Amela83 -> RE: "bijelo pranje" (9.2.2009 18:39:33)
|
IZVORNA PORUKA: Minče hej...vidjela je ona plod..ovako malo okruglo..kao loptica mala..ne znam je li kod tebe tako??? Nego mi je rekla da nije vidjela,a kaze da je jos rano ostalo od ploda... Bila sam juce kod nje..zbog iscjetka smedjeg..kaze da mi je grlic maternice cvrst i zatvoren..ali mi je dala terapiju...tri inekcije i dobroston 3x1 na dan...i naravno bolovanje i strogo mirovanje..... Draga Minče, nemoj se brinuti... I meni se desilo isto. Par dana nakon što sam saznala da sam trudna (pomoću testa) bila sam kod dr. Rekla mi je da trudnoća postoji, ali da ona još uvijek ne vidi plod (tačnije rečeno, prisutan je gestacioni miješak, ali se ne vidi žumančana vrećica). Tada sam bila trudna otprilike 5-6 nedjelja. Nakon 10 dana mi je ponovo radila UZ i beba se vidjela, malecko srce je počelo da kuca. A što se tiče smeđkastog iscjedka, i to smo prošli i ja (pojavljivalo mi se to 4-5 puta, i uvijek je trajalo po nekoliko dana) - moraš se samo čuvati i slušati savjete doktorice. Ja sam pila dabrostone, primila progesteron depo injekciju i mirovala sve do 4.mjeseca. I poslije toga nemam nikakvih problema. Sad samo čekam dan day (trudna sam 37 nedjelja)! Puno srece želim tebi i tvojoj Javi se poslije ponovnog pregleda
|
|
|
|