RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 16:42:08)

meni moja sveki super...udaljena je 40 km od sarajeva...ponekad dodje na vikenda da ja mogu s mm zaglaviti vani a ona cuva malu [sm=smiley36.gif] ...znali smo u 6 ujutro doci..a kad sam se porodila 15 dana mi je bila tu, kuhala, spremala, donesi-prinesi oko bebe deverala i nije otisla dok nije vidjela da mi znamo bebu okupati sami [sm=smiley36.gif] ma ustvari dao joj sef 2 sedmice odmora pa je otisla kad je to ispucala [sm=smiley36.gif]...nadam se da ce tako i ovaj put...ja joj zahvalna do neba...moja mama nije bas na ti s brigom oko malih beba ...ali isto tako se nadam da ce moja mama preuzeti brigu o broju 2 jer se ja vracam na posao kad bebcu bude 4 mjeseca [sm=smiley13.gif]...pa da bar do 1 rodjendana ga pripazo dok ne stasa za jaslica...s brojem 1 smo se mm i ja snasli tako sto smo se sretali 2.5 godine na vratima...ja s posla a on na posao [sm=smiley36.gif] i cuvali dijete na smjenu [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 17:09:33)

joj danas tema sa strija,do kuhanja,pa svekrve hahah,vjerovale ili ne ja imam svekrvu za pozeliti,blizu mene zivi al nikada mi nije zasmetala ili nesto slicno niti su ikada dosli bez najave,jos sada pogotovo otkada zna da sam trudna ma nosi me kao malo vode na dlanu,al kada se desi neki nesporazum mm to odmah u korijenu sasjece,ne dozvoljava nikome da se mjesa u nase stvari zato ga volim najvise[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 18:28:15)

Gdjee ste zennice, nestale.sve... Ma u odnosu snaha - svekrva je najbitniji muz/ sin. On je tak koji treba da uspostavi ravnotezu ali et neko ne.moze pa onda snahe moraju sane[sm=smiley36.gif] i ispadnu vjestice haha...mah i s jedne i druge strane ima svega, bitno da se postujemo i distanca i granice da se znaju.... Oni nam se ne smiju petljat u zivot, nit mi njima... Al pitam se samo kakve cemo mi biti[sm=zmeden.gif]...malo filozofije[sm=smiley36.gif]...

Ne preporucujem film glup,gluplji [sm=smiley36.gif] stvatno je glup hahah....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 19:45:07)

Aa fakat nema zena [sm=smiley36.gif] sto ste se uspavale???

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 19:54:09)

Sa vas pitam drage moje,koliko su vase bebe teske meni dr,kaze da je teze za porod sa vecom bebom prvi put,kod mene je sad 3kg imam jos do poroda mjesec

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 20:15:50)

Ja sam rodila svog si.a sa 3250, 52 cm peirodno.... Sad ne znam kolika ce cura biti

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 20:22:45)

Sta je s Alman ne javlja se [sm=zmeden.gif]
Jeli sve ok bilo na kontroli.

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 20:44:10)

Ma slazem se s vama postovanje i distanca sto se svekrvi tice i muz je tu da rjesava ako dodje do nekih razmirica, tako je najboljee [sm=smiley1.gif] Saamy ja znam da je moj bebac napredniji malo, ali nije mi rekao zadnji put tezinu, aa inace uvijek kaze :/ pitat cu sljedecu kontrolu, ako sam ne kaze, ma to sve zavisi od zene do zene i od elasticnosti koze, nema veze kolika je beba, eto moja svekrva je primjer mog muza rodila s 5kg bez ikakvih problema, niti je pucala, niti je sivana, da Bog da nam svima porod bio kao njoj hehehe [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 21:01:37)

Slabo veceras zene pisete....ja lezim sva sam usporena nekakva, prepone me uzasno bole, krsta isto...

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 21:52:00)

Gdje ste zenice:-) ja se kupala uh smorila sam se dok sam kosu oprala jos se dole posjece jedva sam krv zaustavila . Gdje mi je stomak ogroman a nevidim nista a bic nov e bas sam se zasjekla. A neko je pito za kilazu beba ja sam sina rodila prirodno 4.100 gr 56 cm bez ikakvi problema hvala bogu na ultra zvuku prije 7 dana beba je bila 3.500 gr e sad koliko će imat na porodu i kako ću proci to samo dragi bog zna.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:13:14)

evo me drage moje, hvala dragom Allahu sve je uredu, dogtorica ne vidi nista alarmantno cak su se ta prosirenja smanjila sad jedna iznosi 7 mm a druga 11mm, kao sto je jedra trudnica mi neku noc rekla i ona mi je isto to potvrdila da se ta prosirenja stalno povecavaju i smanjuju tokom trudnoce jer se rozak razvija i da to nije razlog za brigu jer je sve ostalo u najboljem redu sve mjere su ured, i rekla mi da vidi male kontrakcijepa da malo vise odmaram da se ne protezem i ne dizem nista tesko. tako da sam se bas rasteretila i onda poslije otisli na veceru i malo prosetali po Sarajevu kad smo vec tu [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:26:49)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bravoooo za urednu kontrolu
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hvala Bogu da je sve ok,mada nisam.ni sumnjala.
Cijelo vrijeme sam.mislila na tebe,e sasa mogu ici mirno spavati [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:34:58)

IZVORNA PORUKA: mala curica

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bravoooo za urednu kontrolu
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hvala Bogu da je sve ok,mada nisam.ni sumnjala.
Cijelo vrijeme sam.mislila na tebe,e sasa mogu ici mirno spavati [sm=smiley1.gif]

draga moja bas ti hvala sto si mislila na mene, vjeruj mi da sam odhnula i mislim da cu se veceras naspavati
, dok sam cekala da udjem i legnem na sto nikad mi u zivotu nije onako jako kucalo srce, hvala Bogu da je sve dobro vise nema nikakve sikirancije od toga su mi i krenule ove blage kontakcije al srecom nije to nista starsno da bih morala da koristm neku terapiju[sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:37:16)

Uz preko stomaka ti radila?

Samo neka je mrvica dobro,da dragi Allah da svakoj od nas da ih rodimo zive i zdrave.

i ti si 19 nedelja?

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:38:31)

Hei drage moje sta da spakujem u torbu sve mislim falice mi sta sta vi mislite

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:46:33)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Uz preko stomaka ti radila?

Samo neka je mrvica dobro,da dragi Allah da svakoj od nas da ih rodimo zive i zdrave.

i ti si 19 nedelja?

da preko stomaka je radila i ja joj nisam nista govorila sta mi je ovaj dr rekao, i kad je ona pregledala pitame pa sta nije bilo uredo i ja joj onda ispricala, i onda se vratila na mozak i to premjeravala i kaze da je to sve normalno da je ona u mnogo trudnica to primjecivala al da ni jedna nije imala nikakvih problema i da je na kraju sve bilo uredu,[sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:48:54)

Naravno da ce biti sve ok ,akk Bog da.
Natjerala si me da ustanem i nesto jedem i sada stvarno odo spavati mm odavno ganja sove

Lahku noc cure.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:49:40)

IZVORNA PORUKA: saamy

Hei drage moje sta da spakujem u torbu sve mislim falice mi sta sta vi mislite

ma osnovno je da se ponese dosta ulozaka, vlaznih maramica ubrus papira, sredstva za higijenu, medicinske one mrezaste gacice, kad sam je bila prije 5 god u Zenici u bolnici nisu dali da se donose spavacice a sad sam cula kao da mozes ponijeti svoju spavacicu

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 22:51:28)

ona mi rece 18 sed i 4 dana

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:00:16)

imam jedno pitanje da li je neka od vas isla kod dr. Ekrema Divanovica na 4d uz i koliko kosta

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:01:12)

veče žene
ja pročitala samo zadnju stranu,vidim o svekrvama i svemu se piše[sm=smiley36.gif]
moja je kao druga majka[sm=smiley1.gif]

ja bila danas na GAK-u čitav dan,otišla u 9jutros,kući se vratila iza 15h.
moraću opet sekciju,rez od carskog se već puno razvukao,ne znam koliko će uopšte izdržat
pa sad moram redovno ići i gore na kontrolu da mi prate rez,tako da će verovatno porod biti ranije
ali šta je tu je,biće dobro ako Bog da[sm=smiley1.gif]
sve vas pozz,pa se sutra javim
laku noć

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:01:20)

Alman [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za urednu kontrolu. Saamy ja sam spakovla spavaciu dvije pidzame , papuce dva peskira jedan za tus jedan za umivanje, 4 para carapa , BIH za dojenje, ogrtac i sredstva za licnu hihijnu. Uloske i gace ovdje imaju u bolnici to ne nosim

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:03:56)

IZVORNA PORUKA: alman

imam jedno pitanje da li je neka od vas isla kod dr. Ekrema Divanovica na 4d uz i koliko kosta

ja sam bila kod njega u prvoj trudnoći,prije godinu i par mj.
tad je pregled bio 70km,tj.,ultrazvuk,vaganje i razgovor sa njim

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:19:23)

IZVORNA PORUKA: Bella.88

IZVORNA PORUKA: alman

ja sam bila kod njega u prvoj trudnoći,prije godinu i par mj.
tad je pregled bio 70km,tj.,ultrazvuk,vaganje i razgovor sa njim

danas mi dr. rece za njega kao da ima dobar 4d uz pa zato pitam koliko je kod njega kosta pa nije skup, s obzirom da ja placam ovaj obicni uz 40 km

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 23:31:15)

Iz kojih ste gradova vi,sta mislite o svojim bolnicama

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>