Nunichi -> RE: VICEVI (9.1.2009 23:38:22)
|
Posto je utovario svu Papinu prtljagu u auto, šofer primjeti da Papa stoji vani: - Oprostite, Vaša Svetosti, hoćete li ući, pa da krenemo? - Da, ali meni u Vatikanu nikad ne dopuštaju da vozim, danas je baš dobra prilika. - Žao mi je, Vaša Svetosti, ali to ne bih smio, izgubit ću posao. Što će biti ako se nešto dogodi? - Nitko to neće saznati - odgovara Papa sa osmjehom. Slegnuvši ramenima, šofer sjeda odozada, Papa za volan. Ubrzo, šofer se gorko kaje, jer Papa prelazi 200 na sat: - Sveti Oče, molim vas, usporite - jauče šofer, medjutim Papa počinje usporavati tek kada se začuo zvuk sirene. Zaustavlja se, spušta staklo. Prilazi mu policajac, gleda ga, pozdravlja i vraća se svome motociklu uzevši radio: - Halo šefe, zaustavio sam auto koji fura 220 na sat. - Odlično! Kazni ga da se nauči pameti. - Ne ide šefe, ovo je vrlo važna osoba. - Tim bolje - kaze šef. - Dobro šefe, ali radi se zaista o vrlo, vrlo važnoj osobi. - Gradonačelnik? - Važniji. - Poslanik? - Važniji. - Prvi ministar? - Ma, još važniji. - Dobro - kaze šef - pa tko je? - Ja mislim da je Bog. - Zašto misliš da je Bog? - Šefe, šofer mu je Papa!
|
|
|
|