scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (3.1.2015 18:36:11)
|
Ćao drage moje, krenula da vas čitam malo, pa vidim Mir@H pita za mene, hvala draga, tu sam ja, nego sam ovih dana bila I bolesna a imala sam I goste, pa najviše vremena u kuhinji provodila. Evo ima sigurno već 10 dana, boli grlo, nos curi, pa se začepi, ovaj kašalj je grozan, treba mi par sati ujutro da progledam I prodišem kako treba, sve prirodne lijekove sam probala, niš ne pomaže, pokušavam trpiti, da mi je da izbjegnem lijekove, ako potraje još koji dan idem dr., iscrpljuje me, a I MM je bio bolestan, malac također. Što se tiče hurmi, ja vjerujem da par komada dnevno ne može djelovati na otvaranje, bar ne kod trudnoća koje nisu rizične, no to je opet samo moje mišljenje. Ja ih često kupim ovdje u Sa u bademu, u Ze - Do kantonu, znam da ih ima u prodavnicama Eurocentar, a Ellma u Tz ih imaš u Omegi, čini mi se da je 2 ili 3 sprat kad ides uz stepenice s desne strane ti dođe ona mala prodavnica orašastih plodova u čokoladi I raznih slatkiša. Takvu prodavnicu imaš i u Dramaru. Mislim da i kod njih ima, samo su u Tz oko 5-6 KM dok su u Sa 4 KM. Bejbibi, neki dan sam imala isti kvar na veš mašini, vrata su se mogla zatvoriti, pa nisam ni sumnjala da je do njih, međutim ima neki dio u vratima, neka pločica, koja ostvaruje bolji kontakt i to smo već jednom mijenjali, ovo je bio drugi put sada, koštalo je 40 KM. Jao meni je vise mašine preko glave, imam i sušilicu, evo trebam je popraviti, a neki dan majstor bio. Žao mi vise novca, do sada je na popravke sigurno otišlo onoliko novca koliko su mašine i koštale. MM stalno govori da uzmemo nove, al ja opet kontam hajd bolje nek rade dok rade i dok se daju popraviti, a opet izvukoše pare ti kvarovi. Prošle godine smo za samo jedan kvar morali platiti 170 KM. [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|