|
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 8.12.2010 4:01:56
|
|
|
|
Galicia
|
Razumijem ja to. Ja obicno kupujem zimsku garderobu ljeti, a zimsku mogu naci jeftinu tokom ljeta. Ali, ako je markirano garderoba/obuca, barem ovdje u USA, to onda nema snizenja u prodavnicama. Neovisno o godisnjem dobu, snizenja sad nesto nema tokom ljeta ili zime. Uglavnom su snizenja u neko gluho vrijeme, ni tam ni vam. Ja sam do sad vise puta kupovala obucu preko interneta i ni jedan put mi nije odgovarala velicina. E sad dok ja to opet upakujem, odnesem na postu, vratim, dok ovo dok ono, izgubim zivce. I zato vise obucu ne narucujem preko interneta. A sto se tice djecije obuce, pa to je uvijek bilo skupo i svugdje. Ja se sjecam ko dijete, nekih 10 godina, da mi je mama kupila cizmice pa recemo da su bile skoro sad gledajuci oko 300$. A bile su kvalitetne samo tako. Hebiga ipak je to puno para, ali na nasa trzista nije dolazio neki kvalitet, pa smo bili ( i jos uvijek ) prinudjeni da placamo troduplu cijenu, za nesto sto ne vrijedi toliko. Gledam ovdje djeciju obucu, pa to je uzas. Mislim, da je to nesto spacno, i da imas neki kvalitet, pa hajd ni po jada, ali kad vidim one zvjezdice, pa sljokice, pa nesto sjaji, sve ko disko kugle iz 80'-tih, meni muka. Nema normalnih cipelica, patikica. Al' mozda ni moj zeludac ne moze sve to prezvakati, te roza, te ljubicasto... Nemam djecu, pa ovako razmisljam, mozda danas sutra da misljenje promjenim, al znam u jedno sam sigurna, roza mi curica nece nositi.
|