RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 18:53:30)

mala curice tek za 15 dana idem na kontrolu aBd a dotad boce svakih 5 dana pa danas me bas boli muska ruka i bas je peckala al nedam se da ce biti sve ok pa vidjet cemo kako mrvica napreduje

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:05:26)

Weleda proizvodi su ranije bili kod nas u DMu, a sada znam da ih ima sigurno u par apoteka u Sarajevu, prošle godine sam prijateljici kupovala ono ulje za masažu dole, da se kao ne puca, koliko sam upućena, nekako mi ti proizvodi djeluju najkvalitetniji, ali ko će ga znati. Što se tiče strija, moj stomak, stražnjica I butane su sasvim u strijama od prve trudnoće, a masala sam se svim I svačim cijelo vrijeme. Sad mi se stomak toliko zategnuo da me već povremeno svrbucka oko pupka, pa kontam dal da se mažem kad mi ni prvi put nije pomoglo, a i kontam, zar može još ispucat, kad je sve strija do strije [sm=zmeden.gif]

Ja sam u prvoj trudnoći nosila nisko, nekad u 2 ili 3 mjesecu, ne sjećam se vise posteljica mi je bila 2 mm od grlića, pila dabroston, ankon toga ginipral, na kraju prešla 5 dana termin, jer se beba nije spuštala, ostala visoko, ja morala na CR. Pravila nema, osim jednog, valja nam se čuvati, kakogod [sm=smiley1.gif]

MC, meni na slici uopće ne izgleda nisko, meni izgleda sasvim normalno za 4 mjesec. Moj stomak mi nekad izgleda kao da strši ispred mene, a nekad opet kad sjedim kao da mi visi na butane, ali mislim da to dosta ovisi o tome u čemu smo od garderobe i koliko smo se najele [sm=smiley36.gif]
Iscjedak imam od početka, nervira praaaavo, ali bitno mi je da nemam nikakvih drugih tegoba tipa svrab, peckanje ili slično. Rekla sam doktorici, ali ona kaže da nema potrebe da se to sada tretira.
Opet sve ovo što ti pišem je samo moje mišljenje, sve što sumnjaš, ja vjerujem da je opet na kraju najbolje slušati doktore šta oni kažu.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:13:19)

Iscjedak iz grudi, ja mislim da je sasvim ok I da nastaje uslijed raznih hormonalnih promjena tokom trudnoće, ali naravno da je sve dobro provjeriti sve sa svojim ljekarom. Ono što pouzdano znam je da nije dobro I nema potrebe istiskati u bilo kojem period iz bradavice, nekad to žene rade iz čiste radoznalosti, ali bolje se strpiti do poslije poroda.

ijaa, nema potrebe da izbjegavaš bilo koju vrstu namirnica, jedi slobodno sve što ti se traži, ali pazi da jedeš umjereno I izbalansirano, ne treba niučemu pretjerivati. Ako baš primijetiš da si pojela nešto pa posumnjaš da je upravo to zasmetalo tvojoj bebici, onda trebaš neki period to izostavljati iz svoje prehrane. Inače, nema potrebe da se odričeš bilo čega, jer nekim bebicama zaista ništa ne smeta. Kod nas se često čuje da dojilja ne treba jesti ovo ili ono, ali nema naučnih utemeljenja ili dokaza da upravo grašak ili kupus ili nešto drugo izaziva problem kod dojene djece. Ne sekiraj se I uživaj u svojoj bebici I dojenju.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:16:54)

Zenice evo mene..jel me netko trazio [sm=smiley36.gif] napokon legla malo.gosti otisli,masina se popravila- ipak.je do vrata bilo...uzeo30 km...et sad malo odmaram..pa cu stavit zavjese u.masinu stoje vec dva dana....nesto sam se umorila a i sve me.boli:(.... Bas sam bezze...

Hmm koja reece da je bolesna, grlo i kasljucanje...i ja sam :( i danas mi doktoe propisao amoxibos 3x1... Al ne smmijetw biti alergicne na penicilin i uzima se na recwpt...ja sam pokusavala sapirati slanom vodom i kaduljom al nista..i nisam bise mogla cekati,bojim se gore ce mi biti grlo..jednom sam imala gnojnu anginu i strasnoo boli..pa me sd uvijek strah.. A i kasljwm nenormalno i suhi i onaj slajm..a pluca hoce da ispadnu.od bokova... Tako da neka meni tableta, nadam se ubrzo ce bit bolje..

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:17:34)

Banovici ti na kontrolu trebas nekada kada i ja.
Ako Bog da vodjet ces kako je mrvica narasla.[sm=smiley1.gif]

Scarlet,hvala na misljenju.Mnogo mi znaci svako misljenje jer sam zaista laik.Ovo mi je prva trudnoca koja je opstala.Tako da ne znam nista.
Drago mi je da ne izgleda spusten.Danas mm se zagleda u stomak i kaze da je malo nizak [sm=zmeden.gif] natjera me da idem leci.
A za iscjedak sam citala da je sve ok dok neka mirisa,ne promijeni boju i ne pecka.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:18:12)

Prije 4-5 noći osjetila sam baš jako bebine pokrete I kad sam povukla maicu I malo trenerku prema dolje, vdjela sam izbočinu na stomaku kako se pomjera, baš sam se prijatno iznenadila, nekako mi bilo rano da vidim tako očito, jer sam je tek prije ca. 2 sedmice počela osjećati. zadnjih par dana ne osjetim tako intenzivno kao da se okrenula u neki drugi položaj, vise osjetim kao neke vibracije, osim što me sinoć I preksinoć po jedan put udarila ono baš jako I to u predjelu malo vise iznad stomaka, ali nešto sam pričala I kad me pukal, baš sam zastala I iznenadila se I moram priznati I da je malo zaboljelo. Jeli rano za 21 sedmicu da je već osjetim malo iznad pupka ali s astrane [sm=zmeden.gif] Jer ako nije bila bebsi, šta je onda [sm=zmeden.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:21:55)

Bejbibi, amoxibos je antibiotic, jel tako? Ako je, de provjeri, može se desiti (mada i ne mora) da nakon upotrebe dobiješ iscjedak, svrab ili neke poteškoće dole, pa ti je najbolje da odmah počenš uz to piti brusnicu, jogurt, bijeli luk, smanji slatkiše, ne znam da li se smiju u trudnoći uzimati one lactogyn capsule ili vaginalete, one su super poslije antibiotika.

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:24:05)

mene net bas zeza stalno gledam ima li kakvih odgovara nepokazuje nista i par puta refres i odgovora bas ima eto mc kojeg datuma planiras da idemo zajedno hehe ja sam prosli put isla 29.12 pa sad kontam do 19 da sacekam ako nebude nikakvih promjena pa vidjet cemo ima jos ..

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:25:15)

MC znam, razumijem te, ja sam imala nekih poteškoća I izgubila sam jednu bebu I kolikogod se trudim biti opuštena, opet nekako sam u nekom grču duboko u sebi, svaki žig koji osjetim, govorim sebi nije ništa, prošla si već jednom kroz to, ne paniči, a opet neka druga strana me opominje da budem oprezna I da se ne opuštam. Sve što sam ti napisala je iz vlastitog iskustva I želim da te rasteretim, jer znamo šta nam stress u ovakvom stanju čini, znači ništa pozitivno, ali uvijek naglasim d aje to isključivo moje mišljenje, jer niko od nas ne želi nositi odgovornost za tuđu odluku, doktori opet najbolje znaju. [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:35:39)

Banovici,ja sam bila 03.12 i sada ako Bog da idem 14.01 imam termin u 10h.
Jedva cekam,mada znam da ce me nervoza spucati[sm=smiley36.gif]

Scarlet,basvtako kako si napisala.Strah postoji,ali pokusavam svim snagama da ga suzbijem i opustim se.
Uz Boziju pomoc bit ce sve ok.Prvo isustvo jeste bilo grozno i godinama sam imala psihicke traume.Jako negativno je djelovalo na mene i moju psihu.
Sada ne zelim da se sjecam toga.Sta je bilo bilo je.Valjda je i bio razlog za to.Samo Bog zna.
A ja sam pocela osjecati pokrete prije par dana.Ne jake da se mogu raspoznati sta je sta.Ono tipa leptirica,na jednom mjestu skakiljanja,pa valjda kako se okrene zabridi mi cijeli stomak.
Aaaa jedvaaa cekam da osjetim bas prave pokrete i da me lupi jednom.
Ehhh na kontroli cu i ja saznati dali je djecak ili djevojcica.[sm=smiley1.gif]

Ako je antibiotik moze se desiti da vaginalna flora izgubi ravnotezu.Meni se uvijek,ali bas uvijek desavalo da mi srusi vag floru.
Lactogin sam i ja koristila a pomagala mi je i Canesten krema za vanjsku upotrebu.

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:43:16)

hihi jos 11 dana a sad ce to draga vjeruj da ja jedva cekam tvoj veseli pregled a o svome necu puno razmisljati heheh da neumaram svoju glavicu a odakle si rodom mc vidim u Becu zivis uhh sad bih tamo u soping da zaboravim sve na par dana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 19:48:34)

Suti,radujem se i ja ali.........ma nista [sm=smiley36.gif]
Ludice jedna,ne smijes zamarati glavicu o losim mislima.
Nezz koja ce tebi sedmica biti kada budes isla na kontrolu.U 11 sedmici(pocetak 11)
vidjela aam glavicu,rukice,nozice i kako "mase" rucicama.[sm=smiley1.gif]
Jesi me namirisala [sm=jezicek.gif] ja sam rodjena na Gradini .Mama mi je iz Puracica,babuka rahmetli radio u Tuzli ja tu su zivjeli i ja se rodim heheh.
Isla sam u Puracic u OS do drugog razreda.

Da u Becu zivim s muzem.Aaaa pa eto imas kome doci ako pozelis dugeee set_nje i shoping.[sm=smiley36.gif]
Mene taj shoping oguli,odnosno mm.[sm=jezicek.gif]
Ma ne valja ni kada ima svasta i jeftino,nekas kontrole u kupovini.

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:02:01)

Hmmm,prvi mi pregled,a zadesio se nekakav grub ginekolog... Ono sto mi je sve rekao i nije me bas ucinuo sretnom... [sm=smiley13.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:02:10)

znaci nas tuzlanski kanton hehe pa tak otprilike bi trebalo biti nekad uhvatim sebe kako racunam i posle smetnem necu brze mi prlote vrijeme kad nerazmisljam vjeruj nekako se rasteretim et hvala Allahu proslo je jos 5 dana od pregleda bez ikakvih promjena pa nadam se da nece ni biti mada kako kazu do 3 je rizik al et aBd nece ga biti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:04:40)

disa 100 pa sta ti je rekao nebrigaj meni na prvom svasta dr.rekla propisala tbl i boce na 5 dan jer ima ugrusak hematom pa sumlja na spontani jos mi je krizno vrijeme al nemam nikakvih promjena ni mucnina hvala Allahu jedino sta nam preostaje je vjera i nada pa glavu gore

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:12:28)

uhhh,zezas... Ma meni lik kaze kako za tako veliku trudnocu ne vidi plod,kako mu se ne cinim trudno,nesto cuje da bucka i kako mi je sekret tamna,da bi mozda procurila [sm=hudicek1.gif] ....medjutim bio je to smedji iscjedak..a svekrva mi je pricala kako je on rekao i za nju da nije trudna,pa kad je otisla kod drugog ginekologa,potvrdio joj trudnocu od 4 mjeseca

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:15:49)

I ja cu promijeniti ginekologa,otici cu na utz... Nisam dobila od 28.10 nema sta da bude,osim [sm=nosecka.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:18:01)

To je sve individualno.Mene su prepali u 8 sedmici(mislim da je ta sesmica bila)
Rekli mi da se ne slaze velicina ploda sa zadnjom men. i da plod zaostaje 7 dana.
Pitaju me jesam li sigurna da sam imala zadnju taj datum.Ja se pocela tresti u ocima suze.Pola ih nisam razumjela od soka.
Ali eto hvala Bogu sve je bilo ok na slijedecoj kontroli,bebica raste previlno ali i dalje je razlika u 7 dana.Jedino je mogla kasnoti O i da je to razlog.

Banovici,nedam ja reci da aam Tuzlanka [sm=jezicek.gif]Tu sam samo rodjena.[sm=smiley36.gif]
Disa vec sam ti rekla da probas smirena biti maximalno.Znam da su te u zabludu doveli i samo te zbunili.

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:20:34)

pa pricekaj malo nemoj bezze bacati pare meni je prosli put bilo slicno menga kasnila test pokazao [sm=rozacrtici.gif] medjutim na pregledu dr.ne vidi plod pa je bila sumlja na vanmatericnu vadila betu bila visoka pa sam kroz 10dana dobila tak da je ispalo izmedju te vanmatericne ili biohemijske kao plod uginuo na ulazu u maternici al bez problema nije bilo nista i et nakon godinu dana moja sreca stigla ponovo al et brige opet pa vidjet cemo kako dalje

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:20:36)

Diso i ja sam imala taj smedji iscjedak bas u sedmicama u kojim si ti.
Trajao je par dana i prestao.
Cuj bucka mu????Boze sacuvaj.Pa vidi se gestacijska vrecica i otkucaju srca.

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:25:18)

Imam osjecaj da oni pricaju nesto,samo da pricaju,ako me razumijete... Nista bez ultrazvuka.. Radila sam i test pokazao pozitivno... Nema sumnje da sam trudna,samo me plase.. [sm=smiley19.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:29:50)

pa zar te nisu pregledali uzv svasta ako ti je prva beba onda otidji privatno negovori da si isla vec na pregled

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:32:06)

Pa hocu sigurno,mozda vec u utorak odem... [sm=zz_biggrin.png] Samo me onako pregledao,i dao mi je zapravo da vadim krv..

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:33:19)

Oni stvarno nisu normalni da u 9 sedmici ne irade uz [sm=zmeden.gif]
Ovo prvi put cujem.Sta te ima pregledati vaginalno a ne raditi uz?Draga,bjezi od njega
ako si u mogucnosti privatno odi na uz da ne cekas na termin u Domu Zdravlja.

Disa100 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 20:37:14)

To mi je i svekrva govorila,al ja pozurila da vidim jel sve uredu da bi me docekao taj rogonja od ginekologa,lik me pravo izmucio... [sm=smiley5.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>