belkisao -> RE: "bijelo pranje" (4.11.2008 17:19:15)
|
skoro sam slusala o prvom velikom istrazivanju o sigurnosti brusnice u trudnoci koje apsolutno potvrdjuje da nema nikakve opasnosti ni za majku ni za dijete. ja inace ne pijem nikakve tablete, cak mi doktorica i ne preporucuje i ne pise recept jer zna da se iskljucivo lijecim prirodnim pripravcima, a sto se tice mog iskustva sa brusnicom, ono je slijedece: od kad sam pocela dobivati menstruaciju, tad su pocele moje muke sa bijelim pranjem i raznim infekcijama. kao mala imala sam e coli, pa se i ona vracala povremeno, kao i masu nekih drugim bestijica. [sm=smiley13.gif] sve dok sam koristila vaginalete i tablete koje mi je doc propisivala apsolutno nista nije pomagalo, dok nisam pocela piti iskljucivo i samo brusnicu. svaki dan najmanje po litar soka pripremljenog na slijedeci nacin: dvije pune sake susene ciste brusnice (neko je rekao "ona gnjacava"[sm=smiley36.gif]) kuhati u dva litra vode (ne koristiti vodu sa cesme, nego iskljucivo nehlorisanu, flasiranu vodu) kuhati sve dok ne dobijete neprozirni crveni sok(sto gusci to bolji)i dok ne uvri na litar. ukoliko voda uvri na manje od litar dodati jos( nije problem kuhati dugo). uz to konstantno piti sto vise tecnosti i potpuno izbaciti secer iz ishrane, jer se bakterije i gljivice hrane secerom.(znam da je ona brusnica s cokoladom super, ali mozete zaboraviti na nju) problemi obicno prestanu za maximalno 7 dana, ali je potrebno i poslije nastaviti sa konzumiranjem ovog soka. (ja pijem obicnu solju, jednom sedmicno) nikad vise nisam imala nikakvih problema, a pila sam i u trudnoci, koja je prosla bez bijelog pranja i infekcija. nadam se da ce, ako Bog da, i vama pomoci. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|