lepetetka -> RE: vrtoglavica (8.9.2012 9:41:39)
|
IZVORNA PORUKA: amra_sa Ja se već duže vremena, cca 3 god. muÄim sa vrtoglavicama koje nisu vezane za trudnoću ili porod.ObiÄno je kod mene pristutan stalan osjećaj dezorijentiranosti ili omaglice,na koji sam se već silom prilika navikla. MeÄ‘utim, juÄer zaglavim u hitnoj zbog jake vrtoglavice prilikom ustajanja. Do sad mi se nikad nije desilo da bukvalno ne mogu ustati iz kreveta. Bilo je tako straviÄno, kada sam pokuÅ¡ala ustati svaki put samo bi se skljokala na pod, izgubila svijest na par sekundi, i ponovo "dolazila sebi". U hitnoj su mi dali injekciju torekana i rekli da će mi ta injekcija ublažiti vrtoglavice i muÄnine. MeÄ‘utim kad sam doÅ¡la kuć povraćala sam 4 puta i na kraju spavala satima.Da li se vama neÅ¡to sliÄno deÅ¡avalo ? draga amra imam i ja sliÄnih simptoma, ali je kod mene i pritisak nizak, a i krvna slika uvijek slabija, i tako u zadnje vrijeme intenzivnije osjećam iste, ali nikada nisam tako gubila svijest niti povraćala... u trudnoći sam bila ok, valjda jer sam se redovno kljukala prenatalom, mada sam i tada imala periode od 1-2 sata, kada bi mi pritisak toliko opao da sam morala ležati, ali tada je to izgledalo drugaÄije, nije mi se vrtilo, nego kao spavalo... ja sam iÅ¡la neurologu, dali su mi uputnicu za TCD - to je UZ protoka kisika kroz vratni prÅ¡ljen- do mozga, jer vrtoglavice mogu tako nastati... meni je dr tada rekao "Å¡to se tiÄe mozga prst u uho pa zapjevaj" hehe..protok je malo slabiji na lijevoj strani, ali u referentnim granicama, tako je rekao.... ja Äekam kada prestanem nekada dojiti, da uradim i rentgen ovoga prÅ¡ljena, ali otom potom, sada nema potrebe da se zraÄim zbog moje curice koja dojki.. a ti izbjegavaj nagla ustajanja, saginjanja, uopÅ¡te nagle pokrete,.... ovo je izgleda moderna bolest, jer masa ljudi ima problema sa vratnim dijelom kiÄme, u zadnje vrijeme sam Äula dosta ljudi da se žali..
|
|
|
|