RE: vrtoglavica (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

mo girl -> RE: vrtoglavica (9.9.2012 16:33:10)

ma meni muka od totheme ne mogu je nikako pa sam ti sad napravila sebi sok od crvenog grozdja kazu da je dobar pa cu ga piti da vidim.ma neznam sta da ti kazem moje vrtoglavice su neistrazeno podrucje da ne kazem dosjei x

amra_sa -> RE: vrtoglavica (9.9.2012 19:14:58)

Eh i moje su onda, jer ne znam tačno uzrok.Kad počnem čitati od vrtoglavicama i od čega sve nastaju dodatno mi se zamanta. Stvarno nije ni dr-ima lako ponekad postaviti tačnu dijagnozu.
TOTHEMA jeste teška za želudac, mene peče i pomalo boli želudac kad je pijem, ukus mi je bljak, začepim nos i popijem.
Taj sok od grožđa je super, ja sam jedno vrijeme pila cijeđeni sok od cvekle,mrkve i jabuke. On je dobar za krvnu sliku, i imunitet.
Maloprije sam razmišljala, dok sam bila trudna nekad na početku trudnoće i ja sam ipak imala neke blaže vrtoglavice, i mučnine, ali najviše od svega mi se spavalo...Ma to je trajalo možda i dva mjeseca tako.Samo to je bio "mačji kašalj" u odnosu na ove vrtoglavice što ih sad osjećam.
A za željezo sam pila i tablete/kapsule HEFEROL.

mo girl -> RE: vrtoglavica (30.11.2012 14:23:27)

opet ja sa svojim vrtoglavicama glupim[sm=hudicek1.gif]ima jedno 20dana se pocele javljati nekako cudno kao neki pritisak u ocima pa cas ih ima cas nema,pa me ljulja neznam vise sta da radim.isla doktoru tlak ok,zeljezo ok uglavnom sve super al meni nije dobro ,ako iko poludi u trudnoci to cu biti ja.
sad sam u 31 sedmici pa negdje procitam kao da je to normalno pa me to kao malo utjesi neznam ni sama.ako jos iko tako dozivlajva daj utjesite me.ah i jos neka me nervoza spucala boze sacuvaj sve mi smeta kao da em hormoni pucaju zestoko

amra_sa -> RE: vrtoglavica (28.3.2013 15:23:29)

Da se ponovo tuspasim na ovoj temi [sm=smiley13.gif] Jutros ustanem i vidim nije mi dobro, na poslu nisam mogla glave dići kako treba a da mi se ne zamanta. Došla kući i osjećam neki pritisak u potiljku, i negdje u glavi spava mi se užasno. Molim Boga da mi muž dođe čim prije. Kontam da nije od ovog vremena ili me je negdje lagano propuh maznuo. [sm=zmeden.gif] Najgore mi je kad legnem pa kad moram ustati.

tratinčicaa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 13:37:44)

Ja jutros zaglavih zbog vrtoglavice na KUM-u [sm=smiley13.gif] Nikad do sada je nisam imala...e jel do vremena ili do nečeg drugog ko će znati, meni uglavnom rekoše od niskog pritiska, dobila infuziju, neku inekciju i odležala tu dobra 2h i kući. Zanima me kako ste izlazile na kraj s ovom užasnom nelagodom?!

amra_sa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 14:46:42)

Kako si sada, jel bolje nakon infuzije ...

tratinčicaa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 14:53:50)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Kako si sada, jel bolje nakon infuzije ...

Mahh ležim još....onako , poprilično jeste, samo sam iscrpljena...

amra_sa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 14:54:32)

Samo ne paniči, od panike su još gore ... Mogu biti od vremena, pritiska, stresa, anemije, čestih proljeva, propuha, upale uha, kralježenice i još mnogo ,mnogo razloga ...
Moj ti je savjet da odradiš par masaža, masaže su čudo za organizam, jedi puno organski uzgojenog svježeg voća i povrća i ne sekiraj se ...
Vrtoglavice su užasane dok traju, imaš osjećaj da ti sve izmiče kontroli ...

amra_sa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 14:56:21)

Jesi li povraćala ... Normalno je da se osjećaš iscrpljeno dok vrtoglavice traju i neko vrijeme poslije vrtoglavca ... Ja nisam mogla do wc - a sama od vrtoglavica ....

tinkivinki -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 15:02:40)

ja sam imala vrtoglavice zbog vratne kičme,koje je bilo uzrokovano sjedećim radnim mjestom i položajem pri radu.fizikalna terapija mi je dosta pomogla i naravno od kako ne radim taj posao nemam ni vrtoglavicu.to mi je rekao i fizijatar,da dok god radim taj posao imaću problema

tratinčicaa -> RE: vrtoglavica (9.6.2013 15:57:47)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Jesi li povraćala ... Normalno je da se osjećaš iscrpljeno dok vrtoglavice traju i neko vrijeme poslije vrtoglavca ... Ja nisam mogla do wc - a sama od vrtoglavica ....

Nisam draga povraćala,aa ovo ostaaalo što si navela sve mi je ovako. [sm=smiley13.gif]

amarko -> RE: vrtoglavica (18.7.2013 9:45:22)

Pozz! Ja sam u dvanaestoj sedmici trudnoce i cini mi se da me mucnine prate od samog pocetka trudnoce,a u zadnje vrijeme su jako intezivne...u zadnjih sedam dana imam i vrtoglavice koje se javljaju dva do tri puta na dan i nakon njih nisam sposobna hodati vec prelezim citav dan...danas sam radila krvnu sliku,pa cemo vidjeti sta dalje...umorna,iscrpljena konstantno...prvu trudnocu sam prosla bez ikakvih tegoba....sve je nekako podnosljivo,samo me te vrtoglavice jako plase...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]