RE: Koliku razliku napraviti? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

delfin -> RE: Koliku razliku napraviti? (23.1.2014 9:50:22)

I kod nas je 15 mjeseci, dvije bebe, jedna velika jedna mala :)
Prednost nije bilo teško naviknuti se na novu bebui sve što ide uz nju, jer je i braco još uvjek bio beba.
bonus: haos u kući non stop, vrijeme za odmor..... 2 zijančera :) Al sami smo to tražili i nije mi žao, dovoljno sam odmarala prije njih, a i kažu biće lakše dok malo odrastu.
I hvala Bogu pa imamo mamu i sveki koji prilete u pomoć kad god treba

A za treće... djeca nisu zainteresovana, a ni nane [sm=smiley36.gif], al nikad se ne zna

anitaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (23.1.2014 10:26:07)

ni ja ni mm nismo željeli  preveliku razliku, od Sarinih 15,16 mjeseci smo radili na tome (znači prije cca godinu dana), pa valjda od te silne želje nije išlo. pa onda došao lani 6. mjesec, a ja sve nešto visila ovdje na RR, pa se tih dana i posrećilo, ali ne za dugo (sredinu 8. mjeseca prošle godine bih izrezala iz života da mogu). evo uhvatim sebe ovih dana, kad nemam posla intezivno ovdje provirim i pitam se - je li "vrijeme je za bebe" ili? curi će sad brzo 2 i po godine, ne planiram ništa, mada je to jače od čovjeka, evo i samim tim što pišem na ovoj temi.

Hanady RR -> RE: Koliku razliku napraviti? (23.1.2014 10:31:06)

IZVORNA PORUKA: anitaa

ni ja ni mm nismo željeli  preveliku razliku, od Sarinih 15,16 mjeseci smo radili na tome (znači prije cca godinu dana), pa valjda od te silne želje nije išlo. pa onda došao lani 6. mjesec, a ja sve nešto visila ovdje na RR, pa se tih dana i posrećilo, ali ne za dugo (sredinu 8. mjeseca prošle godine bih izrezala iz života da mogu). evo uhvatim sebe ovih dana, kad nemam posla intezivno ovdje provirim i pitam se - je li "vrijeme je za bebe" ili? curi će sad brzo 2 i po godine, ne planiram ništa, mada je to jače od čovjeka, evo i samim tim što pišem na ovoj temi.

Čovjek snuje Bog određuje[sm=smiley31.gif]

Možda nije tada to bila razlika koja je trebala biti...
već ova ''sada''...

Razlika među mojim curama je 2 g i 8 mjeseci...
Ja sada imama dvije ''velike'' curice...

anitaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (23.1.2014 12:43:54)

i moja sara se u međuvremenu prešaltala od hoću bracu, na hoću seku kad je ovi "dežurni ispitivači" kao slučajno priupitaju, a ja kažem -  otiđi u prodavnicu pa kupi čokoladu ili ovu ili onu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Teddy Bear -> RE: Koliku razliku napraviti? (23.1.2014 14:27:55)

Mislim da je svakome njegova razlika izmedju djece idealna, kod mene je 19,5 mj i meni odgovara, njima je jos bolje jer zajedno rastu, da je malo teze sa dvije bebe - jeste, al covjek se snadje, prilagodi, jednostavno mora. Uvijek sam bila protiv velikih razlika, jer sam je osjetila na svojoj kozi, sestre su od mene starije 10 i 8 godina, njima je bilo super, zajedno su izlazili, pricali o momcima, udaja i sl, a prema meni su uvijek imali neku dozu autoriteta, i sad mi se jedna seka obraca sa "sine"... a ja sam ih iskoristavala na svoj djeciji nacin. Sad imamo teme zajednicke za razgovor, kad smo udate, imamo djecu, itd, itd, itd. Ja sam njima nekako uvijek mala... Al, nek su nam zivi i zdravi, i nek se djeca radjaju [sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:21:20)

Ima li svjezijih iskustava?
Amyla? Hapymum? ElmaL?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.12.2014 22:35:06)

[Sadržaj poruke je obrisan]

elmaL -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:41:30)

Ananas je li to kreces u nove pobjede[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Kod nas je veselo pravo[sm=jezicek.gif]
Zeljeli smo sto manju razliku da bi imali jedno drugo za igru, druzenje, i sve ostalo sto dolazi sa bratom ili sestrom[sm=smiley1.gif]

Neko gore napisa stalno je haos u kuci, nema mira, i to je tacno, zivci su cesto na marginama.
Moj djecak ide u vrtic pa je lakse, ali kad je kuci ima svasta jer dvoje male djece zahtijeva puno obaveca i strpljenjaaa!
Svako zna svoju situaciju, recimo sigurno je lakse ako su roditelji, braca, sestre u blizini pa nekad mogu uskociti i pomoci, ili recimo ako muz radi normalno radno vrijeme pa se lakse organizovati.

Ja pisem ovo vise sa nekog izvjestajnog aspekta, mislim da emotivnu stranu ne trebam puno objasnjavati. To je radost u srcu neopisiva.
Uvijek sam bila za manju razliku medju djecom i koliko god mi u ovom trenutku nekad bude tesko opet sam istog misljenja. Vrlo brzo prodje vrijeme i za cas uz bebe prerastu u djecake i djevojcice.
Moja A se najvise braci obraduje iako je on jedini zna nekad gricnuti ili stipnuti, kad ga ugleda to je kez i radost na sve strane, ne mogu da docekam da se pocnu igrati zajedno[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mamica24 -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:43:22)

1 god i 9 mjeseci [sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:47:02)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Amyla? Hapymum? ElmaL?

Što manju to bolju [sm=smiley36.gif]

Bude malo guravo u početku ali se kasnije posloži.

Meni je svaka mama sa kojom sam pricala a ima malu razliku rekla isto ovo sto ti kazes. Preporucila mi je malu razliku.

Dok recimo vecina mama sa velikom razlikom mi je rekla da zali sto je toliko cekala sa drugim djetetom i zbog sebe i starijeg djeteta.

MicoTico -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:50:03)

Mi smo htjeli manju razliku, ali desilo se , na žalost, to što se desilo.
Opet, nama je super i ova naša razlika od 4.5 godine.

Visnja RR -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:51:02)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

nemam iskutva ali bi razlika od 3 do 5 godin bila savrsena

ananas_ze -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:54:02)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Dalje

Medić* -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:54:09)

IZVORNA PORUKA: elmaL

IZVORNA PORUKA: Iman83

Amyla? Hapymum? ElmaL?

Što manju to bolju [sm=smiley36.gif]

Bude malo guravo u početku ali se kasnije posloži.

Meni je svaka mama sa kojom sam pricala a ima malu razliku rekla isto ovo sto ti kazes. Preporucila mi je malu razliku.

Dok recimo vecina mama sa velikom razlikom mi je rekla da zali sto je toliko cekala sa drugim djetetom i zbog sebe i starijeg djeteta.

U nasem slucaju veca razlika, 4,5 godine super. Ne zalimo sto nismo prije. Djecak samostalan, zreo, voli seku, nema ljubomore. Pricuvat ce je kao bas veliki. Igraju se vec skupa. Mama jako odmorna. Uglavnom pun pogodak[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:55:19)

ja sada s ove pozicije mogu se zakleti u bubreg svoj da mi je ovo najbolja moguća razlika koju mi je život ponudio...
zaista...
boljih godina, odraslije djece, obaveza oko njih manje ...ma super...

od trećeg smo i odstali ( što je i Božije davanje)...al nam druga puni 6 godina...
sada bi to već bio šok za njih, i za veliku kojoj će devet...
elem....
ni ja ne bih mogla pelena i školskih sveski u isto vrijeme[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:55:33)

Bona medic to je tvoj F takav ne svi petogodisnjaci

Medić* -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:56:15)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

nemam iskutva ali bi razlika od 3 do 5 godin bila savrsena

I naucna istrazivanja potvrdjuju isto[sm=smiley36.gif]

krofnica Mo -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:58:23)

ja još tražim idealnu razliku[sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:58:29)

Moja kuma ima 3 curice, 11 g, 9 g i beba od 9 mj.
Baš se patila sa velikim curama kad su bile male.I dana danas se vazda nešto "krve". A prema maleckoj su baš nježne i kuma mi kaže da joj je najlakše sad s trećom bebicom.

Medić* -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 22:59:36)

Sve koje znam s tom razlikom vjeruj mi isto kazu.

Hanady neku noc sam citala temu kako sa tvrdoglavom djecom, trazila nesto...u to vrijeme citajuci vase stare postove i nije bilo bas sjajno[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 23:00:16)

Dalje

Šta bona dalje?[sm=jezicek.gif]

krofnica Mo -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 23:01:51)

i samo još da dodam mislim da je lakše napraviti malu razliku kad imaš,baka,nana,strina,ujna servis i muža s normalnim radnim vremenom[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 23:02:51)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Sve koje znam s tom razlikom vjeruj mi isto kazu.

Hanady neku noc sam citala temu kako sa tvrdoglavom djecom, trazila nesto...u to vrijeme citajuci vase stare postove i nije bilo bas sjajno

Ne znas prave ljudee [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 23:04:07)

Dalje

Šta bona dalje?[sm=jezicek.gif]

Pa iskustvo osim inf kolika je razlika

MicoTico -> RE: Koliku razliku napraviti?q (1.12.2014 23:04:13)

IZVORNA PORUKA: krofnica Mo

i samo još da dodam mislim da je lakše napraviti malu razliku kad imaš,baka,nana,strina,ujna servis i muža s normalnim radnim vremenom[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma naravno.
Jedni moji prijatelji su se baš napatili. Razlkika 1.5 između curica, a oni sam ovdje, i njegovi i njeni u drugom gradu. Ona novinarka, radno vrijeme katastrofa, on policajac, radi u smjenama, ma ludilo...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>