|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho...
14.6.2013 20:58:38   
R&T@
Klemzi prokomentarisa buket, ja krompiruser posted image

Ovo boldirano je najvaznije...meni se plaho svidjauser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3801
14.6.2013 21:09:29   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: R&T@

Klemzi prokomentarisa buket, ja krompiruser posted image

Ovo boldirano je najvaznije...meni se plaho svidjauser posted image

pa da ja to i boldirah user posted image
i evo rješih i to...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 3802
14.6.2013 21:44:46   
ElmaB
Vezano za ovu lovu koju traže da im se pokaže. Zanimljivo je da ja uvijek mogu reći da idem na vikend, da ostajem samo par dana, jer neće oni konjtrolisati koliko dana ostaješ. Uvijek se na to možemo vaditi.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 3803
14.6.2013 21:59:36   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Da se polako pripremamo na nova pravila pri ulasku u Hrvatsku ...

za sada kažu da novi pravlnik izgleda ovako

Јedno od tih novih pravila, koje je juče ponovo potvrđeno u hrvatskoj policiji, jeste i najava da će hrvatski carinici od bh. građana prilikom prelaska granice imati pravo tražiti na pokaz 100 eura po danu. Takvih provjera biće pošteđeni oni koji imaju dokaz o osiguranom smještaju, dokaz da idu porodici u posjetu ili dokaz o sklopljenom turističkom aranžmanu u Hrvatskoj.

Pogledjte šta bh. građani mogu prenijeti preko granice:

- 2 litra žestokog pića
- 4 litra vina
- 1 kilogram kafe
- 16 litara piva
- 1 šteku cigareta
- 1 parfem od 50 mililitara
- 1 homeopatski proizvod
- 1 buket cvijeća
- Svježe voće i povrće (osim krompira) do 5 kilograma
- Lijekovi za najviše mjesec, uz ljekarsku potvrdu
- Ljubimca uz veterinarski sertifikat

Meni jako, ali jako smetaju ove polovne informacije i propaganda.
Prvo, ono cega mi nismo nikako svjesni jeste cinjenica da od 01. Jula imamo EU na granicama. I to nije problem Hrvatske, nego nas. I ovaj spisak ne vrijedi samo za bosance, nego za sve Non EU citizens, znaci i za Srbe, Makedonce, Crnogorce......I sve zemlje treceg svijeta.
Oni koji su guzicom makeli dalje od Hrvatske, znaju da su ova pravila vrijedila i 2004 kad nam je granica sa EU bila Slovenija, odnosno Madjarska.
Iskreno pogledajte ovaj spisak i recite koja je od vas na more do sada nosila 16 litara piva, 4 litre vina, 5 kg voca i povrca????

Nikad u zivotu nisam preko granice prenjela zivo meso. Ne zato sto sam dama nego sto me je prvenstveno strah trovanja i sto znam da je to protuzakonito. I sada, i prije 20 godina.

I nakon ovo i ovakve propagande cudimo se i vrijedjaju nas naslovnice hrvatskih novina kad kazu da im zauzimamo mjesto na plazi!
Ali nas vrijedja kad nas takvim prikazuju nasi novinari, a ovim su uradili upravo to.

< Poruku je uredio hanabanana -- 14.6.2013 22:00:47 >

Neposredna veza do poruke: 3804
14.6.2013 22:11:47   
Hanady RR
ovo je izvod iz teksta...ja vidjeh da tamo piše da je za sve zemlje ''trećega svijeta''..

a nosili su ljudi svašta na more...
svašta...od živoga mesa do skuhanog pačeta i lubenicu i gajbu paradajza...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 3805
14.6.2013 22:14:49   
hanabanana

ovo je izvod iz teksta...ja vidjeh da tamo piše da je za sve zemlje ''trećega svijeta''..

Al im nije padalo na pamet da to ponesu u Sloveniju, Njemacku, Austriju????
Nas je problem sto ne shvatamo da nam je granica sa EU pod nosom.

Neposredna veza do poruke: 3806
14.6.2013 22:18:30   
MicoTico
Mi nismo nikada nešto posebno nosili za mora. Obavezno dosta sendviča i vode za puta (to mi je obavezno od situacije kad sam 12 sati bila na sred autoputa jer se bus pokvario).
Ponesem dalsy, voltaren čepiće, tablete protiv bolova, persen i sl.
Sve ostalo kupimo tamo. Uletimo u neki supermarket tipa Lidl ili Konzum i pokupujemo šta nam treba.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 3807
14.6.2013 22:18:35   
škorpija
meni iskreno samo smeta ti što mogu tražiti 100 eura po danu, znači mm i ja , sedam dana 1400 eura moramo imati na pokaz, znači carinici mogu tražiti da im pokažemo keš, kartice ne igraju ulogu, a iskreno ja 3.000 km mogu imati samo ako odem u minus, planirali smo potrošiti oko 1.200-1.500 Km sve zajedno, a ne mislim da je to malo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 3808
14.6.2013 22:19:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Al im nije padalo na pamet da to ponesu u Sloveniju, Njemacku, Austriju????
Nas je problem sto ne shvatamo da nam je granica sa EU pod nosom.

ja iskrena da budem ovi koji su mi ipričali šta su nosili nisma sigurna da su hdje drugo išli....user posted image
eh sad dal nisu mogli il nisu htjeli jer ne mogu ponnijet to ti ne znam...
al kad su mi nabrojali u jednom neobaveznom razgovoru šta nose ja ostadoh šokirana...po teleta, pače iskuhano itd...

a da ne govorim 5 paketa koka kole...
ili paket vinauser posted image i ribe zaleđene...to su mi tek bili momenti za zapisat

no dobro ne znaju ljudi...sad će znati....

ja sam nedavno mamu spremila u Dansku, navalila žena viskočkoh suhog mesa na poklon da ponese...sreća ima mene i seku ...a da nismo znale mogle smo je natrpat...ila i Bog sestri da ponese...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3809
14.6.2013 22:20:49   
MicoTico
Ja ni ne nosim nešto puno love na moru. Nosim kartice i to mi je zakon. Keša imam onoliko koliko mi treba za "ne daj Bože" .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3810
14.6.2013 22:21:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Mi nismo nikada nešto posebno nosili za mora. Obavezno dosta sendviča i vode za puta (to mi je obavezno od situacije kad sam 12 sati bila na sred autoputa jer se bus pokvario).
Sve ostalo kupimo tamo. Uletimo u neki supermarket tipa Lidl ili Konzum i pokupujemo šta nam treba.

ja sam nosila buket cvijeća...evo sreća mogu i saduser posted image

danas mi kolegica kaže...majketi šta će mi cvijeće na moru...
rkeo majketi koji ti je pa nije ovo smao za nas i hrvatsku i more...
na božić kreneš nekom avionom u njemačku kupiš buket da ne lutaš po berlinu ženo...kaže ahaaaaaaaaaaa dobro siuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3811
14.6.2013 22:22:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: škorpija

meni iskreno samo smeta ti što mogu tražiti 100 eura po danu, znači mm i ja , sedam dana 1400 eura moramo imati na pokaz, znači carinici mogu tražiti da im pokažemo keš, kartice ne igraju ulogu, a iskreno ja 3.000 km mogu imati samo ako odem u minus, planirali smo potrošiti oko 1.200-1.500 Km sve zajedno, a ne mislim da je to malo

ma kazes da idete samo za vikend- meni to nije frka. meni smeta jedino sto ce biti nenormalne guzve ako budu tako detaljno trkeljali svako auto ne bi li sta pronasli

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3812
14.6.2013 22:22:23   
Hanady RR

kako ne ???

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3813
14.6.2013 22:23:02   
škorpija

Ja ni ne nosim nešto puno love na moru. Nosim kartice i to mi je zakon. Keša imam onoliko koliko mi treba za "ne daj Bože" .

pa niko keš ne nosi, zašto bi, ali sad ćemo morati, sugrno neće svaki granični policajac insistirati na tih 100 eura po danu, ali dovoljan je jedan zaguljen i da te vrati s granice, ili posuditi pare, nisam pametnauser posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3814
14.6.2013 22:23:54   
teacher75

mene zanima hoce li ovo sada biti dozvoljeno ili cemo morati imati od doktora nesto napismeno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3815
14.6.2013 22:24:21   
škorpija
pa graničar je rako mojoj kolegici kad mu je pokazla kartice,citiram : imam i ja 10 pa ti ne znači da na njim imam love

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3816
14.6.2013 22:24:24   
teacher75

kako ne ???

ja sam isto cula da kartice ne mogu proci

Neposredna veza do poruke: 3817
14.6.2013 22:24:34   
hanabanana

Meni nikad niko nije trazio na pokaz pare.....a bog zna koliko sam puta presla Slovenacku granicu od 2004. Zar ne znate da i po nasem zakonu carinici imaju pravo traziti na granici da stranac pokaze 150 KM pri ulasku u BiH?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3818
14.6.2013 22:24:43   
teacher75

pa graničar je rako mojoj kolegici kad mu je pokazla kartice,citiram : imam i ja 10 pa ti ne znači da na njim imam love

i ja sam ovo cula

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3819
14.6.2013 22:25:19   
teacher75

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Meni nikad niko nije trazio na pokaz pare.....a bog zna koliko sam puta presla Slovenacku granicu od 2004. Zar ne znate da i po nasem zakonu carinici imaju pravo traziti na granici da stranac pokaze 150 KM pri ulasku u BiH?

mm su trazili na granici sa slovenijom kad je isao vani poslovno

Neposredna veza do poruke: 3820
14.6.2013 22:26:11   
MicoTico

pa niko keš ne nosi, zašto bi, ali sad ćemo morati, sugrno neće svaki granični policajac insistirati na tih 100 eura po danu, ali dovoljan je jedan zaguljen i da te vrati s granice, ili posuditi pare, nisam pametnauser posted image

ma jašta će nego ti u novčanik viriti.
To više pro forme. Takvo je pravilo i u Italiji, pa mi nikad nisu virili u novčanik.
I da te pitaju , kažeš da imaš i da nisi luda bez para sa djetetom poćiuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3821
14.6.2013 22:27:51   
maja78 RR
MM su prije tri sedmice trazili da pokaze pare

< Poruku je uredio maja78 RR -- 14.6.2013 22:28:11 >

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3822
14.6.2013 22:29:47   
Hanady RR

pa ulazak u svaku zemlju zakonski zahtjeva imanje novaca...carinik može tražiti da pokažeš...
u nekim je zemljama prije bilo koliko moraš razmjeniti njihove valute pa nakon granice ostaneš i potrošiš čak i ako kroz nju samo prolaziš...

a ja sa izvodom svoje banke od dana ranije pri spremanju na put uredno ovjerenim na taj dan sa novcima koje imam na kartici mogu proći al svakako žive love za neke potrebe imati uz sebe...zar to ne možeuser posted image

ta nisam luda da me neko na putu ubije jer nosim žive love toliko ...ta nije to malo novaca odjednom i za manje ubijaju user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3823
14.6.2013 22:30:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

MM su prije tri sedmice trazili da pokaze pare

i ja napisah gore da su mom trazili na granici sa slovenijom i to prije 2-3 godine

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 3824
14.6.2013 22:30:49   
teacher75
pa samo kazete da idete samo na 2-3 dana, oni to ne provjeravaju. mi cemo tako ako nam budu trazili (ako uopce odemo na more)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *