bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (13.2.2015 13:16:25)
|
IZVORNA PORUKA: lala88 treba djete svemu uciti, narocito vjeri, jer kad poraste ono se moze ako krene krivim putom ono se uvjek moze vratiti vjeri, a ono koje nije uceno vjeri i moralu nema se cemu vratiti. Sve vjere proklamuju dobro ponasanje, tako da tu nema stete za djete. Djete moj gjevera po cjeli dan slusa pilice, kad je kod nas ja se raskvocam [sm=smiley36.gif]. Moja mama je mog sestrica od trece godine ucila lahka sura, eno ga ima 14 godina i nepropusta namaz, kad je petkom prva smjena, kad dodje iz skole samo skine torbu, uzme abdest i otrca na dzumu, niko ga netjera jer ni zet ni njegov otac neklanjaju, ali on masAllah za primjer. I ja cu nastojati moje djete sta god da bude da mu kroz igru i nagrade uciti vjeri, jer vjera postice na dobro, a naravno necu mu zabranjivati ni Pilice niti druge pjesmice. Mashalla za tog malog,za svaku pohvalu :)..... Ne treba dijete samo.forsirati i na silu mu neke stvari nametati..samo kroz igru kroz primjer vlastiti...dijete prvo.pokupi od roditelja pa ostalih... Ja svog M stvarno ne forsiram,on vidi kad ja klanjam i svidja mu se to.. Nekad dodje pa kao i on hoce a nekad kad ga zovnem nece nema sanse [sm=smiley36.gif] Duznost roditelja je da uce dijete pravilnom i finom ponasanju da kad odrastu.bidu aBd primjer drustva,nije bitna koja vjera... Sve one uce lijepom ponasanju sto kazes:)... Moj M je sad u fazonu christmas[sm=smiley36.gif]...
|
|
|
|