|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliku razliku napraviti?
21.1.2011 10:16:02   
Hanady RR
ma poenta je da se brat i sestra i sestra i sestra počnu razumjevati tek kad su stariji...to baš i nema neke veze sa igrom...uvjek će se ''krpiti''. Ja is eka smo 3 god i 3 mjeseca razlike ko rogovi u vreći smo bile kao mlae...ali zato danas ili od prije nekih 8-9 godina najbolje smo prijateljice. Svaka do nas vsoj način življenja ej htjela...svaka imala svoje društvo iz škole...različite interse po pitanju srednje škole i faxa kao i hobija al opet imale smo zajedničko da starija sestra uvjek mlađoj pomažeuser posted image user posted image user posted image

danas mi nije žao što smo se mlavile...jer sam skontala nije to nenormalno to rade sva djeca...i oprostila sam joj svaki udarac...jer i moja mlađa ubi stariju...valjda je to tako i nema nam pomoćiuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ivanam28)
Neposredna veza do poruke: 301
21.1.2011 10:25:10   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Dida79

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ne znam, ali mi se ne sviđa ideja da ja trudna sa 35, 40 godina nosam djete.

draga ovisi, ja nikad u boljoj formi nisam bila, imam 32 godine

gdje si generacijo user posted image user posted image  user posted image  user posted image

Vidi sto smo se fino poredaleuser posted image

Ja bi tako volila jos jednu malu bebicu ali nam nesto ne ideuser posted image Ali ne odustajemouser posted image

ja 32 godina...dvoje djece...a aBd plan mi je sa 37-38 da treće rađam...ja spremna maksimalno i psihički i fizički za taj poduhvat.user posted image

Didauser posted image user posted image

Evo jos jedne 32 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

U predklimaksu cu da radjam trece, "granapce"...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 302
21.1.2011 10:31:33   
taurus
ja ne planiram treće (ali znam da čovjek snuje a Bog određuje)
da mi je ovo dvoje (jedno je još uvije u stomakuuser posted image user posted image ) hairli odgojiti i nek su mi živi i zdravi
a iskreno se i bojim trudnoće i rađanja kasnije, vjerovatno što sam oko sebe imala nekoliko jako ružnih iskustava sa trudnoćama iza 38 godine

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 303
21.1.2011 10:34:29   
ziki
Već sam pričala između mene i srednje sestre razlika 2,5 god, uvijek smo se zajedno igrale ko male, kasnije smo i zajedno izlazile, totalno smo različite i imamo potpuno različita interesovanja al nije nam smetalo, Mlađa je 6 god mlađa od mene i tu je bio jaz.
A da smo se svađale sve tri jesmo, znale smo se potuć i posle mamu telefonom obavijesti jedna po jednauser posted image jadna žena sa nama

< Poruku je uredio ziki -- 21.1.2011 10:40:39 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 304
21.1.2011 10:39:07   
mamina princeza
ma sve smo mi mlade dok se radjat moze ..... naravno svako je poseban i svako ima svoje misljenje. Ja mislim da bih mogla i nosati s 35-40 godina samo bih me mozda bilo malo strah te kasne trudnoce ....
Inace imam za koj imjesec punih 29 i planiram do 30 prosiriti porodicu ....

Zeljela sam razliku 3-4 godine izmedju djece pa mi je sad na red doslo na drugo. Bice onako kako dragi Bog odredi al eto moje je da sanjam.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 305
21.1.2011 10:40:48   
bebacha
izmedu mojih je razlika 2 god i 4 mjeseca i tek sad vidim koliko smo ispravnu stvar uradili.ljudi cesto nece malu razliku jer se zele potpuno posvetit prvom djetetu dok je bas malo.ja tek sad vidim koliko je Ajla sretna.ja mislim da ra radanje netreba gledat godine nego kad si spreman,bilo da imas 20 ili 40.
posto ja imam 24 i neke plane u zivotu za koje se nadam da cu rjesit do 30.te,tad planiram trece djete

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 306
21.1.2011 10:42:20   
Skvo RR
Izmedju moje curice i bebice ce akoBogda biti razlika malo manje od tri godine...Tako da mislim da je to okej razlika. Ja sam jedinica, uvijek mi je falio brat ili sestra. Sebi sam rekla da ce curica akoBogda imati drustvo.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 307
21.1.2011 10:44:38   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Izmedju moje curice i bebice ce akoBogda biti razlika malo manje od tri godine...Tako da mislim da je to okej razlika. Ja sam jedinica, uvijek mi je falio brat ili sestra. Sebi sam rekla da ce curica akoBogda imati drustvo.user posted image

user posted image opet moram reci da si mi be bas obradovala ....
taman razlika user posted image

i ja isto sebi govorim stalno ... i nadam se du cu i sebe uskoro obradovati  ABD user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 308
21.1.2011 10:44:46   
Hanady RR

Između mojih je tačno 2 godine i 8 mjeseci i ne žalim.

Super je to razlikauser posted image

one je dobro podnose...a i ja sa njimauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 309
21.1.2011 10:46:42   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

user posted image opet moram reci da si mi be bas obradovala ....
taman razlika user posted image

i ja isto sebi govorim stalno ... i nadam se du cu i sebe uskoro obradovati  ABD user posted image

Hoces akoBogda. user posted image user posted image user posted image  Princeza da dobije drustvo...evo saljem pozitivne vibrice...user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 310
21.1.2011 10:47:24   
Skvo RR

Između mojih je tačno 2 godine i 8 mjeseci i ne žalim.

Super je to razlikauser posted image

one je dobro podnose...a i ja sa njimauser posted image

user posted image user posted image user posted image  Ovo mi je najvaznije.user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 311
21.1.2011 10:58:39   
DM

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Dida79

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ne znam, ali mi se ne sviđa ideja da ja trudna sa 35, 40 godina nosam djete.

draga ovisi, ja nikad u boljoj formi nisam bila, imam 32 godine

gdje si generacijo user posted image user posted image  user posted image  user posted image

Vidi sto smo se fino poredaleuser posted image

Ja bi tako volila jos jednu malu bebicu ali nam nesto ne ideuser posted image Ali ne odustajemouser posted image

ja 32 godina...dvoje djece...a aBd plan mi je sa 37-38 da treće rađam...ja spremna maksimalno i psihički i fizički za taj poduhvat.user posted image

Didauser posted image user posted image

Evo jos jedne 32 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

U predklimaksu cu da radjam trece, "granapce"...user posted image user posted image user posted image

Sudeći po svemu i moje treće će biti granapčeuser posted image user posted image user posted image
P.S.I ja sam vam generacija!
P.P.S.Pisala sam veseloj na nekoj temiuser posted image za ekskurziju u Mađarskoj

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 312
21.1.2011 11:30:24   
Mamica24
Ja to ne gledam po mjesecima niti godinama... jednostavno kad se opet osjetim spremnom.. obzirom da jos imam post-porodjajne traume ako ih mogu tako nazvati a i ranica na grlicu je tek sklonjena... i svaki put kad se sjetim mog 18-satnog porodai krvarenja i muka... sva se stresem i pomislim "nek josmalo dodjem sebi" user posted image user posted image user posted image

znaci dok ja ne osjetim se spremnom... al s druge strane necu cekati ni dug vremenski period... uhh.. jesam ovo sklepala user posted image user posted image

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 313
   [Obrisana poruka]
21.1.2011 11:59:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 314
21.1.2011 12:14:11   
Sonja
ja bas pricam sa mm o bebicama i kazem aBd planiram troje
Adina sam rodila sam 21g drugo nadam se u ovoj godini znaci 23 a trece reko oko 30-35user posted image
kaze mm sta ti je bona pa za to trece narod ce mislit da ga baba vodi u skoluuser posted image
joj omentara boze iznervira me..reko kako zene u 40 rode prvo pa nisu babeuser posted image user posted image
uh sto me iznervira..
user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 315
21.1.2011 12:46:35   
ivanak
Drage, 32 godine nisu 35. Tako da ništa loše nisam misla. Ali znam puno trudnica koje su bile od 35 pa nadalje. I skoro svi sami problemi ili u trudnoći ili na porođaju. A svi ti problemi su manji kad žena ima manje godina ( od 20 pa do 35 ).
Ima članak koji sam čitala i sve piše tu. Kad ga ponovno pronađem na internetu, bacim ga ovamo.

Druga stvar što podržavam razmak je ako se nema financijske situacije, ili mali stan ili nešto treće...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 316
21.1.2011 12:50:42   
Anoniman
ja svaki put kad vidim naslov ove teme odgovorim u sebi...100 god user posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 317
21.1.2011 12:52:56   
koka i po
nebitno....
i manja i veca razlika imaju svoje prednosti....
razlika izmedju moje djece je deset godina .....
oni se dobro nose al ja ponekad zastekcem user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 318
21.1.2011 12:54:43   
ziki
Dobne granice se pomjeraju pa ono što je nekad bila "starija prvorotka" nije više. Ja znam puuuno žena koje su rađale djecu sa 39, bilo da je prvo bilo dugo ili treće i nikakvih probelam nisu imale, ni na porođaju ni u toku trudnoće. Sve je to individualno od žene do žene i od njenog zdrvstvenog sanja, stila života... 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 319
21.1.2011 12:56:52   
emma.L
Mi smo isto već počeli uveliko razmišljati, čak sam pitala ginekologa na pregledu imamo li zeleno svjetlo za dalje user posted image , pa polako. A sad kad je Ema malo narasla i kad je razumna djevojčica, mislim da bismo se fino mogli organizirati i za još jednog člana i da uopće ne bude kaotično. Rješavamo i problem životnog prostora uskoro, tako da se sve složilo, čini mi se. A i dalje mislim da je 4,5 godina idealno, samo što je meni 32 i računajući na to da je moja mama ušla u klimaks (ne pre-klimaks) sa 39, a da ja želim troje imati, mislim da nemamo vremena praviti razlike user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 320
   [Obrisana poruka]
21.1.2011 12:58:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 321
21.1.2011 12:58:07   
manuela RR
Meni je baš lijepo kad je manja razlika između djece ali kod drugih...
kad sebe zamišljam nekako mi svaka razlika premala user posted image user posted image user posted image user posted image kao što dadada reče jedno 100 godina bi mi pasalo he he ...user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 322
21.1.2011 13:02:36   
salmy
Joj drage zene ja se Vama divimuser posted image ja nikako nemam volje za josuser posted image
Ili mozda toliko godina cekanja....pa nam sad sve novouser posted image
Kazem hvala Bogu na ovom predivnom daru,ali ne razmisljamo vise o user posted image

Mozda su nas godine uhvatile...poslije puno provedenih solo...i kojekavih ugadjanja...uzivanja....nama je user posted image totalno  promjenio zivotnu koncepciju!
Hvala Bogu na user posted image ali dostauser posted image

Divim se osobama koje bi zeljele vise od 2...pa 3user posted image user posted image user posted image svaka cast

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 323
21.1.2011 13:06:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: manuela

Meni je baš lijepo kad je manja razlika između djece ali kod drugih...
kad sebe zamišljam nekako mi svaka razlika premala user posted image user posted image user posted image user posted image kao što dadada reče jedno 100 godina bi mi pasalo he he ...user posted image user posted image user posted image

Drugarice nemoj se sikirat nećemo mi još, nismo ni ove odvojili od pelena, tako da će nama trebat godina i godinauser posted image

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 324
21.1.2011 13:13:04   
emma.L
A kao što Skvo reče, ja sam bila jedinica, navikla sam sama, dugo prije braka živjela sama, pa u braku s mužem imala svoje ćeifove i sve je to divno. Ali djetinjstvo solo ne bih željela za moju Emu, pa makar to mene deranžiralo ne znam kako. I danas nemam mamu, tata je star i bolestan, za par godina ni njega nema... Divno je imati svoju obitelj, ali i brata ili sestru jer je to za cijeli život podrška (makar nekada i nema nekog slaganja, druženja i sl.).
A što se tiče djece i izdržavanja s njima - neka mi je Bog na pomoći, jer ja imam problem sa bebama user posted image  (ostarilo se ipak i nema se baš toliko živaca). MM i ja već pregovaramo tko će s Emom, a tko oko bebe, pa ja onda to predstavim kao "ja ću sigurno morati sa Emily da joj ne bi zafalila mama i da ne bude ljubomore, a ti oko bebija sve osim hranjenja" user posted image . Čak i kad sam svoje odgojila ne mogu se složiti da su bebe uvijek divne. Nemaš povratnu informaciju, ne razumiješ ih, žao ti ih je ako im nešto fali a nagađaš kako im pomoći... OK, divno mirišu i slatki su, ali ja sam isto više za ove od godinu naviše i jedino to mi je malo frkovito. A ostalo - trudnoća, porod, odgoj poslije kad ih postaviš na noge, to mi je sve super!   

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *