila sam otici u pon kod nekog dr pa da se odlucim samo za jednog do kraja trudnoce, a za porod svakako ide koji se zadesi
lala88 ja nisam imala problema s gasenjem auta tokom casova voznje, cak sam puno bolje vozila nego sad ali posto mi je u devetom sad sve stresno i ne zelim da vozim dok se ne porodim aBd. Moj ti je savjet samo se ne prepadaj i bit ce sve ok. Kako koji cas odmice bit ce to bolje ne sekiraj se ja prvi put kad sam sjela za volan reko ne znam ni auta upaliti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 16:07:02
rose
IZVORNA PORUKA: lala88
mi smo raspolzeni, ali se bojim da bebi sta nebude. Sinoc mi je posle keksa napuhao se stomak, kasnije se vratio u uobicajnu velicinu. Dr mi nije nista rekao, na zadnjoj kontroli je rekao da sam upotpunosti zatvorena. Znaci keks nesmije da trpi
lala ako dozivljavas orgazam znaj da je to kontrakcija i da je normalna pojava...sa sexom se prekida samo ako si na strigom mirovanju i slicno...inace samo naprijed
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 18:29:20
luela
Zene el normalno da mi je sad tesko hodati,u smislu da imam pritisak i u stidnici i stidnoj kosti i krstima?Hodam kao po jajima.Nekad ne osjecam nista a nekad je bas neugodno.Najrahatnija sam kad lezim,ali samo na lijevom boku smijem i lezat.9 mjesec je.Kazu da je dobro setat i ja i volim ali zadnjih dana mi nikako ne godi :(