RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:07:28)

Alman sretno na kontroli, obavezno nam se javi [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:32:31)

Hellooo moje virtuelne jaranice [sm=smiley36.gif] vidim nedostajala sam vam,sve ste pitale gdje sam [sm=jezicek.gif].. Salim se naravno bas ste se raspisale[sm=bravo.gif]...nesto sam brzinski citala, slabo sta zapamtila hahha.....mi isli vani, gledamo sad ove sporete za grijanje its..i kupili za rucak.i evo stavila.sirnicu,jer nije.bilo zelja.nigdje pa sam to pravila, a jos cu filete u rizotu smixat za mm...i za mene [sm=jezicek.gif]...mmmm sirnica miriseewe.....

Eh koja je pitala za mucnine... Ovako...u prvoj trudnoci do kraja 4 mj zivjela na kakau samo al bukvalno..jedino sam to mogla piti/ jesti...svakih pet minuta u prosjeku povracala dan noc,sve mi.smrdilo.... Bila na tv ona master cher, cim krene reklama ja idem povracati a da ne pricam kako mi je bilo sa pravom hranom[sm=smiley36.gif]...sad u drugoj trudnoci me skoro do 6 mj drzalo al bez povracanja.. Neki odvtatan ukus u ustima fuj..mislim da mi je ovo hore nego ono sto sam dusu ispovracala u prvoj.. Barem je posle 4 mj stalo i mogla sve sa uzitkom jesti....

No idea draga no sikiriki samo ignore...nekad ni.one ne znaju sta pricaju ccc..il direkt reci ko sto ja volim [sm=smiley36.gif] ja bi samo rekla nisam te ja tjerala da pravis :) uz smijesak... Helem nejse.... Nemoj se nervirati ;)
A i mene stalno mob izbacuje...

Eto odo sad rucak zavrsit.... Javim se ja s vremena na vrijwmw... Teski sam ovisnik o ovoj temi [sm=smiley36.gif]

Rose mala, uvrstim te u spisak :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:33:34)

IZVORNA PORUKA: no idea

Sad sam se smirila...najpreca je meni moja bebana...a ova nek pravi vise kome hoce...ja necu nista vise njeno jesti...od pocetka moje trudnoce nas je cetiri puta zovnula na rucak...jednom kvrgusu, jednom supu i sarmu i dva puta krompir i meso...i evo sad ovo pravi...e, vala necu ja umrijeti od gladi bez njenog kuhanja...nisam ni do sada...ja cu sebi napraviti nesto makar cetvoronoske...
Iako jesam stara zena sa haman 39 godina...mlada sam u dusi...ha,ha...
Pozdravljam vas sad ...stvarno me tablet zeza...napisem post...ne mogu ga objaviti a ni kopirati pa onda ispocetka...a ode i nesto skalabudziti za rucak...puse!

heh hajde da znam da je makar jedna ovdje iz moje generacije [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:38:12)

Mirah...porodila se[sm=bravo.gif]
Elllma..porodila se[sm=bravo.gif]
Rose...porodila se[sm=bravo.gif]
Amela83....porodila se[sm=bravo.gif]

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Saamy..02
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3
Sara_mo...31.03

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica..15.08
Aleah..26.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:41:01)

Aaaaaa sta je ovo, cim.sam.ja.on sve zenice off[sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 14:59:01)

Ja stavila grah da se kuha,ocistila jedan nar/sipak kako ga ko zove [sm=jezicek.gif] otisla kupiti ljesnjaka i oraha(no idea tece da u njima ima omega 3)
Svekrva iz Bosne donijela nekog suhog mesa koje ja nikada nisam voljela jesti(oni kazu stelja[sm=zmeden.gif])
Sada stavila u grah i osjeti se u stanu,nadam se da se nece mnogo grah osjetiti na to meso inace necu ga moci jesti(bas je nekako cudan i jak miris).
Kazem mm nebi ja dala pare za to meso jos hodala po Bosni trazila ko ima.Njegovi to vole jesti i nakupuju mnogo.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:09:05)

Stelja kod nas zovu od ovce suho meso ja ga nevolim a kazu da je skuplje od govedzeg suhog mesa ja inace volim narezat suhog i pojesti a u hrani ga ne volim. Nedavno sam tako stavila u grah valjda bilo preslano i ja jos podolila da sam sve morala bacit koliko je slano bili nismo mogli jesti

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:14:18)

Majko moja,ja prvi out od njih sam cula za stelju,a sada od tebe da je ovcije meso.
Nezz kako to mogu jesti,oni onda naruce cijelu ovcu da se "ocerupa" i osusi.
Znam da su sada cak u Konjic isli po to [sm=smiley13.gif]
svaki put mi donesu i ja stavim u zamrzivac,mm govorim tvoji stalno donose a ja guram i led to meso i kosti(isti smek ,valjda je i to od ovce)nezz sta cu s tim
I danas kontam hajd da ne stavljam sudzuku,mm tako voli,da stavim to........i ........koliko vidim ja to necu jesti.
Uffff sada bi sve uzela to i bacila,ali strah me hranu bacati.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:18:25)

da curice stelja ili bravetina kako ko zove je ovcije meso i ima bas specifican miris,ruzno je reci da smrdi ali ni ja ga nemogu nikako,svaka cast ko jede

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:21:25)

Nemam komentar vise.Za njih je to specijalno meso[sm=smiley13.gif]

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:27:15)

Ko moze jesti cula sam da je puno zdavije od govedjeg. Mala C napravi sebi nesto drugo a mm ako moze nek jede

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:36:21)

Evo i ja stavila meso da se kuha, pa cu dodati grasak [sm=smiley36.gif] ja volim sve vrste mesa, kod mene je jedan dio rodbine klao kravu ove godine i susili meso i pravili sudzuku, uh niceg se vise nisam najela [sm=smiley36.gif] a to ovcije bas nisam probala, nesto i ne bih [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:36:37)

I oni kazu da je zdravo,pogotovo sada kada je hladnotj.zimi.
Evo kontam sta cu sebi praviti......sinoc su mi se jeli pohovana pil snicla,moguce je da cu to i jos nesto uz nju.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:37:54)

AzraB moj savjet ti je i nemoj probavati.[sm=smiley36.gif]
Ja kada sam.probala u ustima mi bio taj miris cijeli dan[sm=smiley36.gif]

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:42:37)

Ja sam supu skuhala a meso nisam jos stavila da se pece mm je otisao poslom u drugi grad tako da prije 18 h neće doci pa ću poslje stavit da se pece . A ja sam vec tanjir supe pojela

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:46:05)

Ma da ako ce oki 18h onda je rano da peces meso.
Pojela si supicu i sada nalo odmori i izvali se dok ne bude vrijeme da peces meso.
I mm dolazi oko 18h,pa ako bude htio neka jede.[sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:50:50)

mala curice hahahahha ne planiram ni da probam, ne volim ta "smrdljiva" mesa, ruzno je reci to za hranu ali...

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:51:32)

Vala i lezim[sm=smiley36.gif] danas nesto nisam posebno ni radila samo ono sto se mora nisam u elementu nikako. A sve bi da mi je sredjeno kad odem u bolnicu ako bgd a mm kaze sinoc odmaraj kao on ce sve pospremit dok budem u bolnici , dosta mu briga oko malog a mogu i mislit kako bi to on sredio

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:52:06)

Kako ste mi drage moje[sm=nosecka[sm=smiley36.gif].gif] ? :) dobro dosle nove clanice, bejbibi ja sam pravila za rucak spagete sa piletinim u kari sosu pa ko voli Bujrum :) eto vam ideja, ja tjesteninu uvijek mogu, mala curica ja sam do 12-te sedmice pila folacin, a poslije mi propisao prenatal natural wealth i meni su super, apetit kao i prije trudnoce i slazem se da treba piti vitamine bez obzira na voce i povrce jer mi je bas ginekolog govirio koliko su bitni ti vitamini jer koliko god unosimo hranom nije dovoljno

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:57:21)

AzraB hahahahahahha smrdljivo meso(Boze me oprosti) bas si izabrala prave rijeci.

Amani,a mogu misliti kako bi muskarci sredili kucu.Ali ipak imaju volju i trude se,ne moze muska ruka nikako srediti kako zenska to uradi.
Mm cesto uzme da mi pomogne cak je prao sudze(nije htio u masinu staviti) 5 tanjirabi par kasika pola sata prao.Ja mislila riba cijelu kuhinju [sm=smiley36.gif]

Selzy,i meni odgovaraju,apetit je normalan,ne debljam se,mislim naglo da se sirim,odrzava mi imunitet stabilnim.

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 15:58:05)

Aleah ja sam imala mucnune i povracala 3 i po[sm=smiley1.gif] mjeseca, prodje i to samo lagano.. No idea nemoj se bezveze sikirati, ja sam ogluhila na svekrvu g[sm=smiley36.gif] nego drage moje kako se vi slazete sa svojim svekrvama?? :)

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 16:08:48)

Moj ponekad usisa , hoce nekad nesto i napravit za jesti samo sto mi kuhinju u haosu ostavi pa ja onda nadam da mi se vrzma po kuhinji. Selzy pitas za svekrvu ja nisam dosla za 4 g braka u koflikt sa svojom a daleko smo 1600 km [sm=smiley1.gif] telefonom ponekad nazovem iz pristojnosti ali drzim je na distanci nekoj nit joj se povjeravam nit nesto specijalno pricam ono kako je ite stvari a mm snjom razglaba majkamuje mozda sam bezobrazna al takav odnos sam postavila snjom od kako sam je upoznala.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 16:16:27)

Uh jeste se raspisale [sm=smiley36.gif]...mi jeli, ja se pravo prwjela haha...jooj sirnica je supwr ispala.. Al malo ovog malo.onog i najedes se.... Beka,ima za sutra....joj ja to ovcije.meso isto ne mogu i gdje god se stavlja ja to ne mogu jesti... Jednomsvekar pravio grah stim ma sanse nije bilo da mogi jesti... To meso mi stvarno smrdi tobejarabi ii nikad ga nisam.mogla....
A za svekrve, pa hmm ko svako.. I ja neku distancu drzim... Al ok smo, postujemo se i to je to :)) i ja sam daleko tako da nema potrebw doci u nekw.konflikte.. I obavezno granice postavljati :)...

Idwm gkedati glup,gluplji[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 16:25:42)

Sveki........nemojte svekrve,da ih nema nebi nam imao ko prenositi svoja iskustva iz 60-tih [sm=smiley36.gif]
Nisam ni ja sa svojom imala bilo kakav konflikt,ona prica i ne razmislja dali ce nekoga uvrijediti(nije svjesna).
Ali u zadnje vrijeme sto mi nije pravo ja joj kazem.Poceli se petljati u nas brak kako zivimo,s kim se druzimo,gdje smo,sta radimo,gdje mm. hoda itd...mm je to odmah po kratkom postupku zaustavio.
Da joj se nesto povjeravam ili zalim na mm ne,ja nesam na njega pa da je najgori,a sto imam rijesit cu s njim kada smo sami.
Nesam da iko zna kada se posvadzamo ili da se naljutim na njega.

A sveki k'o sveki u svemu najpametnija,sve zena zna [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 16:33:05)

ja i moja svekrvica smo inace ok, al se ne gotivimo nista posebno... ona meni nista ne pomaze a ja i ne ocekujem i isto uzvracam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] elem, ovako sam rahatnija.. nema mi sta prigovoriti... a mm je zlato... sve mi uradi, rekla ja ili ne rekla... stvarno ne znam sta bih da ga nema... al opet ja nesto ne vjerujem dok ja ne uradim... tako mi mama neki dan dosla da oriba kuhinju a ja nju sve ispravljam... sta cu [sm=jezicek.gif] mozda je i do hormona [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>