Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:18:52
BebacBucko
Ne cekaj ni sekunde molim te idi pravo u hitnu oni ce ti dati uputnicu za bolnicu. poslusaj me ja se kajem sto nisma ostala onu noc kad sam obilno prokrvarila i rekli mi da ostanem u bolnici ja nisam htjela vratila se kuci i sve otislo do djavola. poslusaj me pravo doktoru mozda mogu zaustaviti krvarenje dace ti inekcije progesterona.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:20:51
bejbibi
Ma da draga,sta ces cekat ponedeljak heeeeej ...sto kaze bebac bucko mozda se moze spasiti...i da,obvezno ostani.u bolnici a sigurno ces morati.....ja sam skroz malo.krvarila i nisam htjela ostat pa se doktor izderao na mene i ja ostala....i vjerujte to.mi je pomoglo...uz terapiju
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:31:37
BebacBucko
Znam da jesi i ja sam bila i dan danas sam, na svaki žig i grc u stomaku sa strepnjom reaugujem i pribojavam se najgoreg. nista ne razmisljaj nego pravo doktoru. Sta jos radis na forumu trci doktoru.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:41:21
Amanni
Hallo drage zene da se i ja javnem. Diso bas mije zao , nemam iskustva sa tim hvala Bogu ali mislim da tu nema cekanja nego pravac bolnica odma . Citala sam o pobacaja u tim situacija se mora ici dr odma nemoj da se igras
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:43:57
bejbibi
Ma naravno, nrma tu igranja,ne daj Boze svasta moze biti ...ja se nadam da se kod tako.obilnog krvarenja moze spasiti...al mora se hitno ici u bolnicu..nadam se da je disa vec na putu da nece cekati ponedjeljak
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:45:59
BebacBucko
e bejbibi ja sam na terminu 31. avgusta a da li cu doci do toga to je vec pitanje vidis kakve se stvari desavaju . a sa traumom od prosli put vjeruj mi da trudnocu prezivljavam dan za dan. Molim Boga samo da preguram 12-tu nedelju jer sam citala da su od tadsa manje sanse za spontani
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 12:54:20
Mir@H
Ja napisala post ranije i ne prodje,grrr. Bebacbucko nemoj tako,ja koliko sam razumjela kod Disa100 doktor uopce nije bio potvrdio trudnocu,cak naprotiv...ona je davno trebala promijeniti dr i vidjeti sta se desava jel trudnoca ili zasto joj kasni toliko...to je opet moje misljenje,ne zelim je uvrijediti znam da joj nije bilo kako ugledati krv a toliko se nadala,svakako treba odmah otici dr da vidi sta je to sve bilo. Ja od jutros van,Isla Na EKG pa onda podici nalaze. Bris pozitivan,krv blaga anemia,jedino urin ok.
< Poruku je uredio Mir@H -- 9.1.2015 12:58:35 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:02:25
bejbibi
A ja sam.mislila.da joj je potvrdjena trudnoca..znam da je pisala.da ce jos.prije nwki dan ixi dr kad isprati sestru...ne znam jel otisla...ma dobro kako.god,mora ici doktoru... Nadame se da jest....
Uh ti.mirahh ranoranioc...ne znam ja bas kod tih anemija sta je dobro za krv...cula sam da je cikla al sad hm.. ja je bas volim jesti,onu iz tegle.... Joj ja samo jednom radila te pretrage a uvijek.zaboravim pirati doktora za to :(.... Jel vama vasi doktori kazu da radite te nalzw il vi.na svoju ruku???... Ja radila zadnji.put krv i.urin u 22 nedelji..cini.mi se u novembru uglavnom radila u slo i.nisam.nikad pitala kakvi su nalazi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:06:10
muhica7
pozz I od mene ja isla po m u vrtic vjetar odnese kako puse. bebac bucko bice to ok samo se nemoj nervirati ako si u mogucnosti jer stres je najgori. ja nazalost imam iskustva sa tim prije nego sto sam sina rodila imala sam pobacaj u 9sedmici kod mene je to bilo izazvano stresom jer mi je tada mama umrla I isti dan je samo krvarenje strasno krenulo iako sam u roku od 20min stigla u bolnicu nije se uspjelo spasiti. a moja drugarica je u dvije trudnoce krvarila na pocetku odmah joh ukljucili inekcije I tablete I obe trudnoce uspjele. a ne znam jeli disa isla doktoru da utvrdi trudnocu nadam da se da je otisla doktoru. u svakom slucaju zelim joj da uspije spasiti trudnocu ako je bilo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:09:24
Mir@H
Ovdje svaki mjesec rade i krv i urin,dobro ne rade sve detaljno u krvi. Detaljno rade Na pocetku trudnoce i pred porod. Uh al se iznervira,svaki mjesec izmisljaju nesto novo,mi inace imamo regularno zdravstveno preko mm,i jos kao ja imam olaksice kao trudnica i platih okruglo 100€ za ekg i nalaze. Pa jbt sta da nemam osiguranje,nisi normalni. Ma znam ja tih preparata al vise nemam volje nista ni jest ni piti,sve mi izazove zgaravicu i onda moram povracat. Izgubila sam 1kg od nove godine...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:16:00
morenaa
Ja sam imala 2 spontana na pocetku trudnoce ,nikad otkriven uzrok. Takodjer sam imala 2 uredne trudnoce, sad treca aBda bez ikakvih problema.. diso sto god bilo doktoru obavezno idi,ne zelim te prepadat al svasta se moze zakomplicirat ako ne odes..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:24:31
BebacBucko
Ja koliko sam skontala kao da disa i nije isla na pregled UZV . Kad je zadnji put spominjala za pregled rece da joj je svekrva rekla da ne prica i da ce ici krajem mjeseca , a sad govori da joj je muz rekao da ceka ponedjellak nekako mi to sve govori kao da se ona puno ne pita o svemu tome i da drugi razmisljaju za nju. Da se Disa ne uvrije al to mi sve nekako tako izgleda.
Mislim da je i moj spontani bio uzrokovan stresom jer sam tada bas kad sam prokrvarila za par dana trebala sincica vodit na operaciju i sigurna sam da je to bio veliki stres koji je uzrokovao spontani.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:33:07
Amanni
Mirah i ja imam problem sa anemijom pijem i tablete a napravila sam i jedem smjesu u koju ide 100 gr dzema od kupine 100 gr mjeveni badema i 3 kasike kaka i to izmjesas i uzimas triput na dan Po kasiku taj Recept mi je rekla Marinci i daje efekat dobra je i cvekla ali ja je nevolim. Ja evo malog stavila da spava i sad cu sirnicu da pravim jedemise i kod nas kisa vjetar vrijeme lose skroz
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:34:29
bejbibi
Ma joj zenw moje drage,ima svasta..mi nista skoro ne znamo jedna o.drugoj a kamoli sta se desava izmedju cetiri zida..iskreno se nadam da je otisla doktoru jer ako jest bila trudna i pobacila moraju je pregledati ( svakako da ce je prwgledati).. Ne daj Boze moze biti kobno za zivot... Nadam se da ce biti ave ok...a jadne sve one zene.koje ne.mogu.odluciti o svom zdravlju a kamoli sta drugo...ne do Bog nikome:(... Bas me to razljuti uh.... Nemojte se sekirati zenice... Ne trebamo.uzimati k srcu sve,pogotovo u trudnoci...najprece nam je to..tako da sve u drugi.plan...znam tesko je ne sekirati se al eto moramo provati...ja inace brzo.planem i.to.vecinom zbog glupostti,pa kontan sta mi.to treba pogotovo u ovakvon stanju..tako da puta nula sve hihi...
A za te nalaze cu aBd na sljedecoj kontroli pitati doktora..mada kontam da je sta bilo lose kad sam u novembru radila,javili bi mi...al eto,iz dana u dan nam se nesto.mjenja u tijelu pa mozda je bolje da se rade te pretrage..nisam pametna,nisam ni u prvoj trudnoci radila..jednomm samo urin i hB nikakvih problena.. A mirah kakav bris si radila???? Sta ti je tu izaslo??
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2015 13:43:54
Amanni
Meni moj dr svaki put radi nalaz urina uzadnje vrijeme vadi i krv svaki put zbog anemije da vidi jel se popravilo i svaki put me gleda vaginalno i uzima bris i meni to sve postalo normalno navikla na taj redoslijed