Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:24:25
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Kod mene je bilo problem sto je beba od starta bila jako nisko i teska i duga (curica 4 kg 55 duga) a i ja iskreno govoreci nisam smanjivala kretanje nego sam svaki dan hodala, obavljala sve kucanske poslove i trajalo je tako dok me Divanovic nije dobro naruzio i poslao na strogo mirovanje uz upotrebu boba (one sto su kasnije zabranili i apaurin). I ova bebica je podobro duga i nisko ali za sad je grlic ok, mada je Divanovic oprezan i kaze s obzirom da smo imali problem u prvoj moguce je da se ponovi pa ce biti na oprezu (obicno kazu od 20 sedmice glic krene da se skracuje rapidno). Ja sam od 7 mjeseca bila 2 prsta otvorena, na porod sam dosla puknutog vodenjaka i 9 prstiju otvorena (vodenjak je pukao malo poslije pola 8 ujutru, uspjela sam i da se nasminkam i istusiram i da svratimo na pumpu iako je muz vec sve u 16 histerisao da nisam normalna ) i da se porodim u 10:10
Nakon poroda Nakas mi je rekao da cu sa drugim od pocetka 9tog morat kruziti oko OBS valjda drugi bude jos laksi (iskreno ne vidim kako bi bio u odnosu na prvi ).
Do duse ja po prirodi nisam panicar a imam visok prag bola.
mene samo zanimaa zasto si se sminkala za porod?
meni kad je pukao vodenjak, prva stvar je bila skinuti sminku prije kretanja u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:28:43
LieToMe RR
Malo rumenila, blijeda sam ko avet, malo pocesljala obrve (jer sam bila frisko iz kreveta ) i malo sjajila (mislim to je generalno moja sminka). A i eto da sebi budem lijepa duze mi je trebalo da skontam u cemu da idem na porod i da jos jednom provjerim jesam li sve ponijela (iako je kofer stajao od 8mjeseca spreman).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:32:47
rose
Malo rumenila, blijeda sam ko avet, malo pocesljala obrve (jer sam bila frisko iz kreveta ) i malo sjajila (mislim to je generalno moja sminka). A i eto da sebi budem lijepa duze mi je trebalo da skontam u cemu da idem na porod i da jos jednom provjerim jesam li sve ponijela (iako je kofer stajao od 8mjeseca spreman).
kod mene nema sminke ako nema maskara...a maskara na porodu moze biti very messy pa biram opciju da skinem sminku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:36:35
LieToMe RR
Ja inace slabo koristim sminku, domet je nekad neka podloga, malo sjene, maskara (rumenilo vrlo cesto jer sam blijeda)...i sjajilo. Meni je najbitnije da imam pocesljanje obrve (jer su guste i izrazene) i da mi je frizura dobra i nokti nalakirani...jutros sam u brzini (jer se malena nadigla kad i mi) izletila iz kuce bez maskare
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:42:14
rose
Ja inace slabo koristim sminku, domet je nekad neka podloga, malo sjene, maskara (rumenilo vrlo cesto jer sam blijeda)...i sjajilo. Meni je najbitnije da imam pocesljanje obrve (jer su guste i izrazene) i da mi je frizura dobra i nokti nalakirani...jutros sam u brzini (jer se malena nadigla kad i mi) izletila iz kuce bez maskare
meni sve to sem rumenila i sjajila...ne stavljam sjajilo jer ne volim da ostavljam tragove na Sajinim obrazima kad je ostavim u vrticu ujutro..a od rumenila se davno odvikla...tj nisam ni bila nesto naviknuta...kod mene korektor, BB krema, sjena u 2 nijanse...malo smokey eyes efekta i maskara ..obrve ne cesljam, samo prstom poravnam ..frizura mi je uvijek katastrofa a od lakiranja noktiju am se odvikla ima 5 godina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:55:51
LieToMe RR
Slicna nam je rutina.
Malena ostaje kuci (cuva je teta) i obicno spava kad mi idemo na posao tako da od ljubljenja cesto ne bude nista a i i to cesto stavljam u liftu u zadnje vrijeme sam se navukla na labelu u boji visnje pa kao da i neku boju usnama. Kod mene je obavezna hranjiva krema ujutru i navece (ukoliko imam neki nedostatak malo korektora i tonirane kreme ali ni to nije svaki dan), rumenilo je stvarno obavezno jer sam tamna plavih ociju i jako svijetlog tena pa izgledam ko utvara na sabahu (narocito ako sam se prije toga dobro ispovracala ). I sjene i maskara su kao pod obavezne za posao ali vala i to rijetko u zadnje vrijeme, jednostavno mi se nekad ne da.
Nokte volim lakirane tako da za to uvijek nadjem vremena a i navukla sam se na one sto se brzo suse. Kosu mi ne spominji, nisam se farbala jos od prije kako sam ostala trudna trebala bih sljedece sedmice konacno na sisanje i farbane. A i imam problem utoliko sto imam izrazito suhu i valovitu kosu pa kad izadjem na ovu vlagu poslije 5 minuta izgledam ko da sam se petardom cesljala, vazda sam rascupana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 11:00:13
rose
Slicna nam je rutina.
Malena ostaje kuci (cuva je teta) i obicno spava kad mi idemo na posao tako da od ljubljenja cesto ne bude nista a i i to cesto stavljam u liftu u zadnje vrijeme sam se navukla na labelu u boji visnje pa kao da i neku boju usnama. Kod mene je obavezna hranjiva krema ujutru i navece (ukoliko imam neki nedostatak malo korektora i tonirane kreme ali ni to nije svaki dan), rumenilo je stvarno obavezno jer sam tamna plavih ociju i jako svijetlog tena pa izgledam ko utvara na sabahu (narocito ako sam se prije toga dobro ispovracala ). I sjene i maskara su kao pod obavezne za posao ali vala i to rijetko u zadnje vrijeme, jednostavno mi se nekad ne da.
Nokte volim lakirane tako da za to uvijek nadjem vremena a i navukla sam se na one sto se brzo suse. Kosu mi ne spominji, nisam se farbala jos od prije kako sam ostala trudna trebala bih sljedece sedmice konacno na sisanje i farbane. A i imam problem utoliko sto imam izrazito suhu i valovitu kosu pa kad izadjem na ovu vlagu poslije 5 minuta izgledam ko da sam se petardom cesljala, vazda sam rascupana
ja nemam vremena za cifranje ujutro...spremim sebe pa onda malu dizem i spremam nju, dok ona piski, opere zube, obucemo se..srecom neke stvari sada radi i sama..pa eto uspijemo i na posao stici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 11:03:05
AzraB
IZVORNA PORUKA: sabiinaa
AZRAB mozes otici i cekati ja sam juce bila medutim velika je guzva ja sam bila narucena i cekala sam nekih 40minuta, a vikendom samo hitni slucajevi,
hvala ti puno, ja htjela otici jutros, nazvala sam bila al kaze guzva im je da nazovem iza 2 ako cu se naruciti, ali ne znam ni kod kojeg doktora ni sta, otici cu ja onako u ponedjeljak, pa cu cekati sta cu..raspitala sam se da je najbolje iza 10 posto su ponedjeljkom komisije valjda to tih doba...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 11:17:49
sabiinaa
IZVORNA PORUKA: AzraB
hvala ti puno, ja htjela otici jutros, nazvala sam bila al kaze guzva im je da nazovem iza 2 ako cu se naruciti, ali ne znam ni kod kojeg doktora ni sta, otici cu ja onako u ponedjeljak, pa cu cekati sta cu..raspitala sam se da je najbolje iza 10 posto su ponedjeljkom komisije valjda to tih doba...
Ma nista draga nego stvarno je guzva da se nema gdje ni sjesti haos najbolje tamo oko 12 ja mislim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 11:38:23
AzraB
IZVORNA PORUKA: sabiinaa
Ma nista draga nego stvarno je guzva da se nema gdje ni sjesti haos najbolje tamo oko 12 ja mislim
ma otici cu pa cu vidjeti, svakako mi je cekati i cekati al eto hajde nije ni to vjecno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 11:43:13
lala88
zdravo zenice, evo i mene, dobrodoslica novoj clanici joj 4 puta mi se ugasilo auto Volim ovaj dio godine salate i spinata na svakom mjestu, samo vrjeme je lose. Bubreg me je opet bolio 20 min, ali izgleda beba zeza.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 12:17:51
rose
IZVORNA PORUKA: lala88
zdravo zenice, evo i mene, dobrodoslica novoj clanici joj 4 puta mi se ugasilo auto Volim ovaj dio godine salate i spinata na svakom mjestu, samo vrjeme je lose. Bubreg me je opet bolio 20 min, ali izgleda beba zeza.
polako...mora se gasiti malo...jos ako poslije polaganja sjednes u benzinca...pa na semaforu krene auto da se dere zbog tvog straha da se ne ugasi haos,...bit ce to ok...ja sasm jako davno polozila...p[a nisam vozila...pa dodatni casovi...pa skoro opet pocela voziti ponekad jer mi auto i ne treba svaki dan...ali vozim malog benzinca i nije se ni jednom ugasio sad u skrijem pokusaju jer u glavi uvijk imam ono da kod kretanja dodam malo jaci gas...kod dizela ti je dovoljno na kvacilu da krenes ali ga nemoj naglo pustati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 12:40:17
lala88
draga rose i gasilo se jer odma pustim kvacilo, ali to je od straha jer sam se ukljucivala na magistralni put. maksi dobro dosla i ugodnu trudnocu i lahak porod ti zelim. Zene imam jedno pitanje vezano za "keks" do kad se smije imati? Mislim u kom mjesecu se prestaje?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 12:44:50
rose
draga rose i gasilo se jer odma pustim kvacilo, ali to je od straha jer sam se ukljucivala na magistralni put. maksi dobro dosla i ugodnu trudnocu i lahak porod ti zelim. Zene imam jedno pitanje vezano za "keks" do kad se smije imati? Mislim u kom mjesecu se prestaje?
nista...polako pustaj kvacilo i dizel krece bez gasa...dodas gas i pustis kvacilo do kraja...bez straha sad je instruktor s tobom i intervenisat ce ako treba
zamisli da se stelis u sarajevu sa milion semafora i raskrsnica gdje svako malo moras stati i krenuti...opusti se...magistralni put je ok, samo cekas priliku da se ukljucis...a sigurno nema saobracaja kao u gradskim ulicama sa 4-5 traka
< Poruku je uredio rose -- 13.3.2015 12:54:06 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 12:57:40
luela
Za AzraB: (ne mogu nikako da skontam kako citirati post? :( Ne trebas se narucivat na Jezero,bar ja nikad nisam.Ako nemas posebnog doktora kojeg hoce,otidji samo i pitaj ko radi pa reci da te stave kod nekog,bolje se odluci da ti jedan vodi,a ne svaki put ko se zadesi.Barem tako do poroda a poslije je stvarno ko se zadesi.Ja sam u 7 i 8 mjesecu isla kod raznih jer sam isla uglavnom na hitne preglede,nekad i u po noci.Sad ima svog doktora i on me narucuje poslijepodne kad je dezurni i kad nije guzva.Guzva je gore manje vise uvijek,na pregled nemoj ici rano,oni obicno rade do 2 dole u prijemu,pa mozda ti je nabolje tako i otici pred kraj vremena kad je najmanje zena.Neko s pozalio da ga boli bubreg?Zasto?Ja imam stent u bubregu ugradjen u 8 mjesecu...Ne boli me vise bubreg iako je jos malo otecen,ali me povremeno boli stent i besika na mjestu gdje je kamen zapeo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 12:59:46
luela
IZVORNA PORUKA: luela
Termin mi je 07.04.ali po mojim prognozama ce to biti mart pa da se upisem malo ovde :) 36+2 danas.Vec 2 pregleda na Jezeru,u ponedeljak prvi ctg i prvi vaginalni.Strah me je kad pomislim na porod,za bebu kazu da je krupna,vise mi mjere i ne govore,ali recimo prije 2 dana je bila oko 3200,pa vidjecemo do kraja.Sad me uhvatio kasalj i slajm u plucima,iscrpljuje me jos i to pored loseg spavanja,ali sta mozemo,sve ce to jednom biti "juce" :) sretno svima!
posto vidim da imas iskustva s ginekologijom na Jezeru, reci mi da li je potrebno da se narucujem na pregled, nemam nikakvog odredjenog doktora? Trebala bih i ja u ponedjeljak otici usla sam u 37 sedmicu, maloprije sam zvala gore kaze mi zena nazovite iza 2 guzva je ogromna (u to nisam ni sumnjala )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 13:27:32
Psiholog27
Pozdrav drage trudnice, novim članicama želim dobrodošlicu, sto se tiče keksa nema nekog pravila ako je trudnoća uredna, cak smatraju da su žene taj period raspoloženi je za keks nego inače, mada je to opet individualno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 13:35:30
rose
IZVORNA PORUKA: Psiholog27
Pozdrav drage trudnice, novim članicama želim dobrodošlicu, sto se tiče keksa nema nekog pravila ako je trudnoća uredna, cak smatraju da su žene taj period raspoloženi je za keks nego inače, mada je to opet individualno
btw u 9-om je pozeljan ...tj pomaze otvaranju grlica