RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Izleti i godišnji odmori

Poruka

MicoTico -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 12:54:06)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

10 dana 800 Eura.......meni je ludost toliko novaca dati za apartman u HR.
Pa za 200 Eur više se može biti u hotelu na polupansionu.

Kolega s posla u Egipat išao, all inclusive 10 dana, sve sa aerodromskim taksama i budaleštinama, za njega i ženu 1000 EUR.

san4 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 13:01:58)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: san4

Mama alma,blago njima...oni su nasli apartman,ma makar bio i 80 eura[sm=smiley13.gif]

ma, daj A. ne zezaj me, vala 80 nit mogu, nit bih dala

[sm=smiley1.gif]naravno,ne bih sada.Ili,ako bi sada planirala godisnji odmor ne bih[sm=smiley1.gif]
Ali,opet kazem,vezano za situaciju u kojoj sam se ja nasla,dala bih te pare,bili bi krace vremenski,sta da se radi.
ali,u ponendjeljak mi nismo nasli nista,sem sobica daasaaaaaaaleeeeko iznad magistrale,zajednicka kuhinja i kupatilo[sm=smiley19.gif]to,ne,nikako....zato smo se i vratili kuci.
Kakvo more,odosmo mi u planine[sm=smiley36.gif]

mamina princeza -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 13:32:00)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

napisala sam gore negdje da je maksimalna cijena koju prihvatam nekih 50-55 Eura ... i meni su ponudili u tucepima puno aprtmana cijana 80 eur menije to preskupo ...al da sam dole i ja bih uzela sta cu smanjila boravak za dan i eto sta se moze ... al stvarno to je jako puno love. jos ovo u tucepima sto su mi nudili su studio aprtmani znaci mali apartman bracni krevet + pomocni za curicu a djecak bi s nama spavao ili u nasem putnom kreveticu koji obicno nemas gdje staviti u tim studio aprtmanima koje bas i ne volim .... i za to dati 75 -80 eur .... hajd kas mi ponudi ono dvije sobe pa ko malo vise prostora mada je i to puno jer ka dna vrijem rezervisem nadjem to isto za 45-50 EUR

hoteli su jos vise uzas skupi ...ne znam tacno ja sam poredila cijene za 7 dana maksimum... ja nekako uvijekgledam da m ije aprtman 50ak eura maksimum ( sl do sada isla juni iseptembar ) i onda je povoljnije u odnosu na polupansion jer mi n epojedmo onda 700 KM - a gledala sam najjeftinije ove ponude z apolupansione i to ove malecke po drveniku recimo i to bi nam bilo u najboljoj varijanti 1200 -1400 KM ...a jos nije svedski stol da si siguran da ces nesto naci nego meni izbor 2 jela i vrlo moguce d ami to ne jedemo ... hoteli su im uzasno poskupili...neki dan nadjoh racun iz hotela alga tucepi prije 4 godine - skoro diplo jeftinije nego su sada ponude

amrara -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 13:51:54)

kako ste zene, znate li slucajno da li za crnu goru treba pasos, mi bi na ljetovanje u ulcinj ali moja sestra nema pasos do srijede

bebacha -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 14:24:17)

IZVORNA PORUKA: amrara

kako ste zene, znate li slucajno da li za crnu goru treba pasos, mi bi na ljetovanje u ulcinj ali moja sestra nema pasos do srijede

koliko ja znam samo lična karta

animagical -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (7.8.2014 14:36:34)

za cg morate imati pasos za djecu, za odrasle ne.

vilmica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (9.8.2014 14:34:40)

mi cemo ove godine u Hr jer idemo s bebicom od 2 mj, pa nam treba neka plaza sa puno prirodnog hlada.. imate li neki prijedlog?

Visnja RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (9.8.2014 15:07:01)

IZVORNA PORUKA: vilmica

mi cemo ove godine u Hr jer idemo s bebicom od 2 mj, pa nam treba neka plaza sa puno prirodnog hlada.. imate li neki prijedlog?

Promajna, Brela...
i ne sada...nego u septembru

lepetetka -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 10:57:34)

IZVORNA PORUKA: teacher75

moj je sad kad smo trazili u dracama pio kafu sa djecom dok sam ja hodala, sreca nadjoh sa 10 minuta[sm=smiley36.gif]a on se htio vratit u sarajevo nakon onog uzasa u sreseru, jedva ga nagovorih da trazimo dalje, tj.da ja trazim dalje[sm=smiley36.gif]

teacher75 šta bi u Sreseru? Ja gledala slike i nije loše po meni, mislim za djecu.. Nisam nikada bila tamo, pa me interesuje.. čula sam i neke da ga hvale pa sam sada [sm=zmeden.gif]

Naida8 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 11:02:40)

Zenice, trebam pomoc: Namjeravamo pocetkom septembra na odmor, Naji ce tada biti 8 mjeseci.. imate li prijedlog za pristojan baby friendly hotel u Hrvatskoj?

salmy -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 12:00:34)

napisala sam gore negdje da je maksimalna cijena koju prihvatam nekih 50-55 Eura ... i meni su ponudili u tucepima puno aprtmana cijana 80 eur menije to preskupo ...al da sam dole i ja bih uzela sta cu smanjila boravak za dan i eto sta se moze ... al stvarno to je jako puno love. jos ovo u tucepima sto su mi nudili su studio aprtmani znaci mali apartman bracni krevet + pomocni za curicu a djecak bi s nama spavao ili u nasem putnom kreveticu koji obicno nemas gdje staviti u tim studio aprtmanima koje bas i ne volim .... i za to dati 75 -80 eur .... hajd kas mi ponudi ono dvije sobe pa ko malo vise prostora mada je i to puno jer ka dna vrijem rezervisem nadjem to isto za 45-50 EUR

hoteli su jos vise uzas skupi ...ne znam tacno ja sam poredila cijene za 7 dana maksimum... ja nekako uvijekgledam da m ije aprtman 50ak eura maksimum ( sl do sada isla juni iseptembar ) i onda je povoljnije u odnosu na polupansion jer mi n epojedmo onda 700 KM - a gledala sam najjeftinije ove ponude z apolupansione i to ove malecke po drveniku recimo i to bi nam bilo u najboljoj varijanti 1200 -1400 KM ...a jos nije svedski stol da si siguran da ces nesto naci nego meni izbor 2 jela i vrlo moguce d ami to ne jedemo ... hoteli su im uzasno poskupili...neki dan nadjoh racun iz hotela alga tucepi prije 4 godine - skoro diplo jeftinije nego su sada ponude
Upravo se vratili iz Podgore..hotel Aurora polupansion nas troje djecaku veliki krevet 7 dana 1300 KM....super hrana nama Bosancima uvijek kazu sta smijemo sta ne..cak su djecaku dva puta kuhali po njegovoj volji...Godinama smo tu ljhetovali kao i brat tako da se odlicno znamo sa rajom u hotelu...Prezadovoljni smo hranom raznovrsna je i ukusna..I sto je najbitinije kazu nam koje je meso za nas..Kuhari su divni i susretljivi
A da je skupo uzasno skupo,kilogram grozdja je 9 KM[sm=smiley13.gif]

Na granici nema guzve crveni grm je Tito

Galicia -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 14:41:19)

nama Bosancima uvijek kazu sta smijemo sta ne.

Proputovala sam drzava i drzava, a nigdje nisam naisla na posebno kuhanu hranu samo za Bosance.
Objasni der sta je to. [sm=zmeden.gif]

Hannica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 14:45:11)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Proputovala sam drzava i drzava, a nigdje nisam naisla na posebno kuhanu hranu samo za Bosance.

Ma hajde Gali,šta se praviš englez.[sm=smiley36.gif]
Pa kažu gdje je utičnica,a gdje ne .[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 14:47:19)

Pa vjerovatno misli na svinjetinu [sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 14:49:46)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

moj je sad kad smo trazili u dracama pio kafu sa djecom dok sam ja hodala, sreca nadjoh sa 10 minuta[sm=smiley36.gif]a on se htio vratit u sarajevo nakon onog uzasa u sreseru, jedva ga nagovorih da trazimo dalje, tj.da ja trazim dalje[sm=smiley36.gif]

teacher75 šta bi u Sreseru? Ja gledala slike i nije loše po meni, mislim za djecu.. Nisam nikada bila tamo, pa me interesuje.. čula sam i neke da ga hvale pa sam sada [sm=zmeden.gif]

ma ok je sreser ko mjesto al nam je smjestaj koji smo rezervisali bio katastrofa a i nema wi fi u mjestu osim kod internet kluba. u dracama ima u kaficu, pa smo zato otisli u drace

lepetetka -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 14:58:54)

ma ok je sreser ko mjesto al nam je smjestaj koji smo rezervisali bio katastrofa a i nema wi fi u mjestu osim kod internet kluba. u dracama ima u kaficu, pa smo zato otisli u drace

e hvala draga, meni wifi nije ni bitan, idem da odmorim od svega pa i od tehnike [sm=smiley36.gif], ali mi je bitan smještaj.. samo mi na pp pošalji koji ste rezrvisali da ne nabasam na isti [sm=smiley1.gif] Ovi moji jako vole vodu, a čula sam da tamo ima dosta plićaka(čega ja i nisam ljubitelj, ali lakše mi je zbog njih), a i da je generalno za porodice sa djecom fino mjesto.. Mada većinom je sve i rezervisano svugdje,mislim na iole normalne cijene, ne znam ni da li ćemo uspjeti nešto i naći [sm=smiley13.gif] nadam se da hoćemo

Galicia -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 15:01:23)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Jedno je biti Bosanac a drugo je ne-jesti svinjetinu.
Vise ima muslimana u Engleskoj nego u BiH, ako cemo tako. [sm=smiley36.gif] Pa opet se ne koristi termin Englez i posebna hrana zajedno. [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 15:06:14)

e hvala draga, meni wifi nije ni bitan, idem da odmorim od svega pa i od tehnike [sm=smiley36.gif], ali mi je bitan smještaj.. samo mi na pp pošalji koji ste rezrvisali da ne nabasam na isti [sm=smiley1.gif] Ovi moji jako vole vodu, a čula sam da tamo ima dosta plićaka(čega ja i nisam ljubitelj, ali lakše mi je zbog njih), a i da je generalno za porodice sa djecom fino mjesto.. Mada većinom je sve i rezervisano svugdje,mislim na iole normalne cijene, ne znam ni da li ćemo uspjeti nešto i naći [sm=smiley13.gif] nadam se da hoćemo

a sto ne odete u drace? ja ti imam kontakt od ljudi kod kojih smo mi bili. apartman je super, dvosobni, tj. spavaca i dnevna, balkon s pogledom na more a samo 40 eura. u dracama je isto sve plicak, pogledaj na mojim slikama na fb ako te zanima pa ako ti se svidi poslacu ti broj. mm je ovisnik o internetu pa bez wii fi nigdje ne dolazi u obzir[sm=smiley36.gif]a sto se tice smjestaja u sreseru, ovo je islo preko privatnih poznanstava, ne vjerujem da cete nabasati na isti[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 15:17:14)

i toliki apartman u sreseru nema ispod 50 eura, znam jer sam se raspitivala prije, a sreser je odmah pored draca,uvijek mozete ako hocete svratit jedan dan na kupanje tamo da promijenite

salmy -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 16:21:05)

Joj Gali sta ti je?pa jednostavno i prosto...Nema klempe[sm=jezicek.gif]

Glavni kuhar kaze normala...bez klempe bujrmum moji dragi Bosanci

salmy -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 16:24:47)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Jedno je biti Bosanac a drugo je ne-jesti svinjetinu.
Vise ima muslimana u Engleskoj nego u BiH, ako cemo tako. [sm=smiley36.gif] Pa opet se ne koristi termin Englez i posebna hrana zajedno. [sm=smiley36.gif]

Obzirom da smo stalni gosti tu kako rekoh.godinama smo ljetovali i bratova i moja porodica.znamo ih odlicno...Uvijek smo dobro dosli i naravno znaju da ne je jedemo svinju...Nema ti tu neke logike... jednostavno gotive Bosancerose jos naglase bujrum..

Galicia -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 16:45:20)

Salmy, divno je to sve. Samo nisu svi Bosanci muslimani. [sm=smiley2.gif]
Tako se meni skoro jedan doktor Turcin ibretio kad sam mu rekla da nisam musl, pa da nisam ni pravosl, a ni katolkinja. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ja sam "ostali". [sm=jezicek.gif] Kaze on, nije mi jasno, al eto. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

salmy -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 16:50:27)

Salmy, divno je to sve. Samo nisu svi Bosanci muslimani. [sm=smiley2.gif]
Tako se meni skoro jedan doktor Turcin ibretio kad sam mu rekla da nisam musl, pa da nisam ni pravosl, a ni katolkinja. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ja sam "ostali". [sm=jezicek.gif] Kaze on, nije mi jasno, al eto. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ama znam draga jasmin...nije Bosanac mjerilo...nego oni se vole zezati pa nas tako zovu....
a sega mi cujes raju nasu naravno kako sapcu jel ovo ono meso[sm=jezicek.gif] a kuhar se drekne i kaze nije samo vi jedite Bosanci[sm=jezicek.gif]

mi smo se najeli ribe moze nam biti za zivota[sm=smiley36.gif]

Romali -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 22:25:21)

Mogu li se i ja ukljuciti u razgovor o Sreseru?[sm=smiley1.gif]
Moji idu u četvrtak aBd. Apartman sam našla tek prekjuče, sve do sada je bilo zauzeto do 25.8.
Uglavnom, četverokrevetni je 46eura, a ako nas bude troje bit ce 40 . Ima klima i internet.

Bili smo na Sreseru prosle godine i prije 3 godine, svaki put smo imali wi-fi, podrazumijevalo se.
Tiki, vi baš onda niste imali sreće s tim gazdama [sm=hudicek1.gif]

Lepetetka, idealno je za djecu, vjeruj mi. Trči, trči, trči, voda do koljena. A imaš i drugih plaža gdje nije tako.
Evo mi se vraćamo 3.put s djetetom.
Kad ste vi namjeravali ići? Mogu ti reći kako se zovu ove naše gazde pa probaj kod njih pitati.

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (10.8.2014 22:50:26)

ovaj nas je u dracama 40 eura za 4 osobe, tako da smo bas jeftino prosli a vise su nam se drace svidjele i zato sto je kafic par metara od plaze pa smo mogli na miru piti kafu dok se oni igraju u moru, u sreseru je ipak kafic malo dalje, ne mogu se osstavit djeca sama u moru[sm=smiley1.gif]evo kako je to izgledalo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p417x417/10419450_10152511790170935_3537393884074625193_n.jpg?oh=97d374651351bd1b5d42931bf359ec7d&oe=546B9CF2&__gda__=1417218573_1676515758f1cfa4142087bb1f3a89f8

ovo sam ja sa tabletom, malo po internetu surfam dok su mi noge u moru[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>