Ringerajin doktor -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite CortinaT kremu (5.2.2015 15:49:27)
|
IZVORNA PORUKA: sara123 IZVORNA PORUKA: elmaL RR Mom djecaku se negdje u februaru prosle godine pojavio osip ispod koljena jedne noge, potom se prosirio i na drugu nogu, a u roku mjesec dana pojavio se i na pregibima ruke. Pedijatrica nam je rekla da se radi o atpijskom dermatitisu, da povedemo racuna o higijeni u smislu pranja njegovog vesa odvojeno uz dodatno ispiranje, koristenje neagresivnih kupki i sl. Djecak inace ima jako suhu kozu. Njegov osip bi se nekad skoro potpuno povukao, da bi opet buknuo i tako n er ka 3 mjeseca odprilike. Od tada mu se nije vise vracao[sm=zmeden.gif] Da li je moguce da dr nije dala pravu dijagnozu mozda? Cudno mi je jer je nestalo skoro samo od sebe. ISto se pitam. Naime,mojoj curi se pojavilo crvenilo po obrazima, najvise po bradi. Jedna pedijatrica je rekla da je to uzrokovano pojacanim lucenjem pljuvacke usljed nicanja zubica. Donekle me taj odgovor zadovoljio,a kako se crvenilo pojavljivalo pa nestajalo(samo na licu),odvedemo je jucer dermatologu koja je konstatovala pocetak AD. Dobili smo terapiju pa na kontrolu za sedam dana. Ja se iskreno nadam da je pogrijesila u dijagnozi [sm=smiley13.gif] Citam kao luda o AD i hvala Bogu, ovo kod moje bebe ne izgleda strano kakvih slucajeva ima, jest da je na licu, pa nekako nije lijepo vidjeti. Sretno svim malisanima u borb i protiv AD[sm=bravo.gif] Draga mama, AD se kod male dece, beba ,najčešće prvo javlja na licu i pregibima..... Okidači za početak mogu biti različiti. Pratite savete lekara. Dr. Mirjana Mišič
|
|
|
|