tap3ah
|
Čuo pop da Lala mnogo psuje u njegovoj parohiji i odluči da popriča sa Lalom: * Ta, Lalo, čuo sam da mnogo psuješ! A na to će Lala: * Znate, pope, ja sam lovac. Kad krenem u lov, jebe me nišan, jebe me puška, sve me jebe u životu! * Nemojte tako, Bog sve čuje i vidi, kazniće Vas- kaže pop. Sutra krene Lala u lov i pop odluči da krene sa njim i da utiče na njega. Već prve nedelje išli oni tako i naiđu na zeca. Lala ga nanišani, opali i promaši zeca pa poče psovati: * Jebem ti i pušku, i nišan, i zeca! A pop ga upozorava: * Nemojte psovati, Bog će Vas kazniti. Krenu oni dalje kad istrča lisica. Lala nanišani, opali i opet promaši i poče ponovo psovati: * Jebem ti i pušku, nisan i lisicu, sve ti jebem! Pop ga ponovo upozori da ne psuje, jer će ga Bog kazniti! Kad ono, poče kiša i oni se sakriju pod jedno drvo. Ne prođe mnogo, udari grom i ubi popa. Začu glas sa neba: * Jebem ti i nišan i popa! Jedan oženjen čovjek je nešto ranije otišao sa posla jednog petka, ali umjesto da ode kući, proveo je vikend zabavljajući se sa prijateljima. Kada se konačno vratio kući u nedjelju uveče, žena mu je jako zamjerila i u tome je bila nepokolebljiva. Nakon nekoliko sati vriske i dernjave, žena je zastala i ponudila mu slijedeće: Kako bi bilo da me ne vidiš narednih nekoliko dana??? Suprug nije mogao vjerovati, pogledao je, nasmiješio se i rekao: To bi bilo sasvim u redu! Ponedjeljak je prošao,, a ženu nije vidio. Utorak i srijeda takodje prođoše a da je nije vidio. Dođe i četvrtak, otok je splasnuo i mogao ju je vidjeti krajičkom lijevog oka. Žena došla u prodavnicu kućnih ljubimaca i tamo vidi veoma jeftinog, divnog papagaja. - "U čemu je štos?" - "Ah, znate, taj papagaj je živeo u javnoj kući, ko zna šta je tamo naučio." Ženi to nije smetalo, i kupila je pticu. Čim ju je donela kući, ptica počne: - "Nova kuća, nova Madam." Dama se nasmeje i sačeka ćerku. Papagaj odmah počne: - "Nova kuća, nova Madam, nova devojka." Nastave svi da se smeju, kad eto ga i muž. - "Nova kuća, nova Madam, nova devojka, zdravo Stevo!" Djevojka odgovara na ponudu nekog mladica: - Ne, ne i ne! Nisam takva djevojka, trava je mokra, a i mama mi je zabranila! Uostalom 100 eura je malo! Udaje se djevojka i kako se svadba blizi ona sve tužnija. Vidi to njena baka i krene da je tješi i savjetuje: - Vidi, curo, nije to ništa. Prvu noć malo će boljeti, al` žensko si, mora se trpjeti. Proči će. Drugu noć će te isto boljeti al` manje. I treću noć će boljeti, a četvrtu nema ništa da boli, samo neka milina će te obuzeti po trbuhu! A Martina će: - Ma nije to baka. Ja se j..em ko zmajica, nego .... neznam kuhati..... Misao dana: Ne prekidaj ženu dok šuti.