minie -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite CortinaT kremu (21.3.2015 21:04:50)
|
IZVORNA PORUKA: sara123 IZVORNA PORUKA: minie IZVORNA PORUKA: sara123 Isli smo dr. uputila nas je sutra alergologu. Bas se cudno osjecam,tesko mi je. Na hajr aBd. minie,inace dojim i nisam davala kravlje,tek skoro,prije par dana napravila sutliju s mlijeko i grizom,i davala joj,nije bilo reakcije. sad su mi rekli da izbjegavam jaje dok se ne ustvrdi od cega je alergija. Koliko je bebici? Mi smo sa godinu dana radili alergotestove, jedan totalni promasaj (zao mi sto su ga bezveze boli i vadili mu krv) a drugi je pokazao mlijeko i jaje :( Dr kazu da alergotestovi nisu vjerodostojni prije 3. godine, a inace sa alergijama samo nagadjaju :( Pokusaj sto vise afloderm izbjegavati. Jedes li ti jaja, mozda joj smetaju i kroz tvoje mlijeko pa ima taj osip. Ja kad sam izbjegavala jaja (a maleni je dojio) nestao je i osip. Nisam jela kolace sa puno jaja, onda jaja ni przena ni kuhana, samo npr ako je u vecoj kolicini tijesta jedno. Probaj izbaciti jedno vrijeme iz svoje ishrane, pa onda opet polako probajte. Nama je alergija na mlijeko davno prosla, a i jela sa jajima sad normalno jede, samo se jos nisam usdila da mu dam samo jaje. hvala ti,umiri me, ako bude alergija na jaja da znam da prolazi..bude lakse. nisam jela jaje bas samo,ali u kolacima,tijestu,itd.jesam. sad sam izbacila skroz,a svakako njoj ne planiram vise. a bebi je godinu dana,ja ne znam hoce li test biti validan,zato ni ne insistiram na njemu ne znam. je li puno krvi uzmu radi analize? Njemu su uzeli jednu onu epruvetu, i to su mu vadili krv iz sake (sa gornjeg dijela), ali smo bas dugo cekali na rezultate, jer nisu imali reagense :(
|
|
|
|