lulaloo -> RE: Savjet ako moze..? (19.2.2015 14:12:38)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: lulaloo a koliko je beba stara? iskreno, ne sjecam se da sam do cca. 1. godine djetetova zivota ni ja imala nesto puno vremena za sebe i smatram to skroz normalnim. pa, dijete je jos malo - doji/nahrani, operi, presvuci, uspavaj, nespavaj, nosaj - zar nam svima nije bilo tako u toj 1. godini? uostalom, godina jako brzo prodje, nije to sad neka zrtva. Bože sačuvaj da mislim da je žrtva, svoje dijete volim najviše, ali ni njemu ne treba depresivna mama.. ali svaki dan isti, pobogu brate, svaki. Skoro će proći godina, dosad nekako sam mogla, valjda me i ova zima dokrajčila, ne može se šetati baš. Kažu bavi se nekim kreativnim stvarima, hajd počnem ja istraživati, za sve opet treba neko da te malo poduči, neki kurs,itd. Vesela, moji i muževi su jako daleko. daleko od toga da sam te htjela uvrijediti (mozda sam mogla koristiti i blazi jezik) i iskreno izvini ako jesam. htjela sam samo poentirati da smo sve mi manje-vise bile posvecene samo djeci tokom te njihove prve godine zivota i da je to jednostavno tako. naravno da sam i ja imala depresivnih perioda (pogotovo tokom zime) ali covjek sebi kaze da to tako sada mora biti i da ce sve biti puno drugacije cim malo djeca odrastu. i stvarno jeste. evo, ja sam npr. sad svog djecaka (6. godina) upisala na neke kreativne radionice, popodnevne, gdje on bude 2,5 sata. za to vrijeme odem na frizuru, masazu, gledam izloge, pijem kafu, citam novine... a da mi je neko pricao, u toku njegove prve godine zivota, da cu stvarno moci citati knjigu 2,5 sata bez da me iko prekine – to mi je tada zvucalo kao SF hocu reci, ne vjerujem da ima puno majki koje imaju dijete tvoje dobi i kojima je drugacije nego tebi.
|
|
|
|