RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:23:00)

nismo sve alman i ja kasno idem leci, jer ne mogu da spavam, muci me zgaravica i svasta nesto pa sam bas do kasno budna :) kako podnosis trudnocu?[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:36:00)

sad je dobro hvala Bogu prestale su mucnine u prva dva mjeseca bas su me mucile nisam ni jednom povratilaa al mi je na sve bilo muka bas sam bila nikakva, sad me malo nizak pritisak 100/70 muci pa me cesto zna glava boliti, i vise mi se slano jede nemam jos neke zelje za slatkom , sto je dobro jer sam inace luda za slatkom

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:38:20)

Veče
amanni ja bih sačekala prirodne bolove ako je uredna trudnoća,svakako će bebac brzo vani
par dana gore dole nije bitno[sm=smiley1.gif]

azra 30sed.mašAllah[sm=bravo.gif]dobro ti to guraš
kad je druga trudnoća mnogo brže prođe,meni se čini da sam juče saznala da sam trudna,a evo ušla u 22sedmicu

pravnice de ti zaposli muža da te sredi ako ne vidiš od stomaka[sm=smiley1.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:41:30)

IZVORNA PORUKA: alman

sad je dobro hvala Bogu prestale su mucnine u prva dva mjeseca bas su me mucile nisam ni jednom povratilaa al mi je na sve bilo muka bas sam bila nikakva, sad me malo nizak pritisak 100/70 muci pa me cesto zna glava boliti, i vise mi se slano jede nemam jos neke zelje za slatkom , sto je dobro jer sam inace luda za slatkom

slano ti je dobro za nizak pritisak,kad te zaboli glava napravi sebi kokošiju supicu iz vrećice na malo manje vode i pomoći će ti,mada ti pritisak nije strašno nizak
bolje da je nizak nego visok
ja prva 4mj.nisam ništa jela,imala strašne mučnine i puno sam smršala
ali zato sam sada dobila strašan apetit,slatko potamani[sm=smiley13.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:44:45)

da upravo tako Bella bolje da je nizak nego visok, ja sam povracala prva 3 i po mjeseca i onda prestala, zato me sada muci zgaravica koja je uzasna, prvo je bilo po malo, al sad bas postaje nepodnosljiva [sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (27.1.2015 23:47:09)

pa tako i radim najcesce supu slaniju i pravim jer mi se kafa nesto ne pije nikako niz grlo ne ide, rijetko kad da mi ono bas "legne", al pijem turski caj

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 0:23:12)

Alman i meni zna biti nizak pritisak ali skroz malo, inace je dobar, ali mi je tako muka od ovih ampula tothema za anemiju, bas mi lose evo citavu noc mi mucnina od kako sam popila, necu ih vise ni piti [sm=zmeden.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 8:43:37)

Jutro mame kako ste mi,jeste se naspavale? Da li vi imate zigove il probadanje desno pored pupka? Ljubim vas sve

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 9:02:15)

Jutro saamy ja imam probadanje u predjelu jajnika ponekada,al moja dr kaze da je to od kontrakcija,pa mi je dala dabroston i utrogestan da pijem

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 9:54:33)

Jutro drage [sm=nosecka.gif]

ne znam za vas ali sam se ja bas lijepo naspavala jutros i kafa i dorucak davno bili [sm=smiley36.gif] sto je neka od vas nedavno pisala, cim ustanem moram nesto da pojedem [sm=smiley36.gif]

Bella.88 a guram polako, vrijeme mi bas brzo prolazi iako je prva trudnoca, mogu misliti onda kako je tebi u drugoj [sm=smiley1.gif]

Selzy bejbibi i mala curica vidim pricale ste o vaginalnom pregledu, ni mene moj ginekolog ne pregleda vaginalno, jeste prve dvije kontrole i sto sam na prvom pregledu uradila papa test i to je to. Sad samo pritisak, tezina i uzv i dva puta sam vadila nalaze (krv i urin).
A sto se tice gospodjice i ja je svaki dan sve manje vidim pa razmisljam da kupim nesto za depilaciju ali trajnije da ne moram svaka dva dana [sm=smiley36.gif]

saamy ja imam povremeno to probadanje oko pupka, kao da me neko iglom bocka i bas je neugodno ali ne traje dugo, svega par sekundi, to se sirimo nije nista strasno, ako je i tako kod tebe [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 10:15:25)

Jutro zenice, kako ste??.... Ja evo jos uvijek pod jorgan,mrsko mi ustati.... Budila sam se svako malo nesto pa sam nikskva... Kod nas sinoc snijeg pao.. Cak je i grtalica ptolszils,cistila ulice... Eh sad ne vidim koliko je napadao jer jos lezim :) bas mi mrsko ustati..... Kakko ste vi???

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 10:22:51)

Jutroook [sm=nosecka.gif]

Sinoc sam cesto ustajala u wc pa mi se ne da da prespavam noc bez hodanja.
Ispratila mm ma posao i maloprije ustala bas nesto gladna.Pecem pizzu da jedem,jitros u 5 sam je htjela peci ali hdje cu u ta doba.

Kod nas danas pravo proljece.Sunce igrijalo bas lijepo.Poslije odoh malo u kupovinu i u setnju.
Danas za rucak [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 10:27:17)

Ja cu danas praviti krompir i meso u rerni, nesto mi to najlakse....sad sam ustala,vidjela stanje vani,nije straano al jest zbjelilo :))... Ma neka je val i treba da padne ovj snijeg,ubise nas ove bakterije :((...

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 10:43:41)

Ova promjena vremena bas je zeznuta.Virusa na sve strane.
Hvala Bogu mene drzalo dva dana i popustilo ali ostavilo je jos malo traga pomucenosti u glavi i nekog pritiska.Samo da nema temp.

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 10:53:10)

Jutro kolegice trudnice!
Ne javljam se cesto, ali vas pratim, jos radim pa nemam bas puno vremena da se javim. Savjet za zgaravicu, negdje sam procitala da je dobro par zrna sirove rize oprati i progutati. Meni pomaze skoro odmah. Do sada najbolji recept. Probala i jabuku i bademe, ali riza ucini cuda. Pa probajte, nije ni lose. Inace nama je termin 31.03. insallah i cekamo curicu. Bili na pregledu sve ok, samo curica okrenuta poprijeko, ali da se to jos promijeniti.
Jos jednom pozdrav za sve [sm=bravo.gif].
Cestitke svim koje su se porodile [sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:02:59)

Dobro dosla Sara :)) zelim ti urednu trudnocu do kraja i.lagan porod.. Mi.smo terminuse [sm=smiley36.gif] stavljam te odmah na spisak a ti pokusaj da nam sw sto cesce javis [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:05:15)

Mirah...porodila se[sm=bravo.gif]
Elllma..porodila se[sm=bravo.gif]
Rose...01
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Saamy..02
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3
Sara_mo...31.03

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:06:31)

Ima nas dosta,jos lada bi se svaka javljala bila bi bas vesela tema .[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:09:27)

Ima,ima mashalla [sm=smiley36.gif] gledaj februar samo koliko terminusa hehhe, bice veselo aBd :))... I ja bih bas volhela da se sve javljaju bas bi nam bilo super :)).....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:11:07)

Sta mislite jel se Rose porodila[sm=zmeden.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:15:53)

sara_mo dobro nam dosla i zelim ti urednu trudnocu do kraja i aBd uspjesan porod [sm=smiley1.gif]

bas nas ima puno masala [sm=smiley36.gif] sad kad krenu i februarske bebe aBd, njih izgleda ima najvise [sm=bravo.gif]

bejbibi cim se rose ne javlja bit ce da se i ona hairli porodila

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:29:50)

Hvala lijepe moje trudnice i ja vama zelim skolsku trudnocu i porod i zive i zdrave bebice.
I ja mislim da se Rose porodila, pa nema kad da nam se javi. Razumijemo mi to... Ja se nadam da cu biti bar toliko prisebna da javim.

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:35:05)

Zenice, kako ste danas?
Evo mene upravo sa kontrole... Sinoc me mm sredio k'o ljubicicu, hehehe, al nije bilo potrebe, isla sam na UZ i prvi put na CTG ... Sve ok, hvala Bogu... dobila uputnicu za GAK, i moram raditi nalaze kks, šuk, urin i fe ... (to je treci put da radim te nalaze u trudnoci, a do trudnoce nisam nijednom [sm=smiley36.gif] )

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:39:55)

Pravnica [sm=bravo.gif] za kontrolu, nadam se da ce i nalazi biti super aBd [sm=smiley36.gif] bas me nasmija za ljubicicu, i meni se mm nudio sinoc da me sredi, paze nas nema sta [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 11:42:53)

Bravo za urednu kont[sm=bravo.gif]

Ja izasla malo da prosetam losemi doslo da sam se mogla onesvijestiti,nisam mogla stajati na nogama.Evi jedva sam se dovukla do kuce da legnem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>