BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (3.11.2014 7:56:43)
|
IZVORNA PORUKA: leme eh evo sastav moje kese ( s obzirom da torbu ne smijes nositi): -spavacica sa prorezima za dojenje x2 -ogrtac -carape -dva paketa ulozaka vir extra -plasticna casa -papuce plasicne da se ne klizu -pelene za bebu -stvari za licnu higijenu npr cetkica za zube,cesalj,pasta za zube, krema za grudi,toalet papir,vlazne maramice -mrezaste gacice za porodilje (ima ih kupiti u dm-u; 5 komada 17 KM) -dokumentacija (nalazi, licna karta, zdravstvena knjizica) Leme, cini mi se da sam upratila da i ti ides u skolu za trudnice u Zenici. Idem i ja, i nama je sestrica rekla da nosimo jednu spavacicu i da ogrtace ne daju u bolnici. Snaha mi se porodila prije 4 mjeseca i stvari je bez problema unijela u maaalooj torbi, tako da sam od nje posudila torbu. Stavila sve sto i ti, dakle spavacica (iako se oni bas brinu i donose ciste spavacice svaki dan) peskir (veliki i mali) papuce pelenice za bebu (da ne zovem muza poslije poroda da donese) kozmetika (volim da se sminkam) mrezaste gacice, s tim sto sam ja u apoteci kupila 5 komada za 5,60 KM, ali nekad ne daju sve da poneses nego samo jedne, zato sto zene onda staaalno nose te gace, a poslije prirodnog poroda ne smijes stalno nositi jer rana mora da se susi. Nosis ih samo u wc da cuvaju ulozak do tamo... Eh sad, u posebnu kesu sam stavila pribor za higijenu, koji sa sobom nosis u predradjaonu i koji ce ti trebati poslije klizme. Dakle, to je sapun, peskiric, vlazne maramice, kreme, bicevi... Kad urade klizmu i krenes na stol da se ne crvenis :) U dzepic sam ugurala nekoliko praznih kesa (za prljav ves ili smece), gumicu za kosu, punjac... Leme, sto se tice unutrasnjih zigova koje imas , neka te ne brinu. To se desi kad te beba udari u grlic maternice iznutra. To je isti kratki jaki bol koji osjetis kada te doktor vaginalno pregleda i gurne prst do grlica. Tako da ne brines, ni ti ni bilo koja druga... Ne znam sto ste se sve skoncentrisale na te neke negativne simptome [sm=smiley36.gif] Pa drage moje, ja sam imala dva spontana, mislite da me nesto prije krvarenja zaboljelo?! Nista! Samo ugledala krv.. Tako da... Nije to tako kako vi mislite... Opustite se. Pogledajte klipove o razvoju beba u maminom comaku.. Bozje djelo, sve je savrseno, i nooogo toga se desava, tako da je normalno da ta desavanja i mi osjetimo... Moj muz sinoc lijepo rece.. Da zene imaju dugmice na stomaku i moraju pritiskati i programirati bebin razvoj, to bi bio cirkus.. Ovako, to Bog regulise i sve je onako kako treba biti. Hajde, budite vedre, dajte lijepih postova.. I je li se iko cuo sa Almond?
|
|
|
|