idana_85
|
Kad mi je mjesecnica zakasnila sedmicu dana, ja sam znala, a i osjecala sam se drugacije. Muz i ja nismo jos planirali dijete. I nakon 10 dana nagovorio me da uradim test. Otisla sam i kupila odmah dva, ali za jutarnji urin. Kako je muz bio na poslu, ja fino jutarnji urin sacuvam. U kuci stalno ludnica, i nas dvoje odlucimo zbrisati na jedno izletiste i uraditi test. Uradimo, kad Oduzeli smo se oboje. Nismo mogli vjerovati, ipak smo se stitili i sve to.....Odmah odemo u apoteku,kupimo test za bilo koje doba dana i odemo u jedan trzni centar u toalet. Ja ga uvucem sa sobom u zenski toalet, nisam htjela sama to da opet uradim Kad se samo sjetim, on samnom u toaletu, i test opet pozitivan i mi se onako grlimo placemo, ne znamo ni sta da mislimo kad jedna zena pokuca i pita je li sve uredu. Rekoh jeste, hvala, ne brinite,dobro sam. Onda smo cekali da se wc isprazni da on moze izaci. Skoro citavu noc nismo spavali,a ujutro sam odmah uradila i treci jutarnji i on je pokazao isto Ja sam bila sretna,pa zbunjena, pa tuzna, pa mi je milion stvari prolazilo kroz glavu, mislila sam da nemamo uslove i slicno.Bila sam pocela razmisljati i o abortusu. Ali on je nekako bio sav sretan i smiren. I to jutro me on ubjedi da porazgovaramo s njegovom mamom koja je zdravstveni radnik, fino zovnemo samo njegovu mamu i odemo s njom na kafu izvan kuce. I kad smo joj rekli ona sva sretna, nije dala ni pricati o tome da se nece roditi, vec je sve isplanirala. I rekla mi je, ako ti budes cekala da zavrsis fakultet, pa da se zaposlis, pa on da nadje bolji posao, pa da imate svoj stan, pa bolje auto, pa vece plate.....nikad ga necete imati. Sad ili za koju godinu isto je. I poslusala sam je, sad sam joj najzahvalnija i vjecito cu biti. Naravno vijesti su se svi obradovali sem mog tate. Ma obradovao se i on al ga je zabrinulo sto ce tako mlad i zgodan biti deda.A sada.....svi se radujemo i jedva cekamo da se maleni rodi.
|