maja78 RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (21.8.2012 13:42:16)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: škorpija Mi aBd idemo u Živogošće, nisamo nikad tamo bili, znam da je malo mjesto, ali interesira me ima li kafić, prodavnica, kiosk s nobvinama, kakave su cijene u prodavnici itd Mi bili u Maloj Dubi (pored Zivogosca) i isli smo u Zivogosce u kupovinu jer kod nas bio samo mali granap, pijaca i restoran. U Zivogoscu imas kiosk, 2 prodavnice, restoran, kafic, ima cak i hotel. A blizu je Podgora (5-6km) ako ti zatreba veca kupovina. Mjesto je inace na pola puta izmedju Graca i Makarske, udaljeno po 20km od oba. a u koje živogošće ideš škorpija[sm=smiley36.gif] imaš živogošće gdje je hotel ninfa...tu imaš sve što nabrajamama75... a u živogošću Blato gdje sma ja bila imaš jedna granap...imaš pijacu na rivi ...nekoliko stolova sa džidžama, kafića 4, restorana 2 .... i trampolinu onu veliku za djecu[sm=smiley36.gif] iz blata najbliže je ić nazad do drvenika u konzum ili onaj njihov tomy ako trebaš nešto više nabavke... il u kretanju prema tamo svatiš i kupiš odmah[sm=smiley36.gif] Aaaa, vi ste u Blatu bili [sm=smiley1.gif] Ja mislila u onom veeelikom Zivogoscu. Kod nas nije bilo razglednica pa smo morali ici u "veliko" Zivogosce da kupimo. Nema ni ovih dzidza, ma milina prava. Zivogosce se sastoji od tri mjesta: mala Duba, Blato i Porat Mi prosle godine bili u Poratu i ja ruznijeg mjesta u zivotu nisam vidjela, u njemu je taj hotel. Mjesto je svo u brdu, ima mala plaza sa tri drveta i hotelska plaza bez i jednog drveta, za setnju nista nije povezano tako da imas sveukupno za deset minuta setnje uzduz. Ima jedan granap, jedna pekara, jedna kafanica na plazi, i uz hotel na njihovoj plazi jedna kafanica, i dva restorancica. znaci mjestu dajem -10
|
|
|
|