vjestica -> RE: Migrena, glavobolja (11.12.2010 12:25:36)
|
IZVORNA PORUKA: Sanelina73 Hvala moja Hanady RR Slikala sam color dopler krvnih sudova, ali davno i nalaz je bio da imam zakrcenje krvnih sudova, slab dotok krvi u mozak, pa sve mislim to je bol zbog toga Ja inace imam problema sa hormonima FSH i LH pa sve kontam da me od hipofize ne boli, a moze biti sve na psihickoj bazi, stres je cudo Ama covjek uvijek pomisli, uh nesto je strasno kad osjeti bol zato te i boli, slaba cirkulacija + napetost mišića (to što te boli na pritisak i što osjećaš ukočenost u vratnim mišićima) spastični tj zgrčeni mišići su najčešće od dugotrajnog sjedenja npr ako radiš sa kompjterom, pa si stalno u jednom položaju, a mogu biti i od stresa (kad si pod stresom , refleksno se zgrče vratni mišići od hipofize i hormona te ne može boliti pomaže masaža i vježbe ako radiš za komjuterom, povremeno se protegni kod vježbi izbjegavaj ono kruženjem glavom TENS pomaže, ali ne smije se stavjati na kičmeni stub, na mladeže, oštećenu kožu, ogrebotine i sl razmak između elektroda mora biti najmanje u širini elektroda trajanje oko 15 min, 10 terapija i onda pauza (nema uključivati do besvjesti i kad ti na uma padne) i poskidati sav nakit i metal iz polja primjene
|
|
|
|