_skorpija_ -> RE: Odredjivanje ovulacije (16.10.2009 14:15:39)
|
Draga Nolinice, Krenut cu redom da odgovaram na tvoja pitanja. Dakle, ja nisam imala apsolutno nijedan simptom ovulacije, niti bolove, niti sluz, znaci nista. Ginekolog mi je rekao da to nije rijedak slucaj i preporucio mi da radim neke ovulacijske testove. Ja sam ih kupila 5 komada i svake veceri se koristi po jedan. Na kutiji pise samo "Ovulation test" i proizvodi ih neka firma u Jordanu. Pratila sam uputstva i od kada sam uradila prvi test muz i ja nismo imali odnose, dok se nije pokazalo da ce u roku od 24 sata nastupiti ovulacija. (Znaci, morali smo cekati i na njega, jer rece mi doktor da 4 dana trebaju da spermiji budu dovoljno zreli da uspiju napraviti posao.) I kad je test bio pozitivan, bacili smo se na posao [sm=smiley1.gif] i to je to. Nisam mogla vjerovati da sam trudna jer su mi u medjuvremenu stigli nalazi koji su pokazali da imam infekciju kandidom i jos nekom bakterijom (koja nije opasna), ali doktor kaze da se organizam sam uspio izboriti s tim. Sve je, kaze, za sada OK Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj i sretno
|
|
|
|