Anoniman -> RE: vlazne bebi maramice (31.7.2009 11:13:55)
|
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Ja moram priznati da smo donedavno guzu brisali samo vlažnim maramicama (lice umivamo vlažnom krpicom - izrezala sam nekoliko bijelih platnenih pelena na četvrtine i njih koristim u tu svrhu). Nije mi bilo žao davati pare na vlažne maramice, trošila sam ih k'o luda. Beba mi zaista nikad nije imala osip po guzi. S druge strane, tuškabina mi je veoma mala, kao i samo kupatilo, pa mi nikako nije bilo na ruku prati bebinu guzu, a i uvijek me bilo strah da mi beba ne isklizne iz ruke. Postepeno sam počela uviđati da bespotrebno trošim pare na vlažne maramice. Beba je sada čvršća, a i ja sigurnija dok je držim, pa se sada redovno peremo. Kaku pokupim wc papirom, provjerim ima li kake u malenoj piši, i onda se fino operemo. Imam i par krpica kojima sušim mokru guzu, jer se prije osuše od peškira. Vlažne maramice zaista jesu praktične u nekim situacijama (u autu i sl.). Moja bebana kaki samo jednom ili dva puta dnevno, pa nemam potrebe brinuti o tome ako sam u shopping centru, a ona je već kakila prije odlaska. Na kraju krajeva, nikad se ne zadržavam u shopping centru duže od sat vremena, pa nemam potrebu zbog toga ići u njihov wc. Kao što neko i reče, hemiju treba svesti na minimum. Treba, prije svega, misliti na zdravlje naših beba. Zbog toga ćemo i mi, uskoro, preći na platnene pelene : )
|
|
|
|