|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
13.3.2015 10:24:25   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Kod mene je bilo problem sto je beba od starta bila jako nisko i teska i duga (curica 4 kg 55 duga) a i ja iskreno govoreci nisam smanjivala kretanje nego sam svaki dan hodala, obavljala sve kucanske poslove i trajalo je tako dok me Divanovic nije dobro naruzio i poslao na strogo mirovanje uz upotrebu boba (one sto su kasnije zabranili i apaurin). I ova bebica je podobro duga i nisko ali za sad je grlic ok, mada je Divanovic oprezan i kaze s obzirom da smo imali problem u prvoj moguce je da se ponovi pa ce biti na oprezu (obicno kazu od 20 sedmice glic krene da se skracuje rapidno). Ja sam od 7 mjeseca bila 2 prsta otvorena, na porod sam dosla puknutog vodenjaka i 9 prstiju otvorena (vodenjak je pukao malo poslije pola 8 ujutru, uspjela sam i da se nasminkam i istusiram i da svratimo na pumpu iako je muz vec sve u 16 histerisao da nisam normalna user posted image ) i da se porodim u 10:10 user posted image

Nakon poroda Nakas mi je rekao da cu sa drugim od pocetka 9tog morat kruziti oko OBS user posted image valjda drugi bude jos laksi (iskreno ne vidim kako bi bio u odnosu na prvi user posted image ).

Do duse ja po prirodi nisam panicar a imam visok prag bola.

mene samo zanimaa zasto si se sminkala za porod? user posted image

meni kad je pukao vodenjak, prva stvar je bila skinuti sminku prije kretanja u bolnicu user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 651
13.3.2015 10:28:43   
LieToMe RR
Malo rumenila, blijeda sam ko avet, malo pocesljala obrve user posted image (jer sam bila frisko iz kreveta user posted image ) i malo sjajila (mislim to je generalno moja sminka). A i eto da sebi budem lijepa user posted image duze mi je trebalo da skontam u cemu da idem na porod i da jos jednom provjerim jesam li sve ponijela (iako je kofer stajao od 8mjeseca spreman).

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 652
13.3.2015 10:32:47   
rose

Malo rumenila, blijeda sam ko avet, malo pocesljala obrve user posted image (jer sam bila frisko iz kreveta user posted image ) i malo sjajila (mislim to je generalno moja sminka). A i eto da sebi budem lijepa user posted image duze mi je trebalo da skontam u cemu da idem na porod i da jos jednom provjerim jesam li sve ponijela (iako je kofer stajao od 8mjeseca spreman).

kod mene nema sminke ako nema maskara...a maskara na porodu moze biti very messy user posted image pa biram opciju da skinem sminku user posted image

Neposredna veza do poruke: 653
13.3.2015 10:36:35   
LieToMe RR
Ja inace slabo koristim sminku, domet je nekad neka podloga, malo sjene, maskara (rumenilo vrlo cesto jer sam blijeda)...i sjajilo. Meni je najbitnije da imam pocesljanje obrve (jer su guste i izrazene) i da mi je frizura dobra i nokti nalakirani...jutros sam u brzini (jer se malena nadigla kad i mi) izletila iz kuce bez maskare user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 654
13.3.2015 10:42:14   
rose

Ja inace slabo koristim sminku, domet je nekad neka podloga, malo sjene, maskara (rumenilo vrlo cesto jer sam blijeda)...i sjajilo. Meni je najbitnije da imam pocesljanje obrve (jer su guste i izrazene) i da mi je frizura dobra i nokti nalakirani...jutros sam u brzini (jer se malena nadigla kad i mi) izletila iz kuce bez maskare user posted image

meni sve to sem rumenila i sjajila...ne stavljam sjajilo jer ne volim da ostavljam tragove na Sajinim obrazima kad je ostavim u vrticu ujutro..a od rumenila se davno odvikla...tj nisam ni bila nesto naviknuta...kod mene korektor, BB krema, sjena u 2 nijanse...malo smokey eyes efekta i maskara ..obrve ne cesljam, samo prstom poravnam user posted image ..frizura mi je uvijek katastrofa user posted image a od lakiranja noktiju am se odvikla ima 5 godina user posted image

Neposredna veza do poruke: 655
13.3.2015 10:43:57   
sabiinaa
AZRAB
mozes otici i cekati ja sam juce bila medutim velika je guzva ja sam bila narucena i cekala sam nekih 40minuta, a vikendom samo hitni slucajevi,

< Poruku je uredio sabiinaa -- 13.3.2015 10:45:01 >

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 656
13.3.2015 10:55:51   
LieToMe RR
Slicna nam je rutina.

Malena ostaje kuci (cuva je teta) i obicno spava kad mi idemo na posao tako da od ljubljenja cesto ne bude nista a i i to cesto stavljam u liftu user posted image u zadnje vrijeme sam se navukla na labelu u boji visnje pa kao da i neku boju usnama.
Kod mene je obavezna hranjiva krema ujutru i navece (ukoliko imam neki nedostatak malo korektora i tonirane kreme ali ni to nije svaki dan), rumenilo je stvarno obavezno jer sam tamna plavih ociju i jako svijetlog tena pa izgledam ko utvara na sabahu (narocito ako sam se prije toga dobro ispovracala user posted image ). I sjene i maskara su kao pod obavezne za posao ali vala i to rijetko u zadnje vrijeme, jednostavno mi se nekad ne da.

Nokte volim lakirane tako da za to uvijek nadjem vremena a i navukla sam se na one sto se brzo suse. Kosu mi ne spominji, nisam se farbala jos od prije kako sam ostala trudna user posted image trebala bih sljedece sedmice konacno na sisanje i farbane. A i imam problem utoliko sto imam izrazito suhu i valovitu kosu pa kad izadjem na ovu vlagu poslije 5 minuta izgledam ko da sam se petardom cesljala, vazda sam rascupana user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 657
13.3.2015 11:00:13   
rose

Slicna nam je rutina.

Malena ostaje kuci (cuva je teta) i obicno spava kad mi idemo na posao tako da od ljubljenja cesto ne bude nista a i i to cesto stavljam u liftu user posted image u zadnje vrijeme sam se navukla na labelu u boji visnje pa kao da i neku boju usnama.
Kod mene je obavezna hranjiva krema ujutru i navece (ukoliko imam neki nedostatak malo korektora i tonirane kreme ali ni to nije svaki dan), rumenilo je stvarno obavezno jer sam tamna plavih ociju i jako svijetlog tena pa izgledam ko utvara na sabahu (narocito ako sam se prije toga dobro ispovracala user posted image ). I sjene i maskara su kao pod obavezne za posao ali vala i to rijetko u zadnje vrijeme, jednostavno mi se nekad ne da.

Nokte volim lakirane tako da za to uvijek nadjem vremena a i navukla sam se na one sto se brzo suse. Kosu mi ne spominji, nisam se farbala jos od prije kako sam ostala trudna user posted image trebala bih sljedece sedmice konacno na sisanje i farbane. A i imam problem utoliko sto imam izrazito suhu i valovitu kosu pa kad izadjem na ovu vlagu poslije 5 minuta izgledam ko da sam se petardom cesljala, vazda sam rascupana user posted image

ja nemam vremena za cifranje ujutro...spremim sebe pa onda malu dizem i spremam nju, dok ona piski, opere zube, obucemo se..srecom neke stvari sada radi i sama..pa eto uspijemo i na posao stici user posted image

Neposredna veza do poruke: 658
13.3.2015 11:03:05   
AzraB

IZVORNA PORUKA: sabiinaa

AZRAB
mozes otici i cekati ja sam juce bila medutim velika je guzva ja sam bila narucena i cekala sam nekih 40minuta, a vikendom samo hitni slucajevi,

hvala ti puno, ja htjela otici jutros, nazvala sam bila al kaze guzva im je da nazovem iza 2 ako cu se naruciti, ali ne znam ni kod kojeg doktora ni sta, otici cu ja onako u ponedjeljak, pa cu cekati sta cu..raspitala sam se da je najbolje iza 10 posto su ponedjeljkom komisije valjda to tih doba...

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu sabiinaa)
Neposredna veza do poruke: 659
13.3.2015 11:17:49   
sabiinaa

IZVORNA PORUKA: AzraB

hvala ti puno, ja htjela otici jutros, nazvala sam bila al kaze guzva im je da nazovem iza 2 ako cu se naruciti, ali ne znam ni kod kojeg doktora ni sta, otici cu ja onako u ponedjeljak, pa cu cekati sta cu..raspitala sam se da je najbolje iza 10 posto su ponedjeljkom komisije valjda to tih doba...

Ma nista draga nego stvarno je guzva da se nema gdje ni sjesti haos najbolje tamo oko 12 ja mislim user posted image user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 660
13.3.2015 11:38:23   
AzraB

IZVORNA PORUKA: sabiinaa

Ma nista draga nego stvarno je guzva da se nema gdje ni sjesti haos najbolje tamo oko 12 ja mislim user posted image user posted image

ma otici cu pa cu vidjeti, svakako mi je cekati i cekati user posted image al eto hajde nije ni to vjecno user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu sabiinaa)
Neposredna veza do poruke: 661
13.3.2015 11:43:13   
lala88
zdravo zenice, evo i mene, dobrodoslica novoj clanici
joj 4 puta mi se ugasilo auto user posted image Volim ovaj dio godine salate i spinata na svakom mjestu, samo vrjeme je lose. Bubreg me je opet bolio 20 min, ali izgleda beba zeza.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 662
13.3.2015 12:15:28   
alman

IZVORNA PORUKA: alman

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04
Luela... 07.04.

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06
Alman...29.06
Mala curica...30.06.

Sabiinaa...01.07.
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07.
Adano...22.07.
Anitaa...30.07.

Rose...14.08.
Mastalica...15.08.
Putujuca...18.08.
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09.
Blue moon ... 22. 10.

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 663
13.3.2015 12:17:51   
rose

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo zenice, evo i mene, dobrodoslica novoj clanici
joj 4 puta mi se ugasilo auto user posted image Volim ovaj dio godine salate i spinata na svakom mjestu, samo vrjeme je lose. Bubreg me je opet bolio 20 min, ali izgleda beba zeza.

polako...mora se gasiti malo...jos ako poslije polaganja sjednes u benzinca...pa na semaforu krene auto da se dere zbog tvog straha da se ne ugasi user posted image haos,...bit ce to ok...ja sasm jako davno polozila...p[a nisam vozila...pa dodatni casovi...pa skoro opet pocela voziti ponekad jer mi auto i ne treba svaki dan...ali vozim malog benzinca i nije se ni jednom ugasio sad u skrijem pokusaju jer u glavi uvijk imam ono da kod kretanja dodam malo jaci gas...kod dizela ti je dovoljno na kvacilu da krenes ali ga nemoj naglo pustati user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 664
13.3.2015 12:32:19   
maksi
Primate li jos jednu novu clanicuuser posted image

Trudna sam 19+1,treca trudnoca imam dva djecaka od 6 i 4 godine,jos ne znam pol ove bebe ali mislim da je djecak neka mi je ziv i zdrav

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 665
13.3.2015 12:35:53   
alman
kako ste mi drage moje, mene je i sramota reci kad sam ustala user posted image , al sta kad je vrijeme za spavati, a neme nekih obaveza sem kucu poraditiuser posted image

novim trudnicama zelim toplu dobrodoslicu i uredne trudnoce do kraja, i da se aktivno druzimo user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 666
13.3.2015 12:37:45   
alman
IZVORNA PORUKA: maksi

Trudna sam 19+1,treca trudnoca imam dva djecaka od 6 i 4 godine,jos ne znam pol ove bebe ali mislim da je djecak neka mi je ziv i zdrav

naravno da primamo, sve cestitke na trecoj trudnoci, svaka ti cas_t user posted image user posted image sto mislis da je djecak bas bi bilo lijepo da bude jedna seka user posted image

sadcu te uvrstiti na nas spisak, samo napisi kad ti je termin poroda

< Poruku je uredio alman -- 13.3.2015 12:40:19 >

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 667
13.3.2015 12:40:17   
lala88
draga rose i gasilo se jer odma pustim kvacilo, ali to je od straha jer sam se ukljucivala na magistralni put.
maksi dobro dosla i ugodnu trudnocu i lahak porod ti zelim.
Zene imam jedno pitanje vezano za "keks" do kad se smije imati? Mislim u kom mjesecu se prestaje?

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 668
13.3.2015 12:44:50   
rose

draga rose i gasilo se jer odma pustim kvacilo, ali to je od straha jer sam se ukljucivala na magistralni put.
Zene imam jedno pitanje vezano za "keks" do kad se smije imati? Mislim u kom mjesecu se prestaje?

nista...polako pustaj kvacilo i dizel krece bez gasa...dodas gas i pustis kvacilo do kraja...bez straha sad je instruktor s tobom i intervenisat ce ako treba user posted image

zamisli da se stelis u sarajevu sa milion semafora i raskrsnica gdje svako malo moras stati i krenuti...opusti se...magistralni put je ok, samo cekas priliku da se ukljucis...a sigurno nema saobracaja kao u gradskim ulicama sa 4-5 traka user posted image

< Poruku je uredio rose -- 13.3.2015 12:54:06 >

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 669
13.3.2015 12:53:41   
maksi
Naravno da bi volili da bude seka cak i momci navijaju,ali ja nesto imam osjecaj da je braco.
Tremin mi je 6.8.2015 ako Bog da

IZVORNA PORUKA: maksi

naravno da primamo, sve cestitke na trecoj trudnoci, svaka ti cas_t user posted image user posted image sto mislis da je djecak bas bi bilo lijepo da bude jedna seka user posted image

sadcu te uvrstiti na nas spisak, samo napisi kad ti je termin poroda

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 670
13.3.2015 12:57:40   
luela
Za AzraB: (ne mogu nikako da skontam kako citirati post? :(
Ne trebas se narucivat na Jezero,bar ja nikad nisam.Ako nemas posebnog doktora kojeg hoce,otidji samo i pitaj ko radi pa reci da te stave kod nekog,bolje se odluci da ti jedan vodi,a ne svaki put ko se zadesi.Barem tako do poroda a poslije je stvarno ko se zadesi.Ja sam u 7 i 8 mjesecu isla kod raznih jer sam isla uglavnom na hitne preglede,nekad i u po noci.Sad ima svog doktora i on me narucuje poslijepodne kad je dezurni i kad nije guzva.Guzva je gore manje vise uvijek,na pregled nemoj ici rano,oni obicno rade do 2 dole u prijemu,pa mozda ti je nabolje tako i otici pred kraj vremena kad je najmanje zena.Neko s pozalio da ga boli bubreg?Zasto?Ja imam stent u bubregu ugradjen u 8 mjesecu...Ne boli me vise bubreg iako je jos malo otecen,ali me povremeno boli stent i besika na mjestu gdje je kamen zapeo.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 671
13.3.2015 12:59:46   
luela

IZVORNA PORUKA: luela

Termin mi je 07.04.ali po mojim prognozama ce to biti mart pa da se upisem malo ovde :) 36+2 danas.Vec 2 pregleda na Jezeru,u ponedeljak prvi ctg i prvi vaginalni.Strah me je kad pomislim na porod,za bebu kazu da je krupna,vise mi mjere i ne govore,ali recimo prije 2 dana je bila oko 3200,pa vidjecemo do kraja.Sad me uhvatio kasalj i slajm u plucima,iscrpljuje me jos i to pored loseg spavanja,ali sta mozemo,sve ce to jednom biti "juce" :) sretno svima!

posto vidim da imas iskustva s ginekologijom na Jezeru, reci mi da li je potrebno da se narucujem na pregled, nemam nikakvog odredjenog doktora? Trebala bih i ja u ponedjeljak otici usla sam u 37 sedmicu, maloprije sam zvala gore kaze mi zena nazovite iza 2 guzva je ogromna (u to nisam ni sumnjala user posted image )

Skontah :)

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 672
13.3.2015 13:01:07   
rose
*

< Poruku je uredio rose -- 13.3.2015 13:02:14 >

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 673
13.3.2015 13:27:32   
Psiholog27
Pozdrav drage trudnice, novim članicama želim dobrodošlicu, sto se tiče keksa nema nekog pravila ako je trudnoća uredna, cak smatraju da su žene taj period raspoloženi je za keks nego inače, mada je to opet individualno user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 674
13.3.2015 13:35:30   
rose

IZVORNA PORUKA: Psiholog27

Pozdrav drage trudnice, novim članicama želim dobrodošlicu, sto se tiče keksa nema nekog pravila ako je trudnoća uredna, cak smatraju da su žene taj period raspoloženi je za keks nego inače, mada je to opet individualno user posted image

btw u 9-om je pozeljan ...tj pomaze otvaranju grlica user posted image

(odgovor članu Psiholog27)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *