lepetetka -> RE: vrtoglavica (8.9.2012 9:41:39)
|
IZVORNA PORUKA: amra_sa Ja se već duže vremena, cca 3 god. mučim sa vrtoglavicama koje nisu vezane za trudnoću ili porod.Obično je kod mene pristutan stalan osjećaj dezorijentiranosti ili omaglice,na koji sam se već silom prilika navikla. Međutim, jučer zaglavim u hitnoj zbog jake vrtoglavice prilikom ustajanja. Do sad mi se nikad nije desilo da bukvalno ne mogu ustati iz kreveta. Bilo je tako stravično, kada sam pokušala ustati svaki put samo bi se skljokala na pod, izgubila svijest na par sekundi, i ponovo "dolazila sebi". U hitnoj su mi dali injekciju torekana i rekli da će mi ta injekcija ublažiti vrtoglavice i mučnine. Međutim kad sam došla kuć povraćala sam 4 puta i na kraju spavala satima.Da li se vama nešto slično dešavalo ? draga amra imam i ja sličnih simptoma, ali je kod mene i pritisak nizak, a i krvna slika uvijek slabija, i tako u zadnje vrijeme intenzivnije osjećam iste, ali nikada nisam tako gubila svijest niti povraćala... u trudnoći sam bila ok, valjda jer sam se redovno kljukala prenatalom, mada sam i tada imala periode od 1-2 sata, kada bi mi pritisak toliko opao da sam morala ležati, ali tada je to izgledalo drugačije, nije mi se vrtilo, nego kao spavalo... ja sam išla neurologu, dali su mi uputnicu za TCD - to je UZ protoka kisika kroz vratni pršljen- do mozga, jer vrtoglavice mogu tako nastati... meni je dr tada rekao "što se tiče mozga prst u uho pa zapjevaj" hehe..protok je malo slabiji na lijevoj strani, ali u referentnim granicama, tako je rekao.... ja čekam kada prestanem nekada dojiti, da uradim i rentgen ovoga pršljena, ali otom potom, sada nema potrebe da se zračim zbog moje curice koja dojki.. a ti izbjegavaj nagla ustajanja, saginjanja, uopšte nagle pokrete,.... ovo je izgleda moderna bolest, jer masa ljudi ima problema sa vratnim dijelom kičme, u zadnje vrijeme sam čula dosta ljudi da se žali..
|
|
|
|