iv@ncica
|
ja radim u skoli za djecu s posebnim potrebama bivsa specijalna..kojoj je nedavno promjenjeno ime hvala bogu,,,sva su djeca posebna..a nisu specijalci, svako djete ima svoje , potrebe samo sto ova djeca imaju posebne potrebe..meni se kosa na glavi digne od rijeci specijalno, prije ove skole sam radila i u redovnoj gdje je naravno bilo i inkluzije..ali to je nista...jako malo rada s tom djecom..kadar nikakav, djeca umjesto socijalizirana ..na kraju totalno izolirana i marginalizirana ..ucinjen kontraefekt,,cisto zbog primitivne sredine, ne znanja roditelja i nastavnika, ne educiranosti ..i svih ostalih faktora, razlog je jedan- drustvo, zajednica nije upoznata sa raznim slucajevima i potrebama te djece, ponasaju se kao da je to sto oni imaju prelazno i zarazno..stvarno mogla bi pisati danima, ali nemam vise srca..probala sam svasta i na kraju su mene proglasili malo momentalnom.. poslije sam presla u ovu skolu..susta suprotnost, kadar zna svoj posao, drustvo gluho na nase pozive, ministarstva tu i tamo ponesto odrade radi reda sve je ostalo na nama, borba. Dolaze nam djeca sa jako teskim ostecenjima koja prije cak nisu n i isla u skolu..dok su svi laksi slucajevi prebaceni u redovno skolovanje. Pisla sam vec mnogo puta, covjek se veza..to su moji mali anđeli..moje, tvoje..i vecina djece ce odrasti..a neki od njih nece nikada..zato ih mi ucimo, pomazemo,. razumijemo ..volimo.. pisala bih jos..ali kad stignem drugi put cu jos.. uglavnom ja i nas nekoliko tesko mozemo svijetu omeksati srca, da vide da su to mala ziva bica koja trebaju pomoc svih nas, kad uspijem da ljudi samo normalno pogledaju tu djecu bez da okrenu ili spuste glavu i nesto smrmolje ja osjecam da sam bar nesto postigla...teska je sredina ova nasa za covjeka koji nije po standardima...zamislite kako je tim roditeljima.. sorryy na gram. i tipografskim greskama, zurim a rado bih pisala..a zante da je razlog beba stalna budilica
< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.2.2010 0:13:04 >