Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma poenta je da se brat i sestra i sestra i sestra počnu razumjevati tek kad su stariji...to baš i nema neke veze sa igrom...uvjek će se ''krpiti''. Ja is eka smo 3 god i 3 mjeseca razlike ko rogovi u vreći smo bile kao mlae...ali zato danas ili od prije nekih 8-9 godina najbolje smo prijateljice. Svaka do nas vsoj način življenja ej htjela...svaka imala svoje društvo iz škole...različite interse po pitanju srednje škole i faxa kao i hobija al opet imale smo zajedničko da starija sestra uvjek mlađoj pomaže
danas mi nije žao što smo se mlavile...jer sam skontala nije to nenormalno to rade sva djeca...i oprostila sam joj svaki udarac...jer i moja mlađa ubi stariju...valjda je to tako i nema nam pomoći
ja ne planiram treće (ali znam da čovjek snuje a Bog određuje) da mi je ovo dvoje (jedno je još uvije u stomaku ) hairli odgojiti i nek su mi živi i zdravi a iskreno se i bojim trudnoće i rađanja kasnije, vjerovatno što sam oko sebe imala nekoliko jako ružnih iskustava sa trudnoćama iza 38 godine
Već sam pričala između mene i srednje sestre razlika 2,5 god, uvijek smo se zajedno igrale ko male, kasnije smo i zajedno izlazile, totalno smo različite i imamo potpuno različita interesovanja al nije nam smetalo, Mlađa je 6 god mlađa od mene i tu je bio jaz. A da smo se svađale sve tri jesmo, znale smo se potuć i posle mamu telefonom obavijesti jedna po jedna jadna žena sa nama
< Poruku je uredio ziki -- 21.1.2011 10:40:39 >
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ma sve smo mi mlade dok se radjat moze ..... naravno svako je poseban i svako ima svoje misljenje. Ja mislim da bih mogla i nosati s 35-40 godina samo bih me mozda bilo malo strah te kasne trudnoce .... Inace imam za koj imjesec punih 29 i planiram do 30 prosiriti porodicu ....
Zeljela sam razliku 3-4 godine izmedju djece pa mi je sad na red doslo na drugo. Bice onako kako dragi Bog odredi al eto moje je da sanjam.
izmedu mojih je razlika 2 god i 4 mjeseca i tek sad vidim koliko smo ispravnu stvar uradili.ljudi cesto nece malu razliku jer se zele potpuno posvetit prvom djetetu dok je bas malo.ja tek sad vidim koliko je Ajla sretna.ja mislim da ra radanje netreba gledat godine nego kad si spreman,bilo da imas 20 ili 40. posto ja imam 24 i neke plane u zivotu za koje se nadam da cu rjesit do 30.te,tad planiram trece djete
Izmedju moje curice i bebice ce akoBogda biti razlika malo manje od tri godine...Tako da mislim da je to okej razlika. Ja sam jedinica, uvijek mi je falio brat ili sestra. Sebi sam rekla da ce curica akoBogda imati drustvo.
Izmedju moje curice i bebice ce akoBogda biti razlika malo manje od tri godine...Tako da mislim da je to okej razlika. Ja sam jedinica, uvijek mi je falio brat ili sestra. Sebi sam rekla da ce curica akoBogda imati drustvo.
opet moram reci da si mi be bas obradovala .... taman razlika
i ja isto sebi govorim stalno ... i nadam se du cu i sebe uskoro obradovati ABD
Između mojih je tačno 2 godine i 8 mjeseci i ne žalim.
Super je to razlika
one je dobro podnose...a i ja sa njima
opet moram reci da si mi be bas obradovala .... taman razlika
i ja isto sebi govorim stalno ... i nadam se du cu i sebe uskoro obradovati ABD
Hoces akoBogda. Princeza da dobije drustvo...evo saljem pozitivne vibrice...
Između mojih je tačno 2 godine i 8 mjeseci i ne žalim.
Super je to razlika
one je dobro podnose...a i ja sa njima
Ovo mi je najvaznije.
Ja to ne gledam po mjesecima niti godinama... jednostavno kad se opet osjetim spremnom.. obzirom da jos imam post-porodjajne traume ako ih mogu tako nazvati a i ranica na grlicu je tek sklonjena... i svaki put kad se sjetim mog 18-satnog porodai krvarenja i muka... sva se stresem i pomislim "nek josmalo dodjem sebi"
znaci dok ja ne osjetim se spremnom... al s druge strane necu cekati ni dug vremenski period... uhh.. jesam ovo sklepala
ja bas pricam sa mm o bebicama i kazem aBd planiram troje Adina sam rodila sam 21g drugo nadam se u ovoj godini znaci 23 a trece reko oko 30-35 kaze mm sta ti je bona pa za to trece narod ce mislit da ga baba vodi u skolu joj omentara boze iznervira me..reko kako zene u 40 rode prvo pa nisu babe uh sto me iznervira..
Drage, 32 godine nisu 35. Tako da ništa loše nisam misla. Ali znam puno trudnica koje su bile od 35 pa nadalje. I skoro svi sami problemi ili u trudnoći ili na porođaju. A svi ti problemi su manji kad žena ima manje godina ( od 20 pa do 35 ). Ima članak koji sam čitala i sve piše tu. Kad ga ponovno pronađem na internetu, bacim ga ovamo.
Druga stvar što podržavam razmak je ako se nema financijske situacije, ili mali stan ili nešto treće...
Dobne granice se pomjeraju pa ono što je nekad bila "starija prvorotka" nije više. Ja znam puuuno žena koje su rađale djecu sa 39, bilo da je prvo bilo dugo ili treće i nikakvih probelam nisu imale, ni na porođaju ni u toku trudnoće. Sve je to individualno od žene do žene i od njenog zdrvstvenog sanja, stila života...
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Mi smo isto već počeli uveliko razmišljati, čak sam pitala ginekologa na pregledu imamo li zeleno svjetlo za dalje , pa polako. A sad kad je Ema malo narasla i kad je razumna djevojčica, mislim da bismo se fino mogli organizirati i za još jednog člana i da uopće ne bude kaotično. Rješavamo i problem životnog prostora uskoro, tako da se sve složilo, čini mi se. A i dalje mislim da je 4,5 godina idealno, samo što je meni 32 i računajući na to da je moja mama ušla u klimaks (ne pre-klimaks) sa 39, a da ja želim troje imati, mislim da nemamo vremena praviti razlike .
Mozda su nas godine uhvatile...poslije puno provedenih solo...i kojekavih ugadjanja...uzivanja....nama je totalno promjenio zivotnu koncepciju! Hvala Bogu na ali dosta
Divim se osobama koje bi zeljele vise od 2...pa 3 svaka cast
Meni je baš lijepo kad je manja razlika između djece ali kod drugih... kad sebe zamišljam nekako mi svaka razlika premala kao što dadada reče jedno 100 godina bi mi pasalo he he ...
Drugarice nemoj se sikirat nećemo mi još, nismo ni ove odvojili od pelena, tako da će nama trebat godina i godina
A kao što Skvo reče, ja sam bila jedinica, navikla sam sama, dugo prije braka živjela sama, pa u braku s mužem imala svoje ćeifove i sve je to divno. Ali djetinjstvo solo ne bih željela za moju Emu, pa makar to mene deranžiralo ne znam kako. I danas nemam mamu, tata je star i bolestan, za par godina ni njega nema... Divno je imati svoju obitelj, ali i brata ili sestru jer je to za cijeli život podrška (makar nekada i nema nekog slaganja, druženja i sl.). A što se tiče djece i izdržavanja s njima - neka mi je Bog na pomoći, jer ja imam problem sa bebama (ostarilo se ipak i nema se baš toliko živaca). MM i ja već pregovaramo tko će s Emom, a tko oko bebe, pa ja onda to predstavim kao "ja ću sigurno morati sa Emily da joj ne bi zafalila mama i da ne bude ljubomore, a ti oko bebija sve osim hranjenja" . Čak i kad sam svoje odgojila ne mogu se složiti da su bebe uvijek divne. Nemaš povratnu informaciju, ne razumiješ ih, žao ti ih je ako im nešto fali a nagađaš kako im pomoći... OK, divno mirišu i slatki su, ali ja sam isto više za ove od godinu naviše i jedino to mi je malo frkovito. A ostalo - trudnoća, porod, odgoj poslije kad ih postaviš na noge, to mi je sve super!